Άστον Βίλα – Άρσεναλ 1-0: Σοκ και... σωτηρία (vid)

Gazzetta team
Άστον Βίλα – Άρσεναλ 1-0: Σοκ και... σωτηρία (vid)

bet365

Η Άστον Βίλα νίκησε 1-0 την Αρσεναλ εντός, είναι στη ζώνη παραμονής και θα παίξει... τελικό σωτηρίας με τη Γουέστ Χαμ. Μόνο μέσα από το Κύπελλο ελπίζουν για Ευρώπη οι Gunners!

Η Άρσεναλ μετά τις εμφατικές νίκες με Λίβερπουλ και Σίτι, ηττήθηκε 1-0 στο Μπέρμιγχαμ από την Άστον Βίλα και βλέπει το τρένο της Ευρώπης να... χάνεται μέσα από την PL! Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα του Αρτέτα για να παίξει στο Europa της νέας σεζόν θα πρέπει να κατακτήσει το κύπελλο στον τελικό της 1ης Αυγούστου. Ολοζώντανη για παραμονή η Άστον Βίλα, είναι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, ισοβαθμεί με την 18η Γουότφορντ, αλλά έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων. Στην τελευταία στροφή, οι «Βίλανς» θα παίξουν στο Λονδίνο με τη Γουέστ Χαμ. Παράλληλα, η ομάδα του Σμιθ έσπασε… κατάρα 22 ετών, μιας και η τελευταία νίκη εντός επί της Άρσεναλ είχε έρθει το 1998.

Ο ΤΡΕΖΕΓΚΕ ΣΩΖΕΙ ΤΗΝ ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ

Η Άρσεναλ μπήκε πιο δυνατά στο ματς, είχε τον έλεγχο, πίεσε τη Βόλα και στο 13' είχε την πρώτη καλή στιγμή, ο Ενκέτια βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά νικήθηκε από τον Μινγκ. Η κατοχή των Λονδρέζων έφτασε στο 60%, κρατώντας τους «Βίλανς» μακριά από την εστία τους. Ωστόσο, αμέσως μετά το cooling break, η Βίλα στην πρώτη της ευκαιρία βρήκε δίχτυα. Στο 27ο λεπτό, ο Χάριχεϊν εκτέλεσε κόρνερ, η μπάλα έφτασε στον Τρεζεγκέ, ο οποίος με πολύ δυνατό δεξί σουτ πέτυχε το 1-0. Ηταν το 3ο του γκολ στα τρία τελευταία, όταν είχε τα ίδια γκολ στα προηγούμενα 30 (!) ματς. Είναι χαρακτηριστικό πως οι Λονδρέζοι δέχθηκαν φέτος το 21ο γκολ από στημένη φάση. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά ο Θεμπάγιος στο 29΄ δε βρήκε στόχο. Οι γηπεδούχοι είχαν την αυτοπεποίθηση και δημιούργησαν δυο καλές ευκαιρίες μέχρι το τέλος του α’ μέρους, αλλά Τρεζεγκέ και Γκρίλις δε βρήκαν στόχο.

Πιο γρήγορος ο ρυθμός στην επανάληψη, με τους γηπεδούχους να απειλούν στο 75’ με μεγάλη ευκαιρία του Ντέιβις. Ωστόσο, δυο λεπτά αργότερα η Άρσεναλ άγγιξε την ισοφάριση, αλλά η προσπάθεια του Ενκέτια σταμάτησε στο δοκάρι. Η Βίλα είχε ακόμα μια ευκαιρία, αλλά ο ΜακΓκιν δεν κατάφερε να σκοράρει.

Άστον Βίλα: Ρέινα, Ελ Μοχαμαντί (25' Γκιλμπέρτ), Κονσά, Μινγκς, Τάργκετ, ΜακΓκιν (90' + 3' Λάνσμπερι), Ντάγκλας Λουίζ, Χάριχεϊν (73' Νακάμπα), Τρεζεγκέ, Σαμάτα (72' Ντέιβις), Γκρίλις

Άρσεναλ: Μαρτίνες, Χόλντινγκ, Νταβίντ Λουίζ (60' Πεπέ), Κολάσινατς, Σοάρες (79' Γουίλοκ), Θεμπάγιος, Τορέιρα (46' Τζάκα), Σακά (60' Τίρνεϊ), Ενκέτια, Λακαζέτ, Ομπαμεγιάνγκ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα