Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: O «Όλε» κάνει τον άξονα... οχυρό (vids)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: O «Όλε» κάνει τον άξονα... οχυρό (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: O «Όλε» κάνει τον άξονα... οχυρό (vids)

bet365

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ φαίνεται πως γνωρίζει τι έπρεπε να κάνει για να παρουσιάσει μια κυρίαρχη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η διαφαινόμενη απόκτηση του Φαν ντε Μπεεκ οχυρώνει για τα καλά τα χαφ των «κόκκινων διαβόλων».

Το κλαμπ του Μάντσεστερ φέρεται να έχει συμφωνήσει με τον Άγιαξ για την απόκτηση του Ολλανδού χαφ που μαζί με τον Χακίμ Ζίγιεχ, αλλά και τον Ντούσαν Τάντιτς παρέμειναν και την περασμένη σεζόν στο Άμστερνταμ και επέλεξαν να καθυστερήσουν τη μεταγραφή τους σε αντίθεση με ό,τι έκαναν άλλοι πρώην συμπαίκτες τους μετά τη μαγική σεζόν 2018-2019 για το σύνολο του Τεν Χααγκ.

Ο Φαν ντε Μπεεκ προστίθεται σε μια μεσαία γραμμή που ήδη έχει ενισχυθεί τρομερά και έχει αποκτήσει ιδιαίτερο δημιουργικό ρόλο με τον Μπρούνο Φερνάντες και ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έχει καταφέρει να έχει πλέον γεμάτο «οπλοστάσιο» στον άξονα.

Διαβάστε: Παίρνει Φαν ντε Μπεεκ με 40 εκατομμύρια η Γιουνάιτεντ

Η διαφορά που έκανε ο Μπρούνο και ο χαρούμενος Πογκμπά

Με τον Μπρούνο Φερνάντες που... άργησε αλλά τελικά ντύθηκε στα κόκκινα τον περασμένο Ιανουάριο, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανέβηκε πολλά επίπεδα στην απόδοσή της. Ο Πορτογάλος παρουσιάστηκε σαν ... έτοιμος από καιρό για το βήμα στην Premier League και διόλου τυχαία απέκτησε τον τίτλο «season changer» για την ομάδα του, καταφέρνοντας να τη βάλει στην τετράδα και να την επαναφέρει στο Champions League.

Ο Μπρούνο, μαζί με τον Πολ Πογκμπά έχουν καταφέρει να απαρτίσουν ένα δίδυμο που κάνει πιο όμορφη, δημιουργική και αποτελεσματική τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Το θετικότατο όλων για τον Σόλσκιερ είναι πως ειδικά μετά την τρίμηνη αναβολή της δράσης, η ομάδα του επέστρεψε σε τρομερή κατάσταση και η μεσαία γραμμή έπαιξε καθοριστικό ρόλο με τη συμβολή στο παιχνίδι, τις συνεργασίες και φυσικά τα γκολ.

Η εμπειρία του Μάτιτς και ο θαρραλέος ΜακΤόμινεϊ

Ο Νεμάνια Μάτιτς ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ παρά το γεγονός πως λίγους μήνες νωρίτερα παρουσιαζόταν έτοιμος να περάσει την πόρτα της εξόδου. Ο «Όλε» αποφάσισε να στηριχθεί στην εμπειρία του, ο Σέρβος απέδειξε στο restart πως έχει τις ικανότητες να συνεχίσει και την επόμενη σεζόν και φυσικά ουδείς μπορεί να τον βγάλει στην απ' έξω, παρά και την διαφαινόμενη απόκτηση του Φαν ντε Μπεεκ.

Λίγο πιο πίσω στις προτεραιότητες, αλλά έχοντας καταθέσει τα διαπιστευτήριά του, βρίσκεται ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ. Το παιδί αυτό ζει και αναπνέει για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι ικανότατο, έχει τσαγανό, έχει πάθος και θράσος στον αγωνιστικό χώρο και ανανέωσε κι αυτός το συμβόλαιό του με το κλαμπ για τα επόμενα χρόνια.

Αναμφίβολα αποτελεί σημαντικότατο προϊόν για το μέλλον της ομάδας και τις τελευταίες δυο σεζόν έχει πάρει συμμετοχές που τον έχουν βοηθήσει να ωριμάσει ποδοσφαιρικά και να «ψηθεί» ακόμα περισσότερο. Αν και με τέτοιον δυναμικό χαρακτήρα, δεν το χρειαζόταν και πολύ αυτό. Το γκολ που πέτυχε στο εντός έδρας ντέρμπι με τη Σίτι λίγες μέρες πριν τo stop της πανδημίας, πρέπει να το θυμάται ακόμα...

Και τώρα... Φαν ντε Μπεεκ

Από την... σχεδόν σίγουρη μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης κι ένα θέμα που εμφανιζόταν τελειωμένο από τον διεθνή Τύπο τον περασμένο Ιανουάριο, φαίνεται πως γίνεται η μεγάλη έκπληξη με εκπληκτική κίνηση από τη Γιουνάιτεντ για την απόκτηση του Ολλανδού χαφ. Εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών στην πορεία μέχρι τα ημιτελικά του Champions League το 2019, δεν αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι και το έκανε φέτος μαζί με τον Χακίμ Ζίγιεχ, τον οποίο θα τον βρει αντίπαλο στα ματς με την Τσέλσι στην Premier League.

Έμπειρος από το κορυφαίο ποδοσφαιρικό επίπεδο, ξέρει τι σημαίνει μεγάλη ομάδα, βαριά φανέλα και ανταγωνισμός ακόμα κι αν κάποιοι μπορεί να μην έχουν σε υπόληψη την Eredivisie. Ένα κομμάτι του Άγιαξ που κάνει το κλαμπ του Άμστερνταμ περήφανο για την εξέλιξή του και που φέτος αποφάσισε να κάνει το επόμενο βήμα, διαχωρίζοντας τον εαυτό του από τη φυγή αρκετών παικτών πριν από έναν χρόνο, όταν εξαργύρωσαν την φοβερή χρονιά με το νταμπλ στην Ολλανδία και την λάμψη στην Ευρώπη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα