Αυτά είναι τα 4 σενάρια για το μέλλον της Premier League

Gazzetta team
Αυτά είναι τα 4 σενάρια για το μέλλον της Premier League

bet365

Το πρωτάθλημα της Premier League, όπως και όλα τα υπόλοιπα της Ευρώπης αναβλήθηκαν. Ποιο είναι το μέλλον όπως του κορυφαίου πρωταθλήματος;

Οι ομάδες από το Νησί, ψήφισαν την αναβολή του πρωταθλήματος, τουλάχιστον μέχρι τις 3 Απριλίου, εξαιτίας του κορονοϊού που πλήττει ολόκληρη την Ευρώπη.

Ωστόσο, την Πέμπτη (19/03) θα πραγματοποιηθεί συμβούλιο προκειμένου να εξεταστεί το μέλλον του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Τα σενάρια πολλά. Άλλες ομάδες θέλουν να τελειώσει οριστικά από τώρα το πρωτάθλημα, άλλες θέλουν τη συνέχεια του μετά τον Απρίλη. Αυτές είναι οι τέσσερις ενδεχόμενες περιπτώσεις:

1. Να ακυρωθεί το πρωτάθλημα

Η αντιπρόεδρος της Γουέστ Χαμ, Κάρεν Μπράντι ζήτησε να ακυρωθεί η φετινή σεζόν. Ωστόσο αυτή η πρόταση δεν βρίσκει σύμφωνες τις περισσότερες ομάδες του Νησιού. Η ίδια αναφέρει πως δεν είναι δίκαιο για τους συλλόγους να επικυρωθεί η βαθμολογία από τώρα κι έτσι θα πρέπει να προχωρήσουν στην ακύρωση της ,

«Επειδή τα παιχνίδια τόσο στην πρώτη κατηγορία όσο και στην δεύτερη επηρεάζονται, το μόνο δίκαιο και λογικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε είναι να κηρύξουμε ολόκληρη την εποχή άκυρη», αναφέρει μεταξύ άλλων η αντιπρόεδρος των «σφυριών».

2. Παράταση του πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα να ξεκινήσει και πάλι στις 3 Απριλίου, συνεχίζοντας κανονικά από εκεί όπου είχε σταματήσει. Κάτι τέτοιο όμως σημαίνει πως η διάρκεια της Premier League, θα διαρκέσει μέχρι τους πρώτους μήνες του καλοκαιριού. Όμως είναι αδύνατον οι παίκτες των ομάδων να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες για τη νέα σεζόν, καθώς θα μεσολαβεί διάστημα λιγότερου ενός μήνα.

Επίσης, ήδη γίνονται συζητήσεις για την καθυστέρηση του 2020, προκειμένου οι ομάδες των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων να ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους στις εγχώριες διοργανώσεις.

3. Τέλος του πρωταθλήματος

Αρκετά είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν τα οποία αναφέρουν πως το πρωτάθλημα δεν θα πρέπει να συνεχιστεί λόγω του κορονοϊού και να στεφθεί από τώρα πρωταθλήτρια η Λίβερπουλ. Οι «Reds» μαθηματικά χρειάζονται δύο ακόμα νίκες. Οι περισσότερες ομάδες συμφωνούν με το συγκεκριμένο σενάριο, μιας και δύσκολα θα ανατραπεί η κατάσταση.

Βέβαια, όλα είναι ανοιχτά για τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη και στον υποβιβασμό. Μόνο τέσσερις βαθμοί χωρίζουν την Αστον Βίλα που βρίσκεται στην 19η θέση με την Μπράιτον που βρίσκεται στην 15η.

Για την κούρσα της Ευρώπης, η Αρσεναλ βρίσκεται εννέα βαθμούς πίσω από την τέταρτη Τσέλσι. Όλα δηλαδή παραμένουν ανοιχτά.

4. Δύο προβιβασμοί κανένας υποβιβασμός

Μία ακόμη λύση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην Premier League είναι να μην υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία καμία ομάδα. Ωστόσο, να ανέβουν δύο από την Championship. Η Λιντς και η Γουέστ Μπρομ που βρίσκονται στην 1η και στην 2η θέση αντίστοιχα.

Όμως και πάλι οι υπόλοιπες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας θα έχουν αρκετά παράπονα με αυτή την απόφαση μιας και δεν το θεωρούν δίκαιο. Η Φούλαμ είναι στην 3η θέση με 6 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη θέση, ενώ στην 4η ακολουθεί η Μπρέντφορντ με 10 βαθμούς από την Γουέστ Μπρομ

Αυτά τα τέσσερα σενάρια θα πέσουν στο τραπέζι του συμβουλίου της Premier League, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Βέβαια, όλα παραμένουν ανοιχτά καθώς δεν γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι.

Επιμέλεια: Κώστας Τόπας

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα