Η Λίβερπουλ πρωταθλήτριαχαχαχα

Gazzetta Community Blog Gazzetta Community Blog
Η Λίβερπουλ πρωταθλήτριαχαχαχα

bet365

Το Gazzetta.gr δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του να γίνουν bloggers δημοσιεύοντας τις απόψεις τους και ο Mάκης Καγιάντας γράφει για τα ανέκδοτα των 90s, καταγράφοντας πώς τα κατάφεραν τελικά η Λίβερπουλ, ο ΠΑΟΚ και ο Βασίλης Λεβέντης, όχι όμως και οι Έλληνες παράγοντες του ποδοσφαίρου...

Αυτό δεν είναι ένα οποιοδήποτε κείμενο. Είναι όμως ένα κείμενο. Που εξηγεί γιατί ΟΥΤΕ κοσμοϊστορικής σημασίας γεγονότα δεν φτάνουν για να σωθεί το δύσμοιρο ποδοσφαιράκι μας.

Θυμάμαι κάποτε κυκλοφορούσαν κάτι μικρά βιβλιαράκια με ανέκδοτα. Τα τελευταία χρόνια έχουν εκλείψει. Ποιος ο λόγος, όταν μπορείς να βρεις χιλιάδες ανέκδοτα με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, άσχετα αν στην πλειοψηφία τους είναι κρύα και άνοστα!...

Πριν πολλά χρόνια, μέσα 90s, σκαλίζοντας ο πατέρας μου κάτι παλιά πράγματά του, βρήκε ένα τέτοιο και μου το έδωσε. «Πάρε, θα γελάσεις», μού είπε. Ακόμα θυμάμαι την έντονη μυρωδιά του πολυκαιρισμένου χαρτιού μιας και ήταν εκδόσεως 80s και είχε κιτρινίσει πια. Όπως επίσης, δε θα ξεχάσω ποτέ το πρώτο ανέκδοτο που διάβασα στην πρώτη σελίδα.

«ΟΤΑΝ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ»

(γυρίζω την επόμενη σελίδα)

«ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΒΛΑΚΑ, ΑΦΟΥ ΕΙΠΑΜΕ, ΟΤΑΝ ΘΑ ΜΠΕΙ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ»

Αλήθεια είναι ότι όταν είδα το, κατά τα άλλα συμπαθές, κόμμα του Βασίλη Λεβέντη να μπαίνει στην Βουλή, έψαξα να βρω μετά μανίας το βιβλίο για να «τρολάρω» κόσμο και κοσμάκη στα social media, αλλά μάταια. Kάπου θα βρίσκεται θαμμένο και άντε γύρευε τίνος τα χέρια θα το ξεθάψουν κάποια στιγμή.

Και από τη μέρα που πήρε το πρωτάθλημα η Λίβερπουλ, δε σας κρύβω ότι με τρώει αρκετά αυτός ο παραλληλισμός. Κάντε το λίγο εικόνα, μέσα 90s, ανοίγεις βιβλιαράκι με ανέκδοτα. Πρώτη σελίδα.

«ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ Η ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ».

Αν την γύριζες σήμερα, θα ένιωθες μια τρομερή δικαίωση για την κίνηση που έκανες και γύρισες τη σελίδα χωρίς δισταγμό. Μέχρι πριν 5 χρόνια, που ανέλαβε ο Κλοπ, θα έτρωγες τέτοιο κράξιμο από την επόμενη σελίδα που θα ζήταγες και συγγνώμη! Γιατί σίγουρα ως ανέκδοτο θα ακουγόταν. Μα και ακόμα κάπως έτσι ηχεί. Το σημείο καμπής στο δίπολο Λεβέντη-Λίβερπουλ, δεν είναι τα αρχικά “Λ”, αλλά το ότι πριν πολλά χρόνια η είσοδος στην Βουλή και το πρωτάθλημα αντίστοιχα, ήταν έννοιες συνυφασμένες με βιβλία ανέκδοτων.

Βασικά δεν ξέρω αν θα έπρεπε να θεωρείται κοσμοϊστορικό γεγονός ότι η Λίβερπουλ πήρε το πρωτάθλημα ή πχ το ότι το πήρε ο ΠΑΟΚ. Γιατί σαν Έλληνες αρεσκόμεθα να προκαλούμε το παρελθόν παίζοντας με την νοημοσύνη του. Όπως πχ αυτό το μικρό βιβλίο ανέκδοτων. Φαντάσου να ξεκινούσε κάπως έτσι...

«ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΟΥΝ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΣΕΛΙΔΑ»

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν γυρνούσες σελίδα θα έβλεπες 5 τεράστια ΧΑ.

«ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ»

Εντάξει, μπορεί και περισσότερα, αλλά τι σημασία έχει. Το ζουμί είναι ένα. Βασικά πολλά ζουμιά. Ο ΠΑΟΚ πήρε πρωτάθλημα, ο Λεβέντης μπήκε στη Βουλή, η Λίβερπουλ πήρε πρωτάθλημα, αλλά στην ποδοσφαιρο-παραγοντο-μάνα Ελλαδίτσα, δεν άλλαξε τίποτα.

Καλά, σταματώ, γιατί θα με πάρουν -στην κυριολεξία- τα ζουμιά!

Έχεις άποψη για κάποιο αθλητικό θέμα; Στείλε το κείμενό σου στο [email protected] και δες το δημοσιευμένο στο αγαπημένο σου site.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Gazzetta Community Blog
Gazzetta Community Blog