Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 2-1: Οι Μπλε έδωσαν το πρωτάθλημα στη Λίβερπουλ! (vid)

Τσέλσι - Μάντσεστερ Σίτι 2-1: Οι Μπλε έδωσαν το πρωτάθλημα στη Λίβερπουλ! (vid)

bet365

Από το Λονδίνο με... αγάπη! Η Τσέλσι κέρδισε 2-1 τη Σίτι και η Λίβερπουλ έπειτα από 30 χρόνια βρίσκεται ξανά στην κορυφή της Αγγλίας!

Χρειάστηκαν περίπου 11.000 ημέρες για να βρεθεί η Λίβερπουλ ξανά στην κορυφή της Αγγλίας! Η κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος ήρθε στο… Λονδίνο και η στέψη έγινε από την Τσέλσι! Οι Μπλε επικράτησαν 2-1 της Σίτι, η διαφορά των Reds από τη 2η θέση είναι στους 23 βαθμούς και η Λίβερπουλ πανηγυρίζει! Οσο για τους Λονδρέζους, έκαναν τεράστιο βήμα για την έξοδο στο Champions League. Στην πιο καυτή μέρα στο Νησί είχαμε και το καλύτερο ματς μετά το restart, με τους φιλοξενούμενους να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με δέκα παίκτες.

Mατσάρα και… Πούλισικ!

Πολύ καλός ρυθμός στο ματς με το... καλημέρα και η Σίτι ήταν αυτή που έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς. Στο 15' ο Κέπα έκανε λάθος, ο Μπερνάρντο βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αστόχησε. Τρία λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι έχασαν και δεύτερη ευκαιρία, αλλά ο Κέπα έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Φερναντίνιο. Η Τσέλσι ισορρόπησε μετά το 20' και στο 27' είχε την πρώτη καλή φάση, αλλά ο Φερναντίνιο έκοψε σωτήρια στο σουτ του Μπάρκλεϊ. Οι Μπλε είχαν τον έλεγχο, πίεσαν και στο 32' βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Εντερσον νίκησε τον Μπάρκλεϊ. Μάλιστα, στην επόμενη φάση, πάλι ο γκολκίπερ της Σίτι έσωσε στην κεφαλιά του Κρίστενσεν. Γουίλιαν και Πούλισικ έκαναν ό,τι ήθελαν στα άκρα, προκαλώντας πονοκεφάλους στην αντίπαλη άμυνα. Στο 36' ήρθε και το γκολ! Ο Μεντί έκανε τεράστια γκάφα, ο Πούλισικ έφυγε... σφαίρα και με άψογο πλασέ πέτυχε το 1-0.

Ο Γουίλιαν έδωσε τον τίτλο στη Λίβερπουλ

Ο Γκουαρδιόλα απάντησε στην επανάληψη με Νταβίδ Σίλβα και Ζεσούς και στο 55' ήρθε η ισοφάριση. Ο Ντε Μπρόινε με εντυπωσιακό φάουλ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κέπα! Η Σίτι είχε τον έλεγχο, το μομέντουμ, αλλά όχι την ουσία. Στο 57' άλλαξε μόλις τέσσερις πάσες, όμως ο Στέρλινγκ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι. Η Τσέλσι ανέβασε ρυθμό μετά το πρώτο κακό τέταρτο και στο 62' από το... πουθενά λίγο έλειψε να σκοράρει. Γκάφα του Έντερσον, αλλά ο Μάουντ έστειλε τη μπάλα άουτ. Η Μάντσεστερ είχε κατοχή στο 72%, αλλά και πολλά προβλήματα στην άμυνα! Στο 71' ήταν η σειρά του Φερναντίνιο να κάνει τη γκάφα, ο Πούλισικ πέρασε και τον γκολκίπερ, αλλά ο Γουόκερ έδιωξε στη γραμμή! Η Τσέλσι βρήκε χώρους, εκμεταλλεύθηκε λάθη και στο 77' σε μια απίθανη φάση κέρδισε πέναλτι. Ο Αμπράχαμ προσπάθησε δυο φορές να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Φερναντίνιο πρώτα με το πόδι και μετά με το... χέρι δεν τον άφησε να σκοράρει (αντίκρισε την κόκκινη). Το VAR πήρε θέση, έστειλε τον Γουίλιαν στην άσπρη βούλα και ο Βραζιλιάνος δεν αστόχησε!

Τσέλσι: Κέπα, Αθπιλικουέτα, Κρίστενσεν, Ρούντιγκερ, Αλόνσο, Μπάρκλεϊ (73' Κόβασιτς), Καντέ, Μάουντ (90' + 1' Πέδρο), Γουίλιαν, Ζιρού (62' Άμπραχαμ), Πούλισικ (90' + 1' Γκίλμουρ)

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Γουόκερ, Φερναντίνιο, Λαπόρτ (74' Οταμέντι), Μεντί (59' Ζιντένκο), Ντε Μπρόινε, Ρόδρι (55' Νταβίντ Σίλβα), Γκουντογκάν, Μαχρέζ, Μπερνάρντο Σίλβα (55' Ζέσους), Στέρλινγκ

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα