Βενγκέρ, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα... (vids)

Βενγκέρ, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα... (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Βενγκέρ, γύρνα πίσω ή έστω τηλεφώνα... (vids)

bet365

Ενάμιση χρόνο μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο της Άρσεναλ, ο Αρσέν Βενγκέρ γιορτάζει τα 70α του γενέθλια πιο ήρεμος από ποτέ. Όμως οι οπαδοί της αγαπημένης του ομάδας καταλαβαίνουν πόσα πράγματα έχασαν όταν έκλεισε ο κύκλος του...

Ολυμπιακός - Μπάγερν Μονάχουμ με 200+ αγορές και σούπερ αποδόσεις στη Vistabet.gr.

Ο Αλσατός τεχνικός, ήξερε πολύ καλά πως όσους ... συμμάχους είχε στις εξέδρες του «Έμιρεϊτς» και παλαιότερα στο «Χάιμπουρι», άλλους τόσους πολέμιους είχε αποκτήσει στην πάροδο των χρόνων και πολύ περισσότερο στις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους πριν την αποχώρησή του.

Σήμερα, 22 Οκτωβρίου του 2019 κλείνει τα 70 χρόνια ζωής και η ομάδα του, δεν κατάφερε να του κάνει ένα καλό δώρο. Αντίθετα, το βράδυ της Δευτέρας υπέστη ήττα (1-0) από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τον κόσμο να τα βάζει ξανά με τον Έμερι, τον αποκλεισμό του Οζίλ, την αγωνιστική προσφορά του Τζάκα, τον ανέτοιμο Πεπέ, τα τεράστια κενά στην άμυνα και πάει λέγοντας...

Ο Βενγκέρ, από τη μέρα που έχει αποχωρήσει από τον πάγκο των «κανονιέρηδων», το καλοκαίρι του 2018, έπειτα από 22 χρόνια τρομερής προσφοράς και αλλαγής ολόκληρη της σύγχρονης ιστορίας του συλλόγου, έχει αποκαλύψει πολλά.

Για τις προτάσεις που αρνήθηκε στην καριέρα του καθώς το συναίσθημά του για την Άρσεναλ ολοένα και μεγάλωνε, για τη διαδικασία χτισίματος και εμπιστοσύνης σε νεαρούς ποδοσφαιριστές μέχρι την ολοκλήρωση του «Έμιρεϊτς», έχει καταφέρει να συμφιλιωθεί με τον Ζοσέ Μουρίνιο και να συνυπάρξει αρμονικά μαζί του σε τηλεοπτικό στούντιο αλλά και να γνωρίσει την αποθέωση από τον Σερ Άλεξ σε πρόσφατη βράβευσή του.

Ως κόουτς της Άρσεναλ, καθοδήγησε την ομάδα σε 1.235 παιχνίδια, σημειώνοντας 716 νίκες, ήταν φυσικά ο πρωτεργάτης του αήττητου πρωταθλήματος του 2004 και του σερί των 49 αγώνων δίχως αρνητικό αποτέλεσμα, πανηγύρισε 7 Κύπελλα Αγγλίας και αναδείχθηκε 3 φορές Πρωταθλητής Αγγλίας...

Έχει παραδεχθεί πως δεν μπορεί να ζήσει μακριά από τους πάγκους, αλλά μια χαρά έχει περάσει αυτό τον ενάμιση χρόνο δίχως δουλειά στο ποδόσφαιρο. Πότε με αρκετό ελεύθερο χρόνο και πότε με υποχρεώσεις ως τηλεσχολιαστής, ο Αλσατός δίνει τα «φώτα» του και παρακολουθεί από μια πολύ διαφορετική οπτική γωνία το ποδόσφαιρο να εξελίσσεται και ν' αλλάζει ξανά...

Δεν σταματάει να βάζει το «εμείς» όταν αναφέρεται στην Άρσεναλ, ακόμα και τώρα. Θέλει να τη βλέπει να προοδεύει, προβληματίζεται με εμφανίσεις και αποτελέσματα όπως ήταν αυτό απέναντι στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο Bramall Lane το βράδυ της Δευτέρας και ο κόσμος συχνά – πυκνά αναπολεί το... wengerball.

«Κάθε ήττα, είναι και μια χαραματιά στην καρδιά σου. Και δεν φεύγει από εκεί το σημάδι» είχε πει για τον τρόπο που αντιλαμβάνεται τις αναποδιές, παίρνοντας κίνητρο για να τις κάνει όλο και λιγότερες, μπαίνοντας κάθε σεζόν σε διαδικασία δημιουργίας μιας ομάδας που θα μπορούσε να πετύχει πολλά. Άσχετα αν όντως επήλθε μια τεράστια καμπή και πολλοί στόχοι έμειναν απλά... στόχοι.

«Δεν αγοράζουμε αστέρες, μετατρέπουμε τους παίκτες μας σε τέτοιους. Το ποδόσφαιρο είναι τέχνη. Όπως είναι και ο χορός. Μόνο όμως όταν γίνεται σωστά, αποκτά την έννοια της τέχνης».

Χαρούμενα 70α γενέθλια, Αρσέν Βενγκέρ...

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα