Άρσεναλ με ενέσεις βιταμίνης ή... ντοπάρισμα; (vid)

Gazzetta team
Άρσεναλ με ενέσεις βιταμίνης ή... ντοπάρισμα; (vid)

bet365

Νέα διαδικτυακή μονομαχία του Άλαν Σίρερ με τον Ίαν Ράιτ, με φόντο τις πρωτοποριακές μεθόδους που είχε εισάγει στην Άρσεναλ ο Αρσέν Βενγκέρ, αλλά και τον τελικό του Κυπέλλου το 1998, μεταξύ των Κανονιέρηδων και της Νιουκάστλ.

bwin - Περισσότερα από 2100 παιχνίδια καζίνο για να επιλέξεις. |21+

Υπήρξαν δύο από τους μεγαλύτερους σκόρερ που έβγαλε ποτέ το βρετανικό ποδόσφαιρο. Και, ακόμα και ως παλαίμαχοι πλέον, Άλαν Σίρερ και Ίαν Ράιτ αποδεικνύουν ότι συνεχίζουν να... σκοράρουν, με αφορμή τον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας του 1998, στον οποίο η Άρσεναλ του Ράιτ νίκησε 2-0 τη Νιουκάστλ του Σίρερ, αλλά και του Νίκου Νταμπίζα.

Με αφορμή το πρώτο νταμπλ επί εποχής Αρσέν Βενγκέρ ο Ράιτ, πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Άρσεναλ μέχρι να... εμφανιστεί ο Τιερί Ανρί, εξήρε τις πρωτοποριακές μεθόδους που εισήγαγε στον λονδρέζικο σύλλογο ο Αλσατός τεχνικός.

«Ήταν μπροστά από τον καιρό του. Συνηθίζαμε να παίρνουμε ενέσεις βιταμίνες στο μπράτσο» θυμήθηκε ο Ράιτ, με τον Σίρερ, πρώτο σκόρερ στην ιστορία της Premier League, να απαντάει αστειευόμενος ότι «θα έπρεπε να μας δώσουν εκείνο το Κύπελλο, γιατί οι παίκτες της Άρσεναλ χρησιμοποιούσαν γαμ... ντόπα»!

Ο Ράιτ δεν άφησε την... πλάκα να πέσει κάτω και απάντησε ότι «θα ήταν ο μοναδικός τρόπος εσείς (σ.σ. οι παίκτες της Νιουκάστλ) να παίρνατε το μετάλλιο των νικητών». Ο παίκτης – θρύλος της Άρσεναλ πρόσθεσε για τις μεθόδους του Βενγκέρ ότι «δεν ήταν ύποπτες. Είναι πράγματα που σήμερα ξέρει όλος ο κόσμος: Ταμπλέτες με Β6, Β12, διατροφή και προπόνηση. Μας πήγαινε και στην Γαλλία για να δούμε και έναν τύπο που ήταν σαν τον Γιόντα (σ.σ. ο μεγάλος δάσκαλος Τζεντάι στον Πόλεμο των Άστρων)».

Ο παλαίμαχος επιθετικός, πάντως, αποκάλυψε ότι στην αρχή οι μεθόδους του Βενγκέρ δεν έπειθαν και τόσο τους παίκτες. «Ήμασταν συνηθισμένοι να τελειώνουμε προπονήσεις στην διάρκεια της προετοιμασίας πεσμένοι στο έδαφος και κάνοντας εμετό. Ο Άνταμς με τον Ντίξον του είπαν: «Αφεντικό, δεν νιώθουμε ότι είμαστε σε φόρμα». Εκείνος τους απάντησε: 'Μπορεί όχι αυτή την στιγμή, αλλά όσο προχωράει η σεζόν, θα νιώσετε'» πρόσθεσε ο Ράιτ, ο οποίος στο ξεκίνημα δεν έπαιρνε τις βιταμίνες, όπως και οι περισσότεροι Άγγλοι ποδοσφαιριστές της ομάδας.

«Ο Βιεϊρά, ο Μπέργκαμπ, ο Πετί, ο Ανελκά τις έπαιρναν, αλλά οι Άγγλοι σκεφτόμασταν: «Σοβαρά, περί τίνος πρόκειται, τι είναι αυτή η ταμπλέτα;». Δεν την πήραμε για ένα διάστημα, αλλά σιγά σιγά την πήραμε και διαπιστώσαμε ότι σε 6-7 εβδομάδες έφτανες σε ένα διαφορετικό επίπεδο απόδοσης» κατέληξε.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα