Λίβερπουλ - Λιντς 4-3: Ο απίθανος Σαλάχ λύγισε τα «Παγώνια» (vid)

Gazzetta team
Λίβερπουλ - Λιντς 4-3: Ο απίθανος Σαλάχ λύγισε τα «Παγώνια» (vid)

bet365

Η Λιντς... τρόμαξε την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ στο Ανφιλντ, αλλά ο Σαλάχ φρόντισε με χατ τρικ (4-3) να βάλει τέλος στα όνειρα των φιλοξενούμενων για βαθμό!

Η Λιντς του Μαρσέλο Μπιέλσα έπαιξε στα ίσα την πρωταθλήτρια στο Ανφιλντ και ο Κλοπ θα θυμάται για καιρό την ομάδα που είχε μεγαλύτερη κατοχή μπάλας από την ομάδα του. Ωστόσο, οι Reds μπήκαν με το δεξί στη φετινή Premier League (4-3) και το… οφείλουν στον Μο Σαλάχ, ο οποίος βάλθηκε να σπάσει… ρεκόρ με το «καλημέρα» της διοργάνωσης. Ο Αιγύπτιος πέτυχε χατ τρικ κι έγινε ο πρώτος παίκτης της ομάδας που πετυχαίνει τρία γκολ στην πρεμιέρα. Παράλληλα, είναι μόλις ο 4ος των Reds που φτάνει τα 50 τέρμα στo Ανφιλντ για την Premier League.

Απίθανο α’ μέρος, σούπερ ο Σαλάχ!

Τρελό ξεκίνημα με το... καλημέρα του ματς, αφού στο 3ο λεπτό η Λίβερπουλ βρέθηκε στην άσπρη βούλα. Ο Σαλάχ έκανε το σουτ, ο Κοχ τη σταμάτησε με το χέρι και ο Αιγύπτιος δεν αστόχησε! Ρεκόρ στην πρεμιέρα, αφού για τέταρτη σερί σεζόν σκοράρει στην πρεμιέρα με τη Λίβερπουλ! Η Λιντς προσπάθησε να απαντήσει και πέντε λεπτά αργότερα βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του Κόστα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Η νεοφώτιστη όμως πάταγε εξαιρετικά και στο 12ο λεπτό πέτυχε το πρώτο τέρμα της στη φετινή Premier League.

O Φίλιπς έκανε ωραία σέντρα και ο Χάρισον με άψογο τελείωμα, αφού απέφυγε Γκόμες και Άρνολντ πέτυχε το 1-1. Ο ρυθμός ήταν εντυπωσιακός, η μπάλα πάνω - κάτω και η πρωταθλήτρια βρήκε δίχτυα στο 16' αλλά το γκολ του Μανέ ακυρώθηκε. Ωστόσο, το γκολ ήρθε στο 20ο λεπτό! Κόρνερ του Ρόμπερτσον, απόλυτος κυρίαρχος στον αέρα ο Φαν Ντάικ και 2-1! Η Λιντς δεν πτοήθηκε, κυκλοφορούσε ωραία τη μπάλα, αλλά ο Αλισον ήταν εξαιρετικός όταν χρειάστηκε. Τα «Παγώνια» ήταν καλύτερα επιθετικά και στο 30' κατάφεραν να ισοφαρίσουν. Τη γκάφα του Φαν Ντάικ εκμεταλλεύθηκε απόλυτα ο Μπάμφορντ, ο οποίος με άψογο τελείωμα πέτυχε το 2-2. Μόλις... τρία λεπτά πέρασαν για να μας επιβεβαιώσουν τι... ματσάρα εξελισσόταν στο Ανφιλντ. Ο Σαλάχ στόπαρε υπέροχα και με εντυπωσιακό βολέ έδωσε για τρίτη φορά το προβάδισμα στους Reds.

O ρυθμός στην επανάληψη δεν ήταν ίδιος με αυτόν του πρώτου μέρους, η Λίβερπουλ είχε μια εξαιρετική ευκαιρία με τον Βαϊνάλντουμ, αλλά μετά το 55’ η Λιντς ήταν αυτή που είχε την κατοχή και πίεζε! Οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν φοβόντουσαν την αντίπαλο, αλλά πίεζαν ψηλά και στο 66’ έφεραν το ματς στα ίσα. Ο Κλιχ με υπέροχο κοντρόλ κατάφερε να κρατήσει την κατοχή να τη φέρει στο δεξί του πόδι και να νικήσει τον Άλισον!

Η Λίβερπουλ πίεσε και η λύση ήρθε στο 88’ από μια αλλαγή, τον Φαμπίνιο! Ο Βραζιλιάνος… έπεσε στα πόδι του Ροντρίγκο, όμως ο Ολιβερ πήρε πάνω του τη φάση, έδειξε πέναλτι και ο Σαλάχ πέτυχε χατ τρικ για το 4-3.

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ - Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Κεϊτά (58’ Φαμπίνιο), Χέντερσον (66’ Τζόουνς), Βαϊνάλντουμ, Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ

Λιντς: Μέλιερ, Άιλινγκ, Κοχ, Στρουκ, Ντάλας, Φίλιπς, Κόστα, Ερνάντεθ (62’ Ρόμπερτς), Κλιχ (81’ Σάκλετον), Χάρισον, Μπάμφορντ (62’ Ροντρίγκο)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΛΙΝΤΣ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα