Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 2-5: Ασύλληπτο!!! (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Μάντσεστερ Σίτι – Λέστερ 2-5: Ασύλληπτο!!! (vid)

bet365

Ο Βάρντι έγινε ο πρώτος με χατ τρικ σε έδρα ομάδας του Γκουαρδιόλα και η Λέστερ στην πιο τρελή ανατροπή της διέλυσε 2-5 τη Μάντσεστερ Σίτι στο “Ετιχαντ”, για να ανέβει στην κορυφή.

Είδες το ματς και έτριβες τα μάτια σου; Μπήκες να διαβάσεις την είδηση σε site ή στο app; Σε ενημέρωσε κάποιος φίλος σου; Οπως και να συνέβη, απόρησες, κόλλησες, χρειάστηκε να ξανακοιτάξεις δύο και τρεις φορές. Και όμως είναι αλήθεια. Αυτό το 2-5 που είδες στην οθόνη ή στον τίτλο του κειμένου, συνέβη. Η Λέστερ έκανε αδιανόητη εμφάνιση και την πιο τρελή ανατροπή στη σύγχρονη ιστορία της, διαλύοντας τη Μάντσεστερ Σίτι στο “Ετιχαντ”, σε αυτό που καταγράφεται ως η αναμέτρηση στην οποία ο Πεπ Γκουαρδιόλα δέχτηκε τα περισσότερα γκολ στην καριέρα του.

Η Σίτι που δεν είχε χάσει το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι της σεζόν στις 25 προηγούμενες παρουσίες της στη μεγάλη κατηγορία (τελευταία ήττα το 1989-90), προηγήθηκε μόλις στο 4' με βολίδα του Μαχρέζ. Ωστόσο, λίγο μετά το ημίωρο ξεκίνησαν οι Αλεπούδες να στήνουν χορό. Ο Βάρντι που της το είχε ξανακάνει, της έβαλε ένα περιποιημένο χατ τρικ, για να φτάσει τα πέντε γκολ μέχρι τώρα. Δύο εύστοχα πέναλτι σε ανόητες ανατροπές (37', 58'), αλλά ενδιάμεσα ένα γκολ-ποίημα αποθέωση της υπέροχης ποδοσφαιρικής μαγκιάς του, καθώς το τελείωσε με... αλήτικο τακουνάκι (54').

Οι Πολίτες που είχαν ξεμείνει από βασικές επιλογές σε κέντρο άμυνας και επίθεση, είχαν δοκάρι με τον Ντέλαπ (64'), αλλά στο 77' εμφανίστηκε ο Μάντισον και έστειλε ένα τρελό συστημένο curler στο απέναντι παράθυρο, βάζοντας ένα από τα υποψήφια για βράβευση γκολ της σεζόν.

Ο Ακε μείωσε με κεφαλιά (84'), μα τα άσχημα θα γίνονταν χείριστα για τη Σίτι. Ακόμα ένα πέναλτι χωρίς λόγο και ο Τίλεμανς (87') όρισε την πιο βαριά εντός ήττα των Πολιτών στα 435 τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις. Κυρίως όμως για τη Λέστερ, η οποία παραμένει στην κορυφή, αυτό είναι το κορυφαίο ξεκίνημα της ιστορία της στη μεγάλη κατηγορία.

Δείτε ξανά ΕΔΩ τη live περιγραφή του αγώνα!

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Εντερσον, Γουόκερ, Ακε, Γκαρθία, Μεντί, Φερναντίνιο (51' Ντέλαπ), Ρόδρι, Φόντεν (64' Τόρες), Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ, Μαχρέζ

Λέστερ (Mπρένταν Ρότζερς): Σμάιχελ, Καστάν, Εβανς (80' Φουχς), Σογιουντσού, Τζάστιν, Μεντί, Αμαρτέι, Τίλεμανς, Πράετ (68' Μάντισον), Μπάρνς, Βάρντι (85' Ιεανάτσο).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα