Λίβερπουλ - Άστον Βίλα 2-0: Πρωτάθλημα πήρε, πάει για τα ρεκόρ (vid)

Λίβερπουλ - Άστον Βίλα 2-0: Πρωτάθλημα πήρε, πάει για τα ρεκόρ (vid)

bet365

Νωθρή, στο ρελαντί, η Λίβερπουλ ξέγραψε την τεσσάρα από τη Σίτι με νίκη επί της Άστον Βίλα (2-0) και ως μαθηματική πρωταθλήτρια συνεχίζει να πορεύεται με κίνητρο το ρεκόρ βαθμών και το απόλυτο νικών στο «Άνφιλντ».

Η «βαριά» τεσσάρα στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι αμέσως μετά τη στέψη της, δεν «έκατσε» απλά άσχημα για την πρωταθλήτρια Λίβερπουλ. Της στέρησε να διεκδικήσει το ρεκόρ για τις περισσότερες εκτός έδρας νίκες, το οποίο θα μείνει για μια ακόμα χρονιά στο σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα από τη σεζόν 2017/18. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα, πιο σημαντικά να διεκδικήσει μέχρι το φινάλε της Premier League και από αυτά βρίσκει το κίνητρο για να φτάσει στον επίσημο τερματισμό.

Κάπως έτσι, παρά το κάκιστο πρώτο μέρος και την νωθρή στάση που κράτησαν οι παίκτες του Κλοπ απέναντι στην Άστον Βίλα, η νίκη ήρθε (2-0) και μαζί της οι Reds πλησιάζουν ένα ακόμη βήμα στο να γίνουν η ομάδα που θα πιάσει 101 βαθμούς και θα τελειώσει με απόλυτο νικών στο «Άνφιλντ», τα δύο σπουδαία all-time ρεκόρ που κυνηγά.

Το ματς που ξεκίνησε με νέο pasillo για τους πρωταθλητές από την πλευρά των Χωριατών, ήταν αδιάφορο για τουλάχιστον μία ώρα αγώνα, με τη Λίβερπουλ εν τέλει να ανοίγει το σκορ με τον Μανέ στο 71', στο πιο αργοπορημένο πρώτο γκολ εντός έδρας στη σεζόν.

Η ομάδα του Ντιν Σμιθ, η οποία μετρούσε οκτώ σερί αποτυχημένα αποτελέσματα, είχε για κορυφαίο highlight του ματς μια πανομοιότυπη ντρίμπλα από Λουίζ και Ελ Γκάζι, που διέλυσαν με τακουνάκια Μανέ και Ρόμπερτσον.

Από κει και πέρα, αφού ο Σενεγαλέζος πέτυχε το 20ο του γκολ στη χρονιά, πήρε τη σκυτάλη ο νεαρός, Κέρτις Τζόουνς, ο οποίος σκόραρε μετά από έξοχη ομαδική προσπάθεια και συνόδεψε το άνοιγμα του λογαριασμού του στην Premier League με το νέο συμβόλαιο που υπέγραψε το Σάββατο (5/7).

Πλέον, η Λίβερπουλ ψάχνει 12 βαθμούς στα εναπομείναντα 5 ματς για να ξεπεράσει την 100ρα της Σίτι και έχει άλλα δύο ματς στο «Άνφιλντ». Αν πάρει τη νίκη και στα δύο, τότε θα είναι η μοναδική που κάνει το απόλυτο στην ιστορία της Premier League.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον (90' Γουίλιαμς), Φαμπίνιο (61' Χέντερσον), Κεϊτά (84' Τζόουνς), Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (61' Βαϊνάλντουμ), Σαλάχ, Μανέ, Οριγκί (61' Φιρμίνο)

Άστον Βίλα (Ντιν Σμιθ): Ρέινα, Τέιλορ, Μινγκς, Χάουζε, Κόνσα, Λουίζ, ΜακΓκίν, Γκρίλις, Τρεζεγκέ (84' Βασίλεφ), Ελ-Γκάζι (75' Χότα), Ντέιβις (75' Σαματά)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα