Λιντς: Μετά την άνοδο, πρωταθλήτρια στην Championship! (pic & vids)

Gazzetta team
Λιντς: Μετά την άνοδο, πρωταθλήτρια στην Championship! (pic & vids)

bet365

Αφού εξασφάλισε και μαθηματικά την επιστροφή της στην Premier League μετά από 16 χρόνια, η Λιντς κλείδωσε και το πρωτάθλημα στην Championship μετά την ήττα της 3ης Μπρέντφορντ.

Όλο και καλύτερο γίνεται το αφήγημα για τη μεγάλη επιστροφή της Λιντς στα «σαλόνια» της Premier League μετά από 16 χρόνια.

Το σύνολο του Μαρσέλο Μπιέλσα νίκησε στο δικό της ματς την Μπάρνσλεϊ (1-0) και έκτοτε δεν χρειάστηκε να ξαναπαίξει για να σφραγίσει τόσο την άνοδο, όσο και το πρωτάθλημα της Championship!

Έπειτα από την ήττα της Γουέστ Μπρομ από την Χάντερσφιλντ, τα Παγώνια κέρδισαν και μαθηματικά μία θέση για την Premier League της ερχόμενης σεζόν και αφού η Μπρέντφορντ ηττήθηκε στην έδρα της Στόουκ, το comeback θα συνοδευτεί επίσημα με τον τίτλο (στο +5 και με ματς λιγότερο πριν από την τελευταία αγωνιστική).

Αυτό είναι το πρώτο τρόπαιο που κατακτά η ομάδα του Γιόρκσαϊρ σε οποιαδήποτε διοργάνωση εδώ και 28 ολόκληρα χρόνια, από το 1992 συγκεκριμένα, όποτε και σήκωσε το τελευταίο πρωτάθλημα της προ PL εποχής και το Community Shield λίγους μήνες αργότερα.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα