Ξέσπασε ο Γιορκ: «Δώστε στους μαύρους προπονητές ίσες ευκαιρίες»

Ξέσπασε ο Γιορκ: «Δώστε στους μαύρους προπονητές ίσες ευκαιρίες»

Gazzetta team
Ξέσπασε ο Γιορκ: «Δώστε στους μαύρους προπονητές ίσες ευκαιρίες»

bet365

Ο παλαίμαχος φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντουάιτ Γιορκ, απασφάλισε για τον αποκλεισμό που υφίστανται οι μαύροι προπονητές στα κορυφαία πρωταθλήματα και κάλεσε για ίσες ευκαιρίες.

Η περίοδος των τελευταίων εβδομάδων κυλά διαρκώς στη σκιά του #BlackLivesMatter, που ήρθε ξανά στην επιφάνεια με αφορμή την απάνθρωπη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στη Μινεσότα των ΗΠΑ.

Η μεγάλη κουβέντα πλέον πάνω στο θέμα έχει επεκταθεί και στον τομέα του ποδοσφαίρου, όπου πέρα από τη σκοπιά των παικτών, υπάρχει και φαινόμενο κοινωνικού αποκλεισμού που υφίστανται οι μαύροι προπονητές στο κορυφαιο ποδοσφαιρικό επίπεδο.

Αυτό ανέπτυξε ο παλαίμαχος φορ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Ντουάιτ Γιορκ, ο οποίος αν και απέχει από την προπονητική, εξέφρασε την αγανάκτησή του για το γεγονός πως δεν υπάρχουν μαύροι προπονητές στις Top-5 Λίγκες του πλανήτη.

«Υπάρχουν μαύροι προπονητές στην PL; Όχι. Στη La Liga, τη Serie A, τη Bundesliga; Όχι.

Όταν οι μαύροι άνθρωποι πηγαίνουν να ζητήσουν δουλειά κρίνονται ως ανεπαρκείς. Η διάκριση απλά δεν είναι δίκαιη. Δώστε στους μαύρους ανθρώπους ίσες ευκαιρίες», δήλωσε χαρακτηριστικά σε αγγλικό ραδιόφωνο.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα