Μπράιτον - Τσέλσι 1-3: Με τη βολίδα του Τζέιμς απέφυγε την παγίδα (vid)

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Μπράιτον - Τσέλσι 1-3: Με τη βολίδα του Τζέιμς απέφυγε την παγίδα (vid)

bet365

Η Μπράιτον έβαλε δύσκολα στην Τσέλσι, όμως οι Μπλε χωρίς να πείσουν πήραν τη νίκη με 3-1 κι έφτασαν τους 2000 βαθμούς στην ιστορία τους στην Premier League.

Βέρνερ και Χάβερτς έκαναν πρεμιέρα στην Premier League, αλλά το τρίποντο ήρθε από τα πόδια του Τζέιμς. Γκολάρα και ασίστ από τον νεαρό αμυντικό και η Τσέλσι επικράτησε δύσκολα 3-1 εκτός έδρας της Μπράιτον. Οι γηπεδούχοι έβαλαν δύσκολα στους Μπλε, ισοφάρισαν, αλλά η βολίδα του Τζέιμς τους έκοψε τα φτερά… Οι Λονδρέζοι μπήκαν με το δεξί, ενώ έγιναν η 3η ομάδα στην Premier League (Γιουνάιτεντ, Άρσεναλ) που φτάνουν τους 2000 πόντους.

Προβάδισμα χωρίς να πείσει η Τσέλσι!

Η Τσέλσι μπήκε πιο δυνατά, είχε διάθεση, αλλά όχι και τον τρόπο για να κάνει την παρουσία της αισθητή. Ο Μάουντ δεν μπορούσε από τα άκρα, ο Ζορζίνιο ήταν «εγκλωβισμένος» και ο Λόφτους Τσικ δεμ ήταν σε θέση να γίνει απειλητικός. Η Μπράιτον ήταν εξαιρετική στο ανασταλτικό κομμάτι και στο 21' θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο, αν ο Τροσάρ έδινε πιο σωστά τη μπάλα. Ωστόσο, στο 23' από το... πουθενά η Τσέλσι κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ράιν έκανε το λάθος γύρισμα στον Αλζάτε, ο τελευταίος έχασε τη μπάλα και ο γκολκίπερ της Μπράιτον σταμάτησε αντικανονικά τον Βέρνερ. Ο Ζορζίνιο δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα και πέτυχε το 8ο του πέναλτι με τους Μπλε. H Mπράιτον προσπάθησε να αντιδράσει, είχε την κατοχή και με τον Λάμπτεϊ να κάνει εξαιρετικές κούρσες φάνηκε απειλητική. Μάλιστα, το 35' ο Κέπα έβγαλε εντυπωσιακά τη σουτάρα του Αλζάτε. Βέβαια, το α' μέρος έκλεισε με μια υπέροχη επέμβαση του Ράιν στο σουτ του Βέρνερ.

Λύτρωση από τον Τζέιμς!

Η Μπράιτον ήταν αυτή που μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 47' είχε την πρώτη καλή φάση, όταν από σέντρα του Μαρτς, ο Κόνολι (είχε περάσει στη θέση του τραυματία Λαλάνα) δεν μπόρεσε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 50' ήταν η σειρά του εκρηκτικού Λάμπτεϊ να απειλήσει, όμως το σουτ σταμάτησε στον Ζουμά. Οι γηπεδούχοι κατόρθωσαν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 55'. Ο Τροσάρ δοκίμασε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Κέπα γι... ακόμα μια φορά έδειξε την αδυναμία του! Ηταν το 19ο γκολ που δέχθηκε ο γκολκίπερ των Λονδρέζων έξω από την περιοχή από το 2018!

Ωστόσο, χρειάστηκαν μόλις δυο λεπτά για να πάρει ξανά προβάδισμα η Τσέλσι. Οι Μπλε απάντησαν με το ίδιο νόμισμα, αφού στο 57' ο Τζέιμς με βολίδα πέτυχε το 2-1. Η Μπράιτον έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ντανκ στο 59' και το... πλήρωσε! Η φιλοξενούμενη κατάφερε στο 66' να σφραγίσει τη νίκη, όταν από σέντρα του Τζέιμς και πλασέ του Ζουμά, η μπάλα βρήκε στον Γουέμπστερ, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα! Mετά το τρίτο γκολ, οι δυνάμεις της Μπράιτον την εγκατέλειψαν, η απογοήτευση αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο και η Τσέλσι δεν είχε το παραμικρό να κρατήσει το υπέρ της σκορ.

Μπράιτον: Ράιαν, Γουάιτ (79' Γκρος), Ντανκ, Γουέμπστερ, Λάμπτεϊ, Λαλάνα (45' Κόνολι), Μπισούμα, Αλζάτε (79' Γιάχανμπακς), Μαρτς, Μοπέ, Τροσάρ

Τσέλσι: Κέπα, Τζέιμς, Κρίστενσεν, Ζούμα, Αλόνσο, Καντέ, Ζορζίνιο (85' Αθπιλικουέτα), Χάβερτς (80' Χάντσον - Οντόι), Μάουντ, Λόφτους – Τσικ (61' Μπάρκλεϊ), Βέρνερ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE TΟΥ ΜΑΤΣ ΜΠΡΑΪΤΟΝ - ΤΣΕΛΣΙ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα