Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Με... άγχος το ρεκόρ οι «Πολίτες» (vid)

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Γουλβς - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Με... άγχος το ρεκόρ οι «Πολίτες» (vid)

bet365

Η Σίτι μπήκε με το δεξί στην Premier, επικράτησε 3-1 με... άγχος της Γουλβς εκτός έδρας κι έγινε η πρώτη ομάδα με δέκα διαδοχικές νικηφόρες πρεμιέρες.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε με το δεξί στη φετινή Premier, πέρασε το εμπόδιο της Γουλβς που πέρσι της έκανε τη ζωή δύσκολη κι έγινε η πρώτη ομάδα με δέκα διαδοχικές νικηφόρες πρεμιέρες στη διοργάνωση. Ο Πεπ δεν έχασε για τρίτη σερί φορά από τον ίδιο αντίπαλο, αν και οι Λύκοι του έβαλαν δύσκολα. Το 3-1 των «Πολιτών» στο Molineux ήρθε με... άγχος, μιας και στην επανάληψη οι παίκτες του Γκουαρδιόλα χαλάρωσαν επικίνδυνα.

Εξαιρετικό α’ μέρος η Μάντσεστερ Σίτι!
H Σίτι μπήκε δυνατά στο ματς, προσηλωμένη στο στόχο της και στο πρώτο τέταρτο η κατοχή είχε ξεπεράσει το 70%, ενώ είχε και μια καλή ευκαιρία με τον Ντε Μπρόινε. Στον αντίποδα, η Γουλβς «έχασε» νωρίς τον Μαρσάλ με τραυματισμό και ο Βινάγκρε δεν έδωσε τις βοήθειες που ήθελε ο Σάντο. Η Μάντσεστερ συνέχισε το πρέσινγκ, κέρδιζε εύκολα τη μπάλα και στο 20' ήρθε το γκολ. Ο Ντε Μπρόινε βγήκε στα πλάγια της περιοχής, ο Σάις έκανε μια... ανόητη ανατροπή και ο Βέλγος δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα. Μάλιστα, από την έναρξη της περσινής σεζόν, ο Ντε Μπρόινε έχει συμμετοχή σε 34 γκολ στην Premier League (14 γκολ, 20 ασίστ).

H Σίτι ήταν εξαιρετική στο πρέσινγκ, άψογη στις μεταβιβάσεις της, είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς και στόχος της ήταν να «καθαρίσει» το ματς. Στο 30' ο Στέρλινγκ δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πατρίσιο, αλλά δυο λεπτά αργότερα έδωσε την ασίστ στον Φόντεν για το 2-0. Βέβαια, μεγάλο μερίδιο επιτυχίας είχε ο Ντε Μπρόινε που άρχισε τη φάση με την εξαιρετική του πάσα. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 41' για να κάνει η Γουλβς την πρώτη τελική της ενέργεια, αλλά η κεφαλιά του Χιμένες πέρασε άουτ. Η Σίτι έκλεισε το ημίχρονο με μια μεγάλη ευκαιρία, Ζεσούς - Στέρλινγκ συνδυάστηκαν υπέροχα, ο Ντε Μπρόινε όμως νικήθηκε από τον Πατρίσιο.

Χαλάρωσε επικίνδυνα, αλλά…
Η Σίτι είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο β' μέρος, όταν ο Ντε Μπρόινε βρήκε άψογα τον Ζεσούς, αλλά ο Βραζιλιάνος νικήθηκε από τον Πατρίσιο. Το πεντάλεπτο που ακολούθησε ήταν... καταιγιστικό, όμως αυτή τη φορά πρωταγωνίστρια ήταν η Γουλβς. Οι Λύκοι σε έξι λεπτά έκαναν τέσσερις τελικές, αλλά δε βρήκε ποτέ γκολ! Στο 54΄το ωραίο γυριστό του Ποντένσε πέρασε άουτ, στο 56' ο Νέβες έκανε κακό τελείωμα από εξαιρετική θέση, ενώ στο 59' ο Ποντένσε έκανε υπέροχη λόμπα, με τη μπάλα να περνά μόλις άουτ. Στο 60' ο Χιμένες συμπλήρωσε το καρέ χαμένων φάσεων, αφού από κοντά και χωρίς πίεση αστόχησε, προκαλώντας τον εκνευρισμό του Νούνο Σάντο.

Η Σίτι… ξύπνησε, έκλεισε τους χώρους στο κέντρο και δεν άφησε τη Γουλβς να βγαίνει εύκολα προς την εστία του Έντερσον. Μάλιστα, χάρη στο πείσμα του Φερναντίνιο λίγο έλειψε να σκοράρει. Πάντως, η Γουλβς δεν άφησε το ματς και στο 77’ μπήκε ξανά στο… κόλπο με πρωταγωνιστή τον Ποντένσε. Ο πρώην εξτρέμ του Ολυμπιακού έκανε «τούνελ» στον Ντε Μπρόινε, έκανε την ασίστ (2η στη σεζόν) στον Χιμένες, ο οποίος με ιδανικό τελείωμα πέτυχε το 2-1. Ωστόσο, οι «Πολίτες» αντέδρασαν σωστά, κράτησαν τη μπάλα και στις καθυστερήσεις ο Ζεσούς με πλασέ διαμόρφωσε το 3-1.

Γουλβς: Ρουί Πατρίσιο, Τραορέ, Μπολί, Κόαντι, Σάις, Μάρτσαλ (8' Βινάγκρ), Ζοάο Μουτίνιο (78' Ντέντονκερ), Νέβες, Νέτο (78' Φάμπιο Σίλβα), Χιμένες, Ποντένσε

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Στόουνς, Άκε, Μεντί, Φερναντίνιο, Ρόδρι, Φόντεν, Ντε Μπρόινε, Στέρλινγκ (81' Τόρες), Ζέσους

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα