Τότεναμ - Έβερτον 0-1: Φρέσκια δύναμη! (vid)

Κωνσταντίνος Κωλαΐτης
Τότεναμ - Έβερτον 0-1: Φρέσκια δύναμη! (vid)

bet365

Ανανεωμένη, πειστική, η νέα Έβερτον του Κάρλο Αντσελότι άφησε υποσχέσεις για κάτι πολύ καλό φέτος και την Τότεναμ με άδεια χέρια στην πρεμιέρα (0-1). Ντεμπούτο Χάμες, σκόρερ ο Κάλβερτ-Λιούιν, καθοριστικός Πίκφορντ.

Το κόλπο-γκρόσο με την απόκτηση του Χάμες Ροντρίγκες ήταν μόνο μία από τις κινήσεις (ουσίας) που έκανε η Έβερτον στο μεταγραφικό παζάρι, με στόχο την αναβάθμιση. Αυτή τη φορά, ο Κάρλο Αντσελότι βρίσκεται από την αρχή της σεζόν στον πάγκο της και τα νέα υλικά που προστέθηκαν στη «συνταγή» έδειξαν με το... καλημέρα ότι μπορούν πράγματι να ανεβάσουν μετά από χρόνια επίπεδο τα Ζαχαρωτά. Ο Ιταλός τεχνικός δεν είχε λόγο να κρατήσει κάποιον «καινούριο» εκτός ενδεκάδας στην πρεμιέρα με την Τότεναμ: Χάμες, Άλαν, Ντουκουρέ ξεκίνησαν βασικοί, η Έβερτον έδειξε ομάδα με αρχή, μέση και τέλος, έφυγε με πανάξιο διπλό από το Λονδίνο (0-1) και ξαφνικά οι προσδοκίες για τη φετινή σεζόν πήραν την ανιούσα. Σε αντίθεση με τους Σπερς του Ζοσέ Μουρίνιο, που το ταβάνι τους φάνηκε και πάλι περιορισμένο.

Οι Μπλε του Μέρσεϊσαϊντ φανέρωσαν από την αρχή ένταση στο παιχνίδι τους και θα μπορούσαν να έχουν βρει περισσότερα γκολ και πιο άνετα τη νίκη, αν ο Ριτσάρλισον δεν είχε τέτοια δυστοκία. Το πιο απίθανο περιστατικό αυτής σημειώθηκε από νωρίς, στο 16', με τον Βραζιλιάνο να κλέβει με εντυπωσιακό σπριντ στην αντεπίθεση, να περνάει και τον Γιορίς, αλλά με κενή εστία να αστοχεί απελπιστικά.

Από κει και πέρα, η Τότεναμ που κράτησε αποσυνδεδεμένους τους Κέιν και Σον στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού της, είχε τις δικές της στιγμές πριν από την ανάπαυλα, στις μοναδικές φάσεις που οι δύο σταρ έλαβαν δράση. Απέναντί τους, όμως, ήταν ο καθοριστικός Τζόρνταν Πίκφορντ, ο οποίος είπε όχι τόσο στον Άλι μετά την πάσα του Σον (33'), όσο και στο κοντινό τελείωμα του Ντόχερτι μετά την έξοχη λόμπα του Άγγλου στράικερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, η Έβερτον ήλεγξε κατά κράτος το ματς και δεν άργησε να ανοίξει το σκορ. Ο Κάλβερτ-Λιούιν μπορεί να τελείωσε την περασμένη σεζόν με 10 σερί ματς δίχως γκολ, αλλά στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος έβαλε και πάλι το κοντέρ σε λειτουργία, εκτελώντας με υπέροχη καρφωτή κεφαλιά μετά το φάουλ του Ντιν.

Έκτοτε, όσο κι αν χρειάστηκε το γκολ για να επανέλθει, η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο στάθηκε κατώτερη των περιστάσεων, δεν απείλησε ουσιαστικά και μοιραία είδε τους Τόφιζ του Κάρλο Αντσελότι να φεύγουν με το διπλό και να υποβάλλουν τον Πορτογάλο coach στην παρθενική του ήττα σε πρεμιέρα πρωταθλήματος στην καριέρα του με Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τότεναμ (11-7-1)!.

Τότεναμ (Ζοσέ Μουρίνιο): Γιορίς, Ντόχερτι (76' Εντομπελέ), Αλντερβάιρελντ, Ντάιερ, Ντέιβις, Χόιμπιεργκ, Γουίνκς (60' Μπέργκβαϊν), Λούκας, Άλι (46' Σισοκό), Σον, Κέιν

Έβερτον (Κάρλο Αντσελότι): Πίκφορντ, Κόουλμαν, Κιν, Μίνα, Ντίνιε, Ντουκουρέ, Γκόμες (68' Σίγκουρντσον), Άλαν, Χάμες (90+2' Ντέιβις), Ριτσάρλισον, Κάλβερτ-Λιούιν (88' Κιν)

ΔΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα