Άρσεναλ - Νόριτς 4-0: Ο «50αρης» Ομπαμεγιάνγκ τής δείχνει ξανά τον δρόμο της Ευρώπης (vid)

Άρσεναλ - Νόριτς 4-0: Ο «50αρης» Ομπαμεγιάνγκ τής δείχνει ξανά τον δρόμο της Ευρώπης (vid)

bet365

Δύο γκολ ήταν αρκετά για τον Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ώστε να ξεπεράσει τα 50 στην Premier League, πιο γρήγορα από κάθε άλλον στην ιστορία της Άρσεναλ και να την οδηγήσει στον θρίαμβο επί της Νόριτς (4-0) και την 7η προνομιακή θέση.

Τι κι αν δεν σκόραρε ούτε μία φορά μέσα στον Ιούνιο; Τι κι αν μ΄αυτό συνέπεσε η κάκιστη επανεκκίνηση της Άρσεναλ; Ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ είναι το απόλυτο σημείο αναφοράς στους Κανονιέρηδες από τότε που μετακόμισε στο Λονδίνο και ορίζει τις τύχες τους, που εφάπτονται πλέον πιο ορατά με τον στόχο της Ευρώπης.

Χάρη σε τρία γκολ με δική του συμμετοχή (2+1 ασίστ), η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα βρήκε τον ρυθμό της και καθάρισε από νωρίς, ξεκούραστα το ματς κόντρα στην ουραγό Νόριτς (4-0), σφραγίζοντας τη νίκη που τη φέρνει έστω και προσωρινά στην 7η θέση που δίνει έξοδο στο Europa League.

Η Άρσεναλ ήταν ανεβασμένη από το ξεκίνημα, δεν άφησε πολλά περιθώρια στα Καναρίνια, ακόμα κι αν καρδιοχτύπησαν στο 15' με το απίθανο σουτ του Γκόντφρεϊ που βρήκε το δοκάρι. Η κλάση και τα skills, όμως, του του Γκαμπονέζου star-man της, μίλησε στο κατάλληλο σημείο για να δώσει τον παλμό νίκης.

Προϊόν της δικής του επαγρύπνησης και πίεσης σε κάθε μπάλα, ο Τιμ Κρουλ υπέπεσε σε αβίαστο λάθος και του δώρισε κενή εστία για να ανοίξει το σκορ στο 33' και να αφήσει τον αριθμό «50» να τον καθορίσει ιστορικά. Ποτέ κανένας φορ της Άρσεναλ στην εποχή της Premier, ούτε καν οι Ανρί, Ράιτ, δεν κατάφερε να σημειώσει 50 γκολ σε λιγότερα από 79 ματς, όπως το έπραξε ο Ομπαμεγιάνγκ, από τα πόδια του οποίου προήλθε και το 2-0, που αποτέλεσε και το παρθενικό τέρμα του Γκρανίτ Τζάκα στη φετινή PL στο 37'.

Το τελειωτικό χτύπημα για το τρίποντο ήταν φυσικά δική του χορηγία, στο 64' μετά από νέο, σοβαρότατο λάθος συνολικά της άμυνας του Ντάνιελ Φάρκε, με τον Ομπαμεγιάνγκ να πλασάρει εύστοχα και να πιάνει τον Τζέιμι Βάρντι με 19 γκολ στην κορυφή των σκόρερ της σεζόν.

Από κει και πέρα, η εστίαση έφυγε για λίγο από το πρόσωπο του «Όμπα» και μεταφέρθηκε στον πρωτοεμφανιζόμενο Σέντρικ Σοάρες. Ο Πορτογάλος μπακ, 5 λεπτά μετά την είσοδο του στο ματς και την πρώτη καταγεγραμμένη συμμετοχή του από όταν μεταγράφηκε από τη Σαουθάμπτον τον Γενάρη, πέτυχε με εντυπωσιακό σουτ το 4-0 και άνοιξε λογαριασμό σε χρόνο ρεκόρ, ενώ λίγες μέρες πριν φερόταν υποψήφιος προς αποχώρηση στις 30 Ιουνίου!

Έτσι, το σύνολο του Αρτέτα μετά την πρόκριση στα ημιτελικά του FA Cup, σκαρφάλωσε και στην 7η θέση και τους 46 βαθμούς, προσωρινά πάνω από Τότεναμ και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και με βάση το ότι το Κύπελλο θα καταλήξει σε χέρια σίγουρου «Ευρωπαίου» για τη νέα σεζόν, μπορεί ακόμα να ελπίζει βάσιμα για την έξοδο στο Europa League.

Άρσεναλ (Μίκελ Αρτέτα): Μαρτίνες, Κολάσινατς, Λουίζ, Μουστάφι (46' Χόλντινγκ), Μπεγιερίν (75' Σέντρικ), Τζάκα, Θεμπάγιος, Τίρνεϊ, Νέλσον (58' Γουίλοκ), Ομπαμεγιάνγκ (82' Πεπέ), Λακαζέτ (75' Ενκέτια)

Νόριτς (Ντάνιελ Φάρκε): Κρουλ, Άαρονς, Λιούις, Τέτεϊ, Τράιμπουλ (46' Ερνάντες), ΜακΛίν, Μπουεντία (46' Άιντα), Γκόντφρεϊ, Ρουπ (75' Στίπερμαν), Κάντγουελ (75' Βράντσιτς), Πούκι (46' Ντρμιτς)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα