Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 0-0

Λευτέρης Ντανοβασίλης
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σαουθάμπτον 0-0

bet365

Η Γιουνάιτεντ κόλλησε στο 0-0 με την Σαουθάμπτον, έμεινε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στην ισοπαλία και υποχώρησε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

«Αν πιστέψω ότι τα πάντα έχουν τελειώσει για τον τίτλο, τότε να πάω διακοπές», είχε πει ο Ζοσέ Μουρίνιο μετά την ισοπαλία της Γιουνάιτεντ με την Μπέρνλι (2-2) πριν λίγες ημέρες στο Μάντσεστερ. Πλέον, όμως, μάλλον θα πρέπει να αποδεχθεί ότι τίποτα δεν έχει όντως τελειώσει, αλλά για άλλον στόχο: αυτόν την τετράδας. Τον οποίο δεν πέτυχε πέρυσι λόγω των πολλών ισοπαλιών. Και με τρεις στη σειρά τώρα το τέλος του 2017 θυμίζει πολύ από... 2016. Οι κόκκινοι διάβολοι κόλλησαν στο 0-0 με την σκληροτράχηλη Σαουθάμπτον στο Old Trafford και υποχώρησαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να χάνουν την πρώτη ευκαιρία στο 4’, όταν Λουκάκου από πολύ καλή θέση με κεφαλιά έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του ΜακΚάρθι. Η απάντηση των φιλοξενούμενων σε ένα ισορροπημένο στη μεγαλύτερη διάρκειά του παιχνίδι ήρθε στο 7’, όταν ο Ντε Χέα έβγαλε δύσκολα το σουτ του Γουόρντ-Πράουζ. Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για τους κόκκινους διάβολους, καθώς μόλις στο 14’ ο Λουκάκου αποχώρησε τραυματίας και μέχρι το ημίχρονο Μάτα (27’), Ράσφορντ (30’) και Λίνγκαρντ (44’) έχασαν τις καλύτερες ευκαιρίες. Κατά τα άλλα ο Μάτιτς απειλούσε μόνο με μακρινά σουτ και ο Μχιταριάν πιθανότατα στο χειρότερό του παιχνίδι στην Αγγλία κατέστρεφε σχεδόν κάθε φάση που περνούσε από τα πόδια του στο τέλος.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Πελεγκρίνο είχαν καλύτερα πατήματα και στο 50’ έφτασαν μία ανάσα από το 0-1. Πλασέ του Λονγκ και ο Ντε Χέα με μία ακόμη εκπληκτική απόκρουση με το πόδι έδειξε ότι αυτή τη στιγμή δίκαια θεωρείται ο πιο φορμαρισμένος τερματοφύλακας στον κόσμο. Οι παίκτες του Μουρίνιο δεν μπορούσαν να κάνουν και πολλά πράγματα της προκοπής στην περιοχή της Σαουθάμπτον και μέχρι το τελευταίο δεκάλεπτο ένα καλό φάουλ του Γιανγκ στο 67’ ήταν η μοναδική ευκαιρία τους άξια αναφοράς. Η φάση του ματς έγινε στο 81’, όταν ο Μάτιτς γύρισε στην περιοχή και ο Πογκμπά αποφάσισε από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Εκείνη πιθανότατα θα κατέληγε στο βάθος της εστίας ούτως ή άλλως, με τον Γάλλο να είναι σε θέση οφσάιντ και το γκολ σωστά να μην μετράει... Η τελευταία ευκαιρία για την Γιουνάιτεντ χάθηκε με τον Λίνγκαρντ στο 90’, το 0-0 παρέμεινε και οι γηπεδούχοι αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς τους για το θέαμα που προσέφεραν...

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Σο, Τζόουνς, Λίντελοφ, Γιανγκ, Μάτιτς, Πογκμπά, Μάτα, Μχιταριάν (65’ Μαρσιάλ), Λίνγκαρντ, Λουκάκου (14’ Ράσφορντ)

Σαουθάμπτον (Μαουρίσιο Πελεγκρίνο): ΜακΚάρθι, Στίφενς, Γιοσίντα, Χουντ, ΜακΚουίν, Χόιμπιεργκ, Γουόρντ-Πράουζ, Τάντιτς (82’ Λεμινά), Μπουφάλ (85’ Ρέντμοντ), Λονγκ (80’ Γκαμπιαντίνι)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα