Τότεναμ - Αρσεναλ 1-1

Δημήτρης Βέργος
Τότεναμ - Αρσεναλ 1-1

bet365

Ισόπαλες με 1-1 αναδείχθηκαν Τότεναμ και Άρσεναλ στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου με τη μάχη της τετράδας να... φουντώνει καθώς ακολουθεί μόλις πιο πίσω η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έτοιμη να μπει «σφήνα».

Το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου δεν είχε νικητή, με τις Τότεναμ και Άρσεναλ να... δουλεύουν για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που ακολουθεί μόλις πιο πίσω και τη μάχη της τετράδας να γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή στην τελική ευθεία της σεζόν. Οι Κανονιέρηδες» πήραν το προβάδισμα στο 16' με το γκολ του Ράμσεϊ, αλλά στο δεύτερο μέρος ο Κέιν με εκτέλεση πέναλτι (74') διαμόρφωσε το τελικό 1-1, το οποίο δεν αφήνει ικανοποιημένη καμία από τις δύο ομάδες. Πέναλτι του Ομπαμεγιάνγκ στο 90' σταμάτησε ο Γιορίς, κόκκινη κάρτα για τον Τορέιρα στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Καλή εμφάνιση από τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ο οποίος είχε σταθερές επεμβάσεις στην άμυνα όποτε χρειάστηκε.

Προβάδισμα με Ράμσεϊ, σπουδαίες επεμβάσεις από Γιορίς και Λένο

Το ντέρμπι είχε γρήγορο ρυθμό από το ξεκίνημα, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη. Αυτή που το εκμεταλλεύτηκε, όμως, ήταν η Αρσεναλ, η οποία στο 16' πήρε το προβάδισμα στο Γουέμπλεϊ. Ο Παπασταθόπουλος με μια βαθιά μπαλιά γέμισε προς τον χώρο της μεσαίας γραμμής με την άμυνα της Τότεναμ ανεβασμένη, ο Σάντσες δεν υπολόγισε σωστά την κεφαλιά και ο Λακαζέτ τροφοδότησε τον Ράμσεϊ, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Γιορίς, τον πέρασε και πλάσαρε βάζοντας την Άρσεναλ μπροστά στο σκορ!

Οι «Κανονιέρηδες» από εκείνο το σημείο και μετά περίμεναν την Τότεναμ στο δικό τους μισό. Οι Σπερς άρχιζαν να πιέζουν, αλλά το γκολ του Κέιν με κεφαλιά στο 24' σωστά δεν μέτρησε ως οφσάιντ. Το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους είχε έντονες συγκινήσεις με τους δύο γκολκίπερ να πραγματοποιούν μεγάλες επεμβάσεις. Αρχικά στο 42' ο Γιορίς σταμάτησε εντυπωσιακά με το ένα χέρι το σουτ του Αϊβόμπι, ενώ στο 44' ο Λένο με μια φανταστική διπλή απόκρουση στο τετ-α-τετ του Ερικσεν και στο δυνατό σουτ του Γουανιάμα, κράτησε το μηδέν.

Ο Κέιν ισοφάρισε και ο Γιορίς νίκησε τον Ομπαμεγιάνγκ σε πέναλτι στο 90'

Η Άρσεναλ θα μπορούσε άνετα να είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων στο 53'. Ο Μονρεάλ μετά από μία όμορφη ομαδική προσπάθεια έστρωσε στον Λακαζέτ, το πλασέ του οποίου όμως από πολύ πλεονεκτική θέση πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο σπαταλώντας μια τρομερή ευκαιρία! Η Τότεναμ δεν μπορούσε να απειλήσει σοβαρά, αλλά στο 74' ο Αντονι Τέιλορ σφύριξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Μουστάφι στον Κέιν από πίσω έπειτα από εκτέλεση φάουλ, αν και στην αρχή της φάσης ο Κέιν είναι σε θέση οφσάιντ. Ο Άγγλος φορ ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1 για την Τότεναμ.

Με τη συμπλήρωση των 90' ο Ομπαμεγιάνγκ ανατράπηκε από τον Σάντσες, σε μια πολύ αμφισβητούμενη φάση, και τον Τέιλορ να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Ο Ομπαμεγιάνγκ ωστόσο νικήθηκε από τον Γιορίς, ενώ στην επαναφορά πάνω στη γραμμή δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με τον Βερτόνγκεν να παρεμβαίνει σωτήρια σε κόρνερ! Το ντέρμπι είχε γίνει.... ροκ στο φινάλε, και στις καθυστερήσεις ο Τορέιρα αντίκρισε την κόκκινη για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ρόουζ. Το σκορ δεν άλλαξε, με το 1-1 να μένει ως το τέλος και τη μάχη της τετράδας να γίνεται ακόμα πιο συναρπαστική...

Τότεναμ (Μαουρίτσιο Ποτσετίνο): Γιορίς, Τρίπιερ, Αλντερβάιρελντ, Σάντσες, Βερτόνγκεν, Ρόουζ, Γουανιάμα (59' Λαμέλα), Σισοκό, Έρικσεν, Σον (79' Γιορέντε), Κέιν

Άρσεναλ (Ουνάι Έμερι): Λένο, Μουστάφι, Παπασταθόπουλος, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Γκεντουζί (46' Τορέιρα), Τσάκα, Ράμσεϊ (72' Εζίλ), Αϊβόμπι, Μκιταριάν, Λακαζέτ (56' Ομπαμεγιάνγκ)

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα