Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ 5-0: Ο Νταβίδ θα της λείψει πολύ... (vid)

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ 5-0: Ο Νταβίδ θα της λείψει πολύ... (vid)

bet365

Δύο ασίστ, ένα απευθείας φάουλ και η αστείρευτη ενέργεια σε ένα τελειωμένο ματς από το 20’ έγραψαν μια από τις κορυφαίες εμφανίσεις του Νταβίδ Σίλβα με τη Σίτι κόντρα στη Νιουκάστλ (5-0), αποδεικνύοντας πόσο θα λείψει από το «Etihad».

Δέκα χρόνια είναι σταθερά εκεί. Ανάμεσα στο «8», στο «10» και στις πτέρυγες, να κόβει και να ράβει, να δημιουργεί ακατάπαυστα, να είναι ο ζωτικός πυρήνας του παιχνιδιού της Μάντσεστερ Σίτι. Μπορεί να βρίσκεται στα 34 του, να έχει ανακοινώσει από καιρό πως αυτή είναι η τελευταία σεζόν του στο Μάντσεστερ, αλλά αυτό δεν αποτρέπει τον Νταβίδ Σίλβα να χαρίζει στη Σίτι μέχρι τελικής πτώσεως αυτό για το οποίο ξεχωρίζει στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Σε ένα ματς που ολοκληρώθηκε με συνοπτικές διαδικασίες από το 21’, ο αρχηγός των Πολιτών δεν έπαψε ούτε λεπτό να δρα στη μεσοεπιθετική γραμμή της και ο τελικός απολογισμός των δύο ασίστ και του γκολ με απευθείας φάουλ κόντρα στη Νιούκαστλ (5-0), πιστοποιούν απλά με αριθμούς πόσο θα λείψει από το «Etihad» όταν φτάσει το φινάλε της σεζόν.

Το πάθημα κόντρα στη Σαουθάμπτον με τις 26 τελικές και την ήττα εν τέλει έγινε μάθημα και οι παίκτες του Γκουαρδιόλα μπήκαν στο ματς με πρόθεση να το… λήξουν από όσο το δυνατόν νωρίτερα. Ο Σίλβα το κατανόησε πρώτος από όλους και ήταν εκείνος που έδωσε έτοιμο γκολ στον Ζέσους για το 1-0 στο 10’.

Έντεκα λεπτά αργότερα, ήταν η σειρά του Ντε Μπρόινε να μοιράσει ακόμη μια ασίστ για τον Μάχρεζ, την 18η στο φετινό πρωτάθλημα, ισοφαρίζοντας το προσωπικό του ρεκόρ από τη σεζόν 2016/17 και πηγαίνοντας για το απόλυτο του Ανρί που σταμάτησε στις 20 το 2002/03.

Αφού η αποτελεσματικότητα δεν βάρεσε «κόκκινο» μέχρι το 45’, οι γηπεδούχοι έβαλαν το ματς για… ύπνο μετά την ανάπαυλα. Πρώτα ο Ζέσους ανακάτεψε την άμυνα του Στιβ Μπρους και υποχρέωσε τον Φερνάντες να διώξει όπως όπως, στέλνοντας όμως την μπάλα στα δικά του δίχτυα στο 58’.

Λίγο αργότερα, ήταν η σειρά του «μάγου Νταβίδ» να λάμψει ξανά. Αυτή τη φορά ο ίδιος σε ρόλο πρωταγωνιστή, εκτέλεσε απευθείας το φάουλ και ευστόχησε στο 65’ για το 4-0 και έγινε ο πρώτος 34αρης και άνω που έχει γκολ και ασίστ στο ίδιο ματς, μετά τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς από το 2017.

Παρά το χαμηλό τέμπο στο υπόλοιπο του ματς κυρίως λόγω της παθητικότητας που μάστιζε τις Καρακάξες, ο Σίλβα είχε και άλλο highlight στο μενού, προσφέροντας το εύκολο γκολ στον Στέρλινγκ στις καθυστερήσεις, μετά από δικό του κλέψιμο.

Έτσι, η Σίτι επέστρεψε στις (εμφατικές) νίκες και βαδίζει πρόσω ολοταχώς για το 5/5 μέχρι το φινάλε, καθώς έχει να παίξει με Μπράιτον, Μπόρνμουθ, Γουότφορντ και Νόριτς. Τέσσερις ιδανικές περιστάσεις για να χορτάσει όσο περισσότερο τον βραχύσωμο μέσο της με το Νο21 στην πλάτη...

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Ζιντσένκο, Οταμέντο, Στόουνς, Κανσέλο (46’ Γουόκερ), Ρόδρι (46’ Γκουντογκάν), Ντε Μπρόινε, Σίλβα, Φόντεν (61’ Μπερνάρντο Σίλβα), Μάχρεζ (75’ Ντόιλ), Ζέσους (61’ Στέρλινγκ)

Νιούκαστλ (Στιβ Μπρους): Γιέντλιν, Κραφτ, Σερ, Φερνάντες, Ρόουζ, Σέλβεϊ (67’ Λόνγκσταφ), Μπενταλέμπ, Λαζάρο (67’ Μανκίγιο), Ρίτσι, Ζοέλιντον (67’ Γκέιλ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα