Γέοβιλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4

Γιώργος Κοντογεώργης
Γέοβιλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-4

bet365

Με τον Αλέξις Σάντσες να κάνει ντεμπούτο ως βασικός και να δίνει ασίστ, η Γιουνάιτεντ επικράτησε εκτός της Γέοβιλ (0-4) και πέρασε στον 5ο γύρο του FA Cup.

Η μέρα δεν θα είχε τόσο μεγάλη αξία αν δεν έπαιζε για πρώτη φορά με τη φανέλα των Κόκκινων Διαβόλων ο Χιλιανός επιθετικός που αποκτήθηκε πριν μερικές μέρες από την Αρσεναλ. Ο Αλέξις πήρε φανέλα βασικού από τον Ζοσέ Μουρίνιο και του έκανε δώρο μια ασίστ για τα 55α γενέθλιά του και τα 100 ματς στον πάγκο της Γιουνάιτεντ. Ο 29χρονος αγωνίστηκε για 72' λεπτά έχοντας θέση στα αριστερά της επίθεσης και σέρβιρε για πρώτη φορά στη νίκη-πρόκριση επί της Γέοβιλ στο Κύπελλο Αγγλίας. Ράσφορντ, Ερέρα, Λίνγκαρντ πέτυχαν τα γκολ.

Στο 24' ο Σάντσες έβγαλε τον ΜακΤόμινεϊ σε θέση να εκτελέσει μέσα από την περιοχή, όμως το σουτ του νεαρού μέσου απέκρουσε ο Κρίσιακ. Η Γιουνάιτεντ στο πρώτο μέρος έφτασε την κατοχή μέχρι το 22%-78% αλλά χρειάστηκε γκάφα στην άμυνα της- πολύ καλής μέχρι εκείνο το σημείο - Γέοβιλ για να ανοίξει το σκορ. Στο 41' μετά από προσπάθεια του Αλέξις, Τζέιμς και Κρίσιακ δεν συνεννοήθηκαν καλά και ο Ράσφορντ το εκμεταλλεύτηκε για το 0-1.

Στην επανάληψη η ομάδα του Μουρίνιο τελείωσε τη δουλειά στο 61' και ο Πορτογάλος είδε τον νέο του παίκτη να βοηθά. Ο Αλέξις έφυγε στην κόντρα από τον άξονα και έδωσε στα αριστερά στον Ερέρα που με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή έγραψε το 0-2. Στο 72' ο Special One έβγαλε τον Χιλιανό και στο 89' ο Λίνγκαρντ πήρε από τον Νταρμιάν και σκόραρε ύστερα από τρομερό σλάλομ ανάμεσα από πολλούς αμυνόμενους και δυνατό σουτ (0-3). Το τελικό 0-4 διαμορφώθηκε στο 93' όταν ο Ερέρα έδωσε στα δεξιά στον Ρόχο και ο Αργεντινός πάρε-βάλε στον Λουκάκου που έκανε την εύκολη δουλειά.

Γέοβιλ (Ντάρεν Γουέι): Κρίσιακ, Σμιθ, Τζέιμς, Σοβούνμι, Ντίκινσον, Γκρέι, Γκριν (69' Φίσερ), Μπερντ (56' Μπράουν), Γουινγκ (83' Σμιθ), Ζοκό, Σάριτζ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ρομέρο, Νταρμιάν, Λίντελοφ, Ρόχο, Σο, Κάρικ, ΜακΤόμινεϊ, Ερέρα, Μάτα (65' Μάτα), Σάντσες (72' Λίνγκαρντ), Ράσφορντ (88' Γκόμες).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα