Premier League: Αρνείται τα δοκιμαστικά event, ζητάει κόσμο στα γήπεδα εδώ και τώρα

Gazzetta team
Premier League: Αρνείται τα δοκιμαστικά event, ζητάει κόσμο στα γήπεδα εδώ και τώρα

bet365

«Όχι» στις δοκιμές με 1000 φιλάθλους ανά ματς είπε η Premier League στην αγγλική κυβέρνηση, ζητώντας από την αρχή κανονική προσέλευση του κόσμου στα γήπεδα, για να αποφύγει χασούρα 125 εκατ. ευρώ.

Την ώρα που η αγγλική κυβέρνηση λαμβάνει αυστηρά μέτρα για να προλάβει δεύτερο κύμα κορονοϊού στη χώρα, η Premier League ασκεί σοβαρές πιέσεις αναφορικά με το άνοιγμα των γηπέδων και την προσέλευση των φιλάθλων ενόψει της νέας σεζόν.

Με επίσημη επιστολή, η διοργανώτρια αρχή ζήτησε από τους ιθύνοντες του κράτους να επανεξετάσουν το πλάνο επιστροφής των οπαδών στα γήπεδα, το οποίο προϋποθέτει ανώτατο όριο 1.000 θεατών από την 1η Οκτωβρίου σε δοκιμαστικό στάδιο. Ωστόσο, η πλευρά της Λίγκας εμμένει στην τεράστια οικονομική ζημία που πρόκειται να πλήξει το οικοδόμημα αν δεν επιτραπεί άμεσα η μαζική είσοδος φιλάθλων, έστω και σε πλαίσιο δοκιμών, που υπολογίζεται στα 125 εκατ. ευρώ ανά μήνα που περνά με μηδενικά εισιτήρια!

Όπως αναφέρει ένας εκπρόσωπος της PL στον «Guardian», «με τα δοκιμαστικά event να έχουν όριο τους 1.000 υποστηρικτές, πιστεύουμε ότι το μέτρο αυτό δεν θα προβάρει κατάλληλα και δεν θα αξιολογήσει τα μέτρα που σχεδιάζονται για να μεγιστοποιήσουν την ασφάλεια των οπαδών. Επομένως, οι σύλλογοι της Premier League θα αναβάλλουν τη διεξαγωγή δοκιμαστικών εκδηλώσεων μέχρι να επιτραπεί ένας ικανός αριθμός θεατών στα γήπεδα. Στους 1.000 υποστηρικτές όχι μόνο δεν θα μάθουμε κάτι από τη διαδικασία, αλλά κάθε παιχνίδι θα ισοδυναμεί με βαριά απώλεια εσόδων».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα