Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Σερ Άλεξ απέρριψε τον... γυάλινο Ανρί!

Gazzetta team
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Σερ Άλεξ απέρριψε τον... γυάλινο Ανρί!

bet365

Ο άλλοτε υπεύθυνος ασφαλείας της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποκάλυψε ότι ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον απέρριψε κάποτε τον Τιερί Ανρί, επειδή ο μετέπειτα σούπερ σταρ της Άρσεναλ «ήταν συνέχεια τραυματίας».

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον έγραψε την δική του, ένδοξη ιστορία στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, χάρη και στην ικανότητά του να εντοπίζει ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να κάνουν την διαφορά στους Κόκκινους Διαβόλους.

Υπήρξαν, βεβαίως, και... κραυγαλέες εξαιρέσεις στον «χρυσό» κανόνα, όπως αυτή που αποκάλυψε ο άλλοτε υπεύθυνος ασφαλείας του αγγλικού συλλόγου, Νεντ Κέλι, ο οποίος αποκάλυψε ότι ο θρυλικός Σκωτσέζος προπονητής κάποτε είχε απορρίψει τον... Τιερί Ανρί!

Σύμφωνα με τον Κέλι, ο οποίος λειτουργούσε ως επικεφαλής ασφαλείας, αλλά και ως σωματοφύλακας του Φέργκι, αλλά και των Ντέιβιντ Μπέκαμ και Ερίκ Καντονά, ο αδελφός του τελευταίου πρότεινε στον προπονητή τον Ανρί, όταν αυτός έπαιζε στην Γιουβέντους και δεν έβρισκε την θέση του στην Γηραιά Κυρία.

«Στη φυσούνα μετά από αγώνα, χτυπάει το τηλέφωνό μου και είναι ο μεγάλος αδελφός του Ερίκ, ο Ζαν Μαρί, ο οποίος μου λέει: 'Νεντ, πες στον Άλεξ ότι ο Τιερί Ανρί θέλει να έρθει στην Γιουνάιτεντ'» ανέφερε ο Κέλι στο «beIN Sports».

«Αυτό έγινε πριν πάει στην Άρσεναλ, η πρώτη του επιλογή ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πάω στο αφεντικό και του λέω 'αφεντικό, μόλις είχα τον Ζαν Μαρί Καντονά στο τηλέφωνο, μου είπε ότι ο Ανρί θέλει να έρθει στον σύλλογο'» συνέχισε ο Κέλι.

Η απάντηση του Φέργκιουσον; «Με τίποτα, είναι πάντα γαμ@@@@@ τραυματίας»! Η συνέχεια, όπως επισημαίνει και ο Νεντ Κέλι, είναι ιστορία. Το 1999, ο Ανρί μετακόμισε στην Άρσεναλ αντί δώδεκα εκατομμυρίων ευρώ και στους Κανονιέρηδες έγινε μύθος: Πρώτος σκόρερ όλων των εποχών με 228 γκολ σε 375 ματς (και 92 ασίστ), απόλυτος πρωταγωνιστής σε δύο πρωταθλήματα (το ένα αήττητο), τρία Κύπελλα και συμμετοχή σε τελικό του Champions League.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα