Μπόρνμουθ - Τσέλσι 2-2: «Λαμπάδα» στον Αλόνσο (vids)

Gazzetta team
Μπόρνμουθ - Τσέλσι 2-2: «Λαμπάδα» στον Αλόνσο (vids)

bet365

Η Τσέλσι φλέρταρε με την ήττα κόντρα στην Μπόρνμουθ, όμως, ο πιο παραγωγικός αμυντικός της Premier την τελευταία τριετία, Μάρκος Αλόνσο την έσωσε με δύο γκολ από την ήττα στο «Vitality Stadium» (2-2).

Το όνομα του κοσμεί τα ρεπορτάζ για τους «φευγάτους» από την ομάδα. Δεν παίρνει μόνιμα θέση στην βασική ενδεκάδα, η πίστη του Λάμπαρντ προς το πρόσωπό του μοιάζει αμφίβολη. Αν δεν τον είχε, όμως, στο αρχικό σχήμα απέναντι στην Μπόρνμουθ, η Τσέλσι θα επέστρεφε στις ήττες σε επίπεδο Premier League, χώρια από την βαριά στο στομάχι μεσοβδόμαδη τριάρα από την Μπάγερν Μονάχου.

Ο Μάρκος Αλόνσο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής για τους Μπλε κόντρα στην Μπόρνμουθ. Έσωσε την ομάδα του με τα δύο γκολ που σημείωσε και... ξενέρωσε τα Κεράσια, που ήταν έτοιμα να πανηγυρίσουν νίκη «ανάσα» για την μάχη του υποβιβασμού. Στο τέλος της ημέρας, το 2-2 φέρει την δική του υπογραφή, κόντρα στην φημολογία για αποχώρηση του από το κλαμπ.

Η Τσέλσι πήρε το προβάδισμα χάρη στο γκολ του αριστερού μπακ-χαφ της στο 33' και οι παίκτες του Λάμπαρντ πήγαν στα αποδυτήρια ανώτεροι, έτοιμοι να κλειδώσουν τη νίκη μετά την ανάπαυλα.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι «ξύπνησαν», εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη των Μπλε και μέσα σε ένα τρίλεπτο κατάφεραν να γυρίσουν... τούμπα το ματς. Ο Λέρμα με σούπερ κεφαλιά ισοφάρισε στο 54' και στο 57' ήρθε ο Τζόσουα Κινγκ να ανατρέψει το σκορ, δίνοντας ώθηση για μεγάλη νίκη στο σύνολο του Έντι Χάουι.

Για καλή τύχη των Λονδρέζων, ο Αλόνσο φύλαγε κι άλλο γκολ στο μενού του. Και το πέτυχε σε καθοριστικό σημείο, στο 85ο λεπτό, φέρνοντας το ματς στα ίσα με το 19ο του γκολ του στην Premier League από την σεζόν 2016-2017. Κανένας δηλωμένος αμυντικός δεν έχει περισσότερα σε αυτήν την τριετία. Μάλιστα, θα μπορούσαν να είχαν γίνει 20 και να πανηγύριζε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του, αν η κεφαλιά που επιχείρησε στις καθυστερήσεις δεν περνούσε δίπλα από το δοκάρι.

Πλέον, η Τσέλσι ανέβηκε μεν στους 45 βαθμούς, αλλά έχασε δε την ευκαιρία να μειώσει στο μάξιμουμ από την 3η Λέστερ (50) και έδωσε νέα ευκαιρία για ψαλίδισμα στην 5η Γιουνάιτεντ (41). Από την άλλη, η Μπόρνμουθ έφτασε τους 27, μόλις στο +2 και με ματς περισσότερο από την 18η Άστον Βίλα.

Μπόρνμουθ (Έντι Χάου): Ράμσντεϊλ, Στέισι, Κουκ, Άκε, Σμιθ, Κουκ (81' Γκόσλινγκ), Λέρμα, Μπίλινγκ, Κινγκ (68' Στάνισλας), Γουίλσον, Φρέιζερ

Τσέλσι (Φρανκ Λάμπαρντ): Καμπαγιέρο, Τομόρι (64' Γουίλιαν), Κρίστενσεν, Αθπιλικουέτα, Αλόνσο, Κόβασιτς, Ζορζίνιο (64' Μπάρκλεϊ), Τζέιμς, Μάουντ, Πέδρο, Ζιρού (72' Μπατσουαγί)

Χαμόγελο ξανά μετά την Πρωτοχρονιά!

Η Γουέστ Χαμ μπήκε στο 2020 με ένα θριαμβευτικό 4-0 επί της Μπόρνμουθ την Πρωτοχρονιά, αλλά έκτοτε δεν είχε πανηγυρίσει άλλη νίκη. Τα Σφυριά, μετά από οκτώ διαδοχικά παιχνίδια χωρίς «τρίποντο» (έξι ήττες – δύο ισοπαλίες), επικράτησαν εντός έδρας της Σαουθάμπτον με 3-1 (15' Μπόουεν, 40' Αλέ, 54' Αντόνιο – 31' Ομπαφέμι) και «ξεκόλλησαν» από την ζώνη του υποβιβασμού, από την οποία βεβαίως απέχουν μόλις δύο βαθμούς και με ματς περισσότερο από την Άστον Βίλα. Σκόραρε στο ντεμπούτο του ως βασικός ο Τζάροντ Μπόουεν.

Eχασε την ευκαιρία η Νιουκάστλ
Ισόπαλη χωρίς τέρματα αναδείχθηκε εντός έδρας με τη Μπέρνλι η Νιουκάστλ, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να κάνει ένα τεράστιο βήμα παραμονής. Αήττητες από το 1976 οι «Καρακάξες» κόντρα στη Μπέρνλι είχαν αρκετές φάσεις για γκολ, αλλά τόσο ο Ρίτσι όσο και ο Γκέιλ δεν κατάφεραν να δώσουν το πολυπόθητο τρίποντο. Στην 9η θέση η Μπέρνλι, χωρίς τρίποντο η Νιουκάστλ τον Φεβρουάριο, δεν έχει σκοράρει στα τέσσερα τελευταία.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα