Θανάσης Μαυροπάνος: «Μόνο υπερηφάνεια για τον Κωνσταντίνο» (pics)

Θοδωρής Βασίλης
Θανάσης Μαυροπάνος: «Μόνο υπερηφάνεια για τον Κωνσταντίνο» (pics)

bet365

Ο Θανάσης και η Δώρα αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για την παιδεία που προίκισαν τον Κωνσταντίνο Μαυροπάνο και ο πατέρας του νέου αστεριού της Άρσεναλ μιλάει στο gazzetta.gr για τον άνθρωπο Κωνσταντίνο.

Με τον όρο παιδεία εννοούμε την απασχόληση με το παιδί και κυρίως την παιδαγωγική ενέργεια την οποία καταβάλλει η οικογένεια και η πολιτεία για την ανατροφή, την εκπαίδευση και τη μόρφωση του παιδιού. Στη φράση εγκύκλια παιδεία η λέξη παιδεία χρησιμοποιείται με την εξής σημασία: «Ο κύκλος των γνώσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει να δίνονται και να καλλιεργούνται με τη διδασκαλία και συνεπώς να αποτελούν το αντικείμενο της παιδείας».

Παιδεία είναι να μπορείς να σέβεσαι, να εκτιμάς, να φέρεσαι, να νιώθεις και να χτίζεις λιθαράκι λιθαράκι έναν καλοσχηματισμένο χαρακτήρα. Και αυτό διδάσκεται στο σπίτι και λιγότερο στο σχολείο. Τα παιδιά έχουν έναν χαρακτήρα στον οποίο διαφαίνονται όλες εκείνες οι συνήθειες, οι αξίες και οι στάσεις των γονέων για πολλά θέματα. Ο Κωνσταντίνος Μαυροπανος ήταν από τους τυχερούς αφού μεγάλωσε σε ένα τέτοιο σπίτι με ξεκάθαρες αξίες.

Δύο γονείς που είχαν αναλάβει την διαπαιδαγώγησή του κι έβαλαν και αυτοί το λιθαράκι τους με τον όποιο ρόλο τους για την διαμόρφωση ενός ανθρώπου που σε λίγα χρόνια θα τον μνημονεύουμε για τα κατορθώματά του. Ο Θανάσης Μαυροπάνος είναι ο πατέρας του νέου άσου της Άρσεναλ και όπως εξηγεί στο gazzetta.gr από την πρώτη στιγμή τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Δώρα από την πρώτη στιγμή ήταν εκεί δίπλα του για να του μεταλαμπαδεύσουν την γνώση.

«Ήταν ένα ήσυχο παιδί αλλά και ιδιαίτερα κοινωνικό με τις παρέες του», μας αναφέρει ο κ. Θανάσης ο οποίος μας αποκαλύπτει την τρέλα και την αγάπη του Κωνσταντίνου για τον αθλητισμό από μικρή ηλικία. «Από μικρός ήθελε να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Από 5 χρονών έπαιζε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Ήταν και το μπόι του που τον έστελνε προς τον αθλητισμό».

Στο δίλημμα ποδόσφαιρο ή μπάσκετ η απόφαση ήταν πολύ εύκολη. «Ξεκάθαρα το ποδόσφαιρο τον κέρδισε γρήγορα και θυμάμαι χαρακτηριστικά τον Ντίνο από μικρή ηλικία να μας λέει όλα τα ονόματα των μεγάλων ποδοσφαιριστών του παρελθόντος αλλά και των σύγχρονων».

Δεν είναι λίγες οι φορές που οι γονείς βγάζουν μια καταπιεστική συμπεριφορά προς τα παιδιά τους ειδικά στα αθλήματα με τους γονείς να καταφέρνουν να αμαυρώνουν τον ψυχισμό των μικρών. «Από μας υπήρχε πάντα στήριξη σε ότι έκανε. Αγαπούσε αυτό που έκανε και ήταν αποφασισμένος να πετύχει. Δεν έχανε ποτέ προπόνηση και δεν το έβαζε κάτω ακόμα και αν υπήρχε κάποιο εμπόδιο».

Αρχικά στον Απόλλωνα, μετά στον ΠΑΣ Γιάννενα και από κει στην Άρσεναλ σε μια μεταγραφή που προκάλεσε πάταγο κάτι που παραδέχεται ο κύριος Θανάσης. «Η αλήθεια είναι ότι κανείς μας δεν πίστευε ότι ο Κωνσταντίνος θα έφτανε τόσο γρήγορα να παίξει στην Αγγλία και σε ένα τόσο μεγάλο σύλλογο όπως είναι η Άρσεναλ. Όλα έγιναν ξαφνικά, κανένας μας δεν γνώριζε ότι θα μετακόμιζε στην Άρσεναλ. Ξέραμε ότι ο Ντίνος βρισκόταν στο στόχαστρο ομάδων αλλά όχι τέτοιου βεληνεκούς».

Πλέον ο Κωνσταντίνος ζει το απόλυτο όνειρο, αυτός της Premier League και ο πατέρας το μόνο που έχει να του πει είναι να το ζήσει. «Εγώ δεν έχω να του πω πολλά. Εύχομαι να έχει την υγεία του και να το ζήσει, να το απολαύσει. Γνωρίζω τον Κωνσταντίνο και θα τα δώσει όλα. Εμείς σαν γονείς είμαστε περήφανοι γι αυτόν και το ξέρει καλά».

Μετά από όλα αυτά ένα τεράστιο μπράβο αξίζει στον Θανάση και την Δώρα και ίσως περάσουν κάποια χρόνια για να καταλάβουν και οι ίδιοι τι σπουδαίο κατόρθωμα έχουν πετύχει.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα