Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 1-4

Γιώργος Καραμάνος
Γουέστ Χαμ – Λίβερπουλ 1-4

bet365

Οι Reds έκαναν σεμιναριακό πέρασμα από το Λονδίνο και με το 1-4 επί της Γουέστ Χαμ πλησίασαν σε θέση Champions League, «τελειώνοντας» λογικά τον Σλάβεν Μπίλιτς από τα Σφυριά.

Τι θα πρέπει να εύχεται για τα μεγάλα ραντεβού της Κυριακής η Λίβερπουλ; Ηττα των δύο του Μάντσεστερ ώστε να ελπίζει όσο αντέχει για τίτλο ή νίκη τους και ήττα για Αρσεναλ, Τσέλσι; Το ρεαλιστικό θα είναι το δεύτερο, καθώς με το πέρασμα από το «London Stadium» με το εμφατικό και εξαιρετικό τακτικά 1-4 επί της Γουέστ Χαμ, έπιασε τις δύο τελευταίες και ισοβαθμούν όλες μαζί με την Μπέρνλι στην 4η θέση.

PREMIER LEAGUE 200+ ειδικά στοιχήματα (21+)

Οι Reds δεν ξεκίνησαν δυναμικά όπως συνηθίζουν, αλλά αυτό τους βγήκε σε καλό. Ηθελημένα ή μη, έδωσαν χώρο και χτύπησαν στην κόντρα. Στάθηκαν τυχεροί βέβαια στο ξεκίνημα με τον Αγιού να σημαδεύει το αριστερό δοκάρι. Στο 22' όμως έτρεξε τέλεια στην αντεπίθεση ο Μανέ (γύρισε από τραυματισμό και έδωσε γκάζι στην ομάδα), κέρασε τη στιγμή που έπρεπε στον Σαλάχ κι εκείνος πλάσαρε εύστοχα στο τετ α τετ.

Στο επόμενο δίλεπτο οι φιλοξενούμενοι είχαν βάλει κι άλλο. Από κόρνερ ο Κρέσγουελ λίγο έλειψε να βάλει αυτογκόλ, μα η απόκρουση του Χαρτ κατέληξε στον Μάτιπ και στα δίχτυα. Στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε φωτιά. Ο Λαντσίνι κατέβασε τέλεια και έκανε την προβολή για το 1-2 (55'), μα η χαρά του κράτησε μόνο για 55 δευτερόλεπτα. Τόσο χρειάστηκε για να γίνει το 1-3, καθώς ο Χαρτ έβγαλε το πρώτο σουτ του Τσάμπερλαϊν, αλλά σκόραρε ο ίδιος στην επαναφορά.

Κάπου εκεί ο Σλάβεν Μπίλιτς έριξε όλους τους επιθετικούς του, αλλά το μόνο που κατάφερε ήταν να δεχτεί τέταρτο και να λέει πάλι καλά που σταμάτησε να γράφει εκεί. Στο 76' ο Μανέ έκανε την επέλαση και σέρβιρε ξανά πάρε βάλε στον Σαλάχ, που το τελείωσε με ωραίο διαγώνιο χαμηλό για το έβδομό του στο πρωτάθλημα. Οι οπαδοί των γηπεδούχων αποδοκίμασαν την ομάδα και τον προπονητή τους, με τον Κροάτη κόουτς λογικά να αποχαιρετάει μετά από αυτή τη βαριά ήττα.

Κάπως έτσι οι δύο ομάδες συνέχισαν τη συνήθειά τους από το 2001 να μην έρχονται ισόπαλες σε 13 αγώνες στο Λονδίνο (9 νίκες η Λίβερπουλ). Ωστόσο, οι Κόκκινοι παρά την επιτυχία τους, σημείωσαν ένα αρνητικό ρεκόρ για το club. Τα 16 γκολ που έχουν δεχτεί φέτος στις εξόδους τους ξεπέρασαν και το χειρότερο σχετικό νούμερο τους σε αυτό το στάδιο του πρωταθλήματος από το 1953-'54, χρονιά που είχαν υποβιβαστεί. Οσο για τους ηττημένους, έχουν ήδη λιγότερους βαθμούς από το δικό τους υποβιβασμό του 2010-'11.

Γουέστ Χαμ (Σλάβεν Μπίλιτς): Χαρτ, Ριντ, Ογκμπόνα, Κουγιατέ, Ριντ, Φερνάντες (46' Κάρολ), Ομπιάνγκ, Λαντσίνι, Κρέσγουελ, Νόουμπλ (61' Αρναούτοβιτς), Αγιού, Ερνάντες (72' Σακό)

Λίβερπουλ (Γίργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Μάτιπ, Κλάβαν, Γκόμες, Μορένο, Τσαν, Βαϊνάλντουμ, Οξλεϊντ-Τσάμπερλαϊν (88' Λόβρεν), Σαλάχ, Φιρμίνο (88' Σολάνκε), Μανέ (77' Μίλνερ).

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα