Τα ξεχωριστά ρεκόρ του Βενγκέρ με την Άρσεναλ (pics)

Τα ξεχωριστά ρεκόρ του Βενγκέρ με την Άρσεναλ (pics)

Δημήτρης Ρούσσος
Τα ξεχωριστά ρεκόρ του Βενγκέρ με την Άρσεναλ (pics)

bet365

Το τέλος της εποχής του Αρσέν Βενγκέρ ως προπονητής της Άρσεναλ δίνει το έναυμσα για την καταγραφή των στατιστικών του ως προπονητής της, μερικά εκ των οποίων ξεχωρίζουν.

Η εποχή του Αλσατού στο Λονδίνο τελειώνει το καλοκαίρι, μετά την επίσημη ανακοίνωση πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο των «κανονιέρηδων» τη νέα σεζόν.

Μετά από 22 χρόνια και πάμπολλα παιχνίδια ως προπονητής των Λονδρέζων, ο Βενγκέρ έχει κάνει τη δική του μακρά πορεία στα γήπεδα της Premier League. Εκτός των τροπαίων και των επιτυχιών, πολλοί «μικροί» αριθμοί ξεχωρίζουν.

Συγκεκριμένα:

- Είναι ο μόνος που κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή (2003/04), δίχως ήττα σε μια σεζόν.

- Έχει κατακτήσει 7 φορές το Κύπελλο Αγγλίας, περισσότερες από κάθε άλλο προπονητή στην ιστορία του θεσμού.

- Υπό τις οδηγίες του, η Άρσεναλ νίκησε σε 49 συνεχόμενους αγώνες, από τον Μάιο του 2003 ως τον Οκτώβριο του 2004. Έτσι, «έσπασε» το ρεκόρ της Νότιγχαμ Φόρεστ, που με τον Μπράιαν Κλαφ στον πάγκο της, μέτρησε 42 συνεχόμενες νίκες, από τον Νοέμβριο του 1977 ως τον Νοέμβριο του 1979.

- Παίζοντας για τον Βενγκέρ, ο Τιερί Ανρί σκόραρε 175 γκολ στην Premier League. Αυτά είναι τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη, υπό τις οδηγίες του ίδιου προπονητή!

- Βρέθηκε στον πάγκο σε 823 παιχνίδια, περισσότερα από κάθε άλλον και υπολείπεται σε νίκες (473) μόνο του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον (528).

- Είναι ο προπονητής με τις περισσότερες νίκες στο Champions League - εκτός προκριματικών- (86), απ’ αυτούς που δεν κατέκτησαν ποτέ το τρόπαιο!

- Αντιμετώπισε 10 φορές τη Ρέντινγκ σε όλες τις διοργανώσεις και τη νίκησε σε όλες, στο καλύτερο 100% του απέναντι σε ομάδες του Νησιού.

- Επικράτησε σε 21 παιχνίδια εις βάρος του Ντέιβιτς Μόις, στις περισσότερες νίκες που μέτρησε απέναντι σε αντίπαλο προπονητή.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα