Ρουί Πίντο: Ο χάκερ των Football Leaks που «έκαψε» την Σίτι!

Γιάννης Γεωργόπουλος
Ρουί Πίντο: Ο χάκερ των Football Leaks που «έκαψε» την Σίτι!

bet365

Ο Ρούι Πίντο, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τα Football Leaks, παραμένει έγκλειστος σε φυλακή της Πορτογαλία. Πρόκειται για τον κύριο υπεύθυνο για την εξοντωτική τιμωρία της UEFA στη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Πίντο κατέγραφε κάθε κίνηση των ανθρώπων της Μάντσεστερ Σίτι και όχι μόνο αποκαλύπτοντας τις προσπάθειες που γίνονταν προκειμένου να συγκαλυφθούν παραβάσεις που αφορούσαν στο Financial Fair Play.

Το 2015 κατάφερε, από το σπίτι του στην Πορτογαλία να υποκλέψει την ηλεκτρονική αλληλογραφία των «Πολιτών» και σε συνεργασία με ευρωπαϊκά media όπως το «Der Spiegel» κατάφερε να τα διοχετεύσει στον Τύπο.

Από τον «Τζον» όπως ήταν το προσωνύμιο του διέρρευσαν περίπου 70 εκατομμύρια έγγραφα και 3.4 terabytes δεδομένων, με άκρως εμπιστευτικές πληροφορίες. Από τα συγκεκριμένα έγγραφα ξεκίνησε η έρευνα στα οικονομικά της Σίτι όπου εντοπίστηκαν τεράστιες παρατυπίες. Ο Πίντο μολονότι έβαλε ένα λιθαράκι για την κάθαρση του ποδοσφαίρου, εντούτοις από τον Μάρτιο του 2019 βρίσκεται στη φυλακή αντιμετωπίζοντας 90 διαφορετικές κατηγορίες για χάκινγκ, σαμποτάζ και απάτη στην χώρα του.

«Αγαπούσα το ποδόσφαιρο από μικρό παιδί και κατάλαβα ήδη από τον καιρό του κανονισμού Μποσμάν ότι αναπτυσσόταν προς την λάθος κατεύθυνση. Οι καλύτεροι νέοι ποδοσφαιριστές απλά πήγαιναν στις κορυφαίες ομάδες.

Όλος ο ανταγωνισμό λειτουργούσε προς όφελος των κορυφαίων ομάδων. Η βασική αφορμή ήταν τα σκάνδαλα της FIFA το 2015. Μαζί με τις συλλήψεις στη διεθνή ομοσπονδία, είδα ότι ότι υπήρχαν ανωμαλίες σε πολλές μεταγραφές στην Πορτογαλία. Όλο και περισσότεροι επενδυτές έμπαιναν σε αυτή. Έτσι αποφάσισα να συλλέξω δεδομένα», είχε δηλώσει λίγο μετά την σύλληψη του ο Ρουί Πίντο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα