Μπράιτον - Λίβερπουλ 1-3: Super Reds αγγίζουν το απόλυτο ρεκόρ! (vid)

Μπράιτον - Λίβερπουλ 1-3: Super Reds αγγίζουν το απόλυτο ρεκόρ! (vid)

bet365

Η Λίβερπουλ νίκησε 3-1 τη Μπράιτον εκτός έδρας έσπασε ένα μεγάλο ρεκόρ κι έβαλε πλώρη για την 100αρα στη φετινή Premier League.

Η πρωταθλήτρια Λίβερπουλ έκανε ένα σπουδαίο ρεκόρ κι αγγίζει ένα μεγαλύτερο! Οι Reds πέτυχαν την 30η νίκη (!) στη φετινή Premier League, πιο γρήγορα από κάθε άλλη ομάδα στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά δε σταματούν εδώ. Οι παίκτες του Κλοπ επικράτησαν 3-1 εκτός της Μπράιτον, έφτασαν τους 92 βαθμούς και θέλουν ακόμα εννέα στις επόμενες τέσσερις στροφές για να σημειώσουν κάτι εξωπραγματικό!

Σούπερ ξεκίνημα για τη Λίβερπουλ
Εκκωφαντικό το ξεκίνημα των Reds στο ματς, πίεσαν ασφυκτικά τους γηπεδούχους και στα πρώτα οκτώ λεπτά είχαν πετύχει δυο γκολ. Στο 4' ο Φιρμίνο έστειλε το πρώτο απειλητικό μήνυμα! Πέρασαν 7 ώρες και 47 λεπτά αγώνα χωρίς γκολ σε αντίπαλη έδρα για την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ, αλλά το αρνητικό σερί ήταν ώρα να σπάσει. Στο 6' ο Πρέπερ δεν άντεξε την πίεση του Κεϊτά, έχασε τη μπάλα, ο μέσος της Λίβερπουλ μοίρασε στον Σαλάχ, ο οποίος δεν αστόχησε! Οι Reds χρειάστηκαν 127 δευτερόλεπτα για να βρουν ξανά δίχτυα, αφού πάλι από λάθος των γηπεδούχων, ο Χέντερσον με σουτάρα γιόρτασε ιδανικά τις 350 συμμετοχές με τους Reds. Η πίεση των φιλοξενούμενων ήταν ασφυκτική και στο 14' ο Αιγύπτιος βρέθηκε πάλι σε θέση βολής, αλλά αστόχησε.

Η Μπράιτον «ξύπνησε» μετά το 20', κατάφερε να ισορροπήσει και να φανεί απειλητική. Στο 25' ο Γκρος βρήκε δίχτυα, αλλά το γκολ του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Ανοιχτό ματς, γρήγορος ρυθμός και στο 27' οι γηπεδούχοι πλησίασαν στο γκολ, αλλά ο Μοπέ νικήθηκε από τον Άλισον! Η Μπράιτον ήταν επικίνδυνη, ο Λάμπτεϊ έκανε δύσκολη τη ζωή του νεαρού Γουίλιαμς και από τις κούρσες του η ομάδα του απειλούσε. Στο 45' η Μπράιτον ξαναμπήκε στο ματς, όταν από υπέροχη σέντρα του Λάμπτεϊ, ο Τροσάρ με άψογο τελείωμα πέτυχε το 2-1.

Σφράγισε τη νίκη ο Σαλάχ
Ο γρήγορος ρυθμός συνεχίστηκε και στην επανάληψη, με τη Λίβερπουλ να μπαίνει πιο δυνατά, αλλά Σαλάχ και Χέντερσον δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα. Βέβαια, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν τεράστια ευκαιρία για γκολ, μιας και στο 60' ο Μπερν... κατάφερε από πολύ κοντά να αστοχήσει! Οι Reds με τους Ρομπερτσον, Μανέ και Φαμπίνιο στο σχήμα τους έγιναν πιο ουσιαστικοί. Ετσι, στο 76' ήρθε το τρίτο γκολ για τη Λίβερπουλ. Ο Ρόμπερτσον εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σαλάχ με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι πέτυχε το 3-1! Ηταν το 19ο τέρμα στη φετινή Premier League για τον Αιγύπτιο, ο οποίος ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του ματς.

Παράλληλα, έχει συμμετοχή σε 100 γκολ με τη Λίβερπουλ στην PL (73 γκολ, 27 ασίστ σε 104 ματς) κι έγινε μόλις ο 4ος παίκτης της ομάδας που πετυχαίνει κάτι ανάλογο μετά τους Τζέραρντ, Φάουλερ, Όουεν. Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό, Λίβερπουλ και Μπράιτον προσπάθησαν για ένα γκολ, όμως Φαμπίνιο και Κόνολι δεν είχαν ουσία. Ατυχος και ο Σαλάχ, ο οποίος στις καθυστερήσεις έχασε μοναδικές ευκαιρίες για το χατ τρικ.

Μπράιτον: Ράιαν, Λάμπτεϊ, Γουέμπστερ, Ντανκ, Μπερν, Στέφενς, Πρόπερ (71’ Μπισουμά_, Γκρος (71’ Μόι), ΜακΆλιστερ (71’ Κόνολι), Τροσάρ- Μοπε

Λίβερπουλ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Γουίλιαμς (46’ Ρόμπερτσον), Χέντερσον (80’ Μίλνερ), Βαϊνάλντουμ, Κεϊτά (61’ Φαμπίνιο)- Τσάμπερλεν (61’ Μανέ), Σαλάχ, Φιρμίνο (87’ Μιναμίνο)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα