Μάρκος Αλόνσο: «Καλύτερος εκτελεστής φάουλ ο Τσιάρτας»

Μάρκος Αλόνσο: «Καλύτερος εκτελεστής φάουλ ο Τσιάρτας»

Μάρκος Αλόνσο: «Καλύτερος εκτελεστής φάουλ ο Τσιάρτας»

Ο Μάρκος Αλόνσο θεωρείται ένα από τα βασικά γρανάζια στην άμυνα της Τσέλσι εδώ και χρόνια. Ο Ισπανός άσος έχει βοηθήσει τόσο στο αμυντικό όσο και στο επιθετικό κομμάτι τους «μπλε».

Ο πατέρας του 29χρονου οπισθοφύλακα, Μάρκος Αλόνσο Πένια στο παρελθόν υπήρξε προπονητής της Σεβίλλης. έχοντας τότε στο ρόστερ του, τον Βασίλη Τσιάρτα. 

Ο ποδοσφαιριστής της Τσέλσι κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας, παρακολουθούσε από κοντά την πορεία της ομάδας του πατέρα του και πόσω μάλλον τον Βασίλη Τσιάρτα! Μάλιστα, σε δηλώσεις τις οποίες πραγματοποίησε σε ένα Match Programme της Τσέλσι, ο Μάρκος Αλόνσο αποκάλυψε πως έμαθε πολλά από τον «El Mago». Μεταξύ άλλων τόνισε πως ήταν ο καλύτερος εκτελεστής στημένων που έχει δει ποτέ!

«Θυμάμαι έναν Έλληνα παίκτη που έπαιζε στη Σεβίλλη. Τον Βασίλη Τσιάρτα! Ήταν ο καλύτερος εκτελεστής στημένων που έχω δει ποτέ! Έμαθα πολλά από εκείνον αλλά τότε δεν μπορούσα να φτάσω την μπάλα στο τέρμα. Εκείνος με ενθάρρυνε και μου έλεγε πως όταν γίνω 14-15 ετών θα σουτάρω όπως εκείνος», ανέφερε χαρακτηριστικά.