Premier League: Τα «μωρά» της Τσέλσι μεγάλωσαν και πρωταγωνιστούν (pics)

Premier League: Τα «μωρά» της Τσέλσι μεγάλωσαν και πρωταγωνιστούν (pics)

Gazzetta team
Premier League: Τα «μωρά» της Τσέλσι μεγάλωσαν και πρωταγωνιστούν (pics)

bet365

Η Τσέλσι διανύει μία εξαιρετική πορεία φέτος με τον Φρανκ Λάμπαρντ στο τιμόνι της.

Champions League με Super Combo προσφορά* | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Ο νεαρός τεχνικός έχει οδηγήσει τους μπλε στην τέταρτη θέση, με 48 βαθμούς. Εχει χρησιμοποιήσει στη φετινή σεζόν 35 ποδοσφαιριστές, ανάμεσα τους και 8 νεαρούς από τις Ακαδημίες των μπλε. Ποιοι είναι αυτοί.

Ιαν Μάντσεν (18 ετών)

Ξεκίνησε την καριέρα του στις Ακαδημίες της Αιντχόφεν τη σεζόν 2017-18. Στην Ολλανδία παρέμεινε για μία χρονιά, μετρώντας 21 συμμετοχές. Οι scouters της Τσέλσι, εντόπισαν τον νεαρό αμυντικό και έπεισαν τον Ιαν Μάντσεν, να φορέσει τη φανέλα των «μπλε» την επόμενη σεζόν.

Με τις Ακαδημίες της Τσέλσι έχει αγωνιστεί σε 50 παιχνίδια, ενώ έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα στο EFL Cup, κόντρα στη Χαλ.

Μαρκ Γκουέχι (19 ετών)

Γεννημένος στο Αμπιτζάν της Ακτής Ελεφαντοστού, ο νεαρός αμυντικός μεγάλωσε ποδοσφαιρικά μέσα από τις Ακαδημίες της Τσέλσι. Εχοντας 69 παιχνίδια στα πόδια του, ο Φρανκ Λάμπαρντ του έδωσε την ευκαιρία να παίξει με την πρώτη ομάδα, σε δύο αναμετρήσεις για το EFL Cup, απέναντι σε Γκρίσμπι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αρμάντο Μπρόγια (18 ετών)

Στο ματς με την Εβερτον, ο Φρανκ Λάμπαρντ συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Αλβανό, επιθετικό, Μπρόγια. Ο κόουτς των μπλε, παρακολουθούσε πολύ στενά την πορεία του στα μικρότερα τμήματα της Τσέλσι. Ο νεαρός επιθετικός έχει σκοράρει 18 γκολ σε 52 ματς και σίγουρα η διοίκηση βλέπει στο πρόσωπο του Μπρόγια, τον νέο... Ντρογκμπά, θέλοντας να τον δεσμεύσει για πολλά χρόνια στην ομάδα του Λονδίνου.

Μπίλι Γκίμουρ (18 ετών)

Ο Φρανκ Λάμπαρντ έριξε απευθείας στα βαθιά τον Μπίλι Γκίλμουρ, δίνοντας του φανέλα βασικού κόντρα στην Εβερτον. Μπορεί οι πολλοί τραυματισμοί να ώθησαν τον κόουτς των «μπλε» να τον ξεκινήσει στο βασικό σχήμα, αλλά όπως αποκάλυψε ο ίδιος: «Ο Μπίλι δεν ξεκίνησε βασικός λόγω των πολλών τραυματισμών. Πήρε φανέλα βασικού γιατί προπονείται πολύ καλά καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν. Πιστεύω στους νεαρούς παίκτες μου», τόνισε χαρακτηριστικά. Ο νεαρός μέσος έχει αγωνιστεί σε 7 παιχνίδια, με την πρώτη ομάδα, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη του κόουτς του.

Μέισον Μάουντ (21 ετών)

Ο «μεγαλύτερος» από την παρέα των οκτώ. Ο Μέισον Μάουντ έχει αγωνιστεί σε περισσότερα παιχνίδια σε σύγκριση με τους υπόλοιπους νεαρούς, συμπαίκτες του. Εχει 41 παιχνίδια, με 6 γκολ και 5 ασίστ. Μάλιστα ο Φρανκ Λάμπαρντ έχει δώσει την ευκαιρία στον Μάουντ σε αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ με Μπάγερν, Λιλ, Βαλένθια και Αγιαξ. Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι οι πάσες ακριβείας του, δείχνοντας πως διαθέτει άριστη τεχνική κατάρτιση.

Ρις Τζέιμς (20 ετών)

Ενα ακόμα παιδί γέννημα-θρέμμα της Τσέλσι. Τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί σε 26 αγώνες με την πρώτη ομάδα των «μπλε». Η θέση του είναι στο δεξί άκρο της άμυνας. Παρ' όλα αυτά πρόκειται για έναν επιθετικογενή μπακ, δίνοντας πολύτιμες βοήθειες στην επίθεση με επικίνδυνες σέντρες.

Τίνο Ανγιορίν (18 ετών)

Γεννημένος στο Πουλ της Βρετανίας, ο Τίνο αγωνίζεται ως «10αρι». Με τις Ακαδημίες της Τσέλσι, έχει αγωνιστεί σε 64 παιχνίδια, έχοντας 29 γκολ και 14 ασίστ. Φέτος, του δόθηκε η ευκαιρία να παίξει με την πρώτη ομάδα σε αγώνα πρωταθλήματος και Κυπέλλου με Εβερτον και Γκρίσμπυ αντίστοιχα.

Ταρίκ Λαμπτέι (19 ετών)

Την πρώτη του ευκαιρία την πήρε φέτος στις 25 Ιανουαρίου κόντρα στην Χαλ για το FA Cup. Είναι ο τελευταίος χρονολογικά ποδοσφαιριστής της Τσέλσι, προερχόμενος από τις Ακαδημίες. Εχει παίξει σε 3 παιχνίδια με τους μπλε και στα τέλη του Γενάρη, παραχωρήθηκε με μεταγραφή στη Μπράιτον. Ο Φρανκ Λάμπαρντ, έμεινε έκπληκτος από την απόφαση του νεαρού αμυντικού, καθώς πόνταρε πολλά στην εξέλιξη του.

Ο προπονητής της Τσέλσι, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη όχι μόνο του κόσμου στο Λονδίνο, αλλά και των ποδοσφαιριστών. Κι αυτό διότι ο Λάμπαρντ, υπολογίζει όλους τους ποδοσφαιριστές που έχει στο ρόστερ του ακόμα και τους νεότερους των Ακαδημιών του συλλόγου.

Frank Lampard has now given Chelsea debuts to eight academy players this season

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Bleacher Report Football (@brfootball) στις

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα