Γκουαρδιόλα για τα πρόσωπα - έμπνευση: «Όταν έπαιζε ο Τζόρνταν τη δεκαετία του 90, ξυπνούσα στις 4 για να τον δω» (vid)

Γκουαρδιόλα για τα πρόσωπα - έμπνευση: «Όταν έπαιζε ο Τζόρνταν τη δεκαετία του 90, ξυπνούσα στις 4 για να τον δω» (vid)

Newsroom
Γκουαρδιόλα για τα πρόσωπα - έμπνευση: «Όταν έπαιζε ο Τζόρνταν τη δεκαετία του 90, ξυπνούσα στις 4 για να τον δω» (vid)

bet365

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα εξήγησε γιατί ο Μάικλ Τζόρνταν είναι ένα από τα αθλητικά του είδωλα.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναφέρθηκε στον Μάικλ Τζόρνταν ως ένα από τα αθλητικά του είδωλα σε μια συναρπαστική παραδοχή καθώς η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει τις υποχρεώσεις της στην Premier League και το εκτός έδρας παιχνίδι στη Φούλαμ. Με νίκη στο Craven Cottage οι «Πολίτες» θα ανέβουν πάνω από την Άρσεναλ στην κορυφή του πρωταθλήματος ενόψει του αγώνα των «Κανονιέρηδων» με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την Κυριακή.

Και λίγο πριν το παιχνίδι της ομάδας του με αυτή του Μάρκο Σίλβα, ο Γκουαρδιόλα ρωτήθηκε για τον θρύλο του ΝΒΑ Τζόρνταν που αποτελεί μία από τις εμπνεύσεις του στην καριέρα του.

Ερωτηθείς γιατί αποτελεί έμπνευση, ο 53χρονος κόουτς απάντησε: «Όταν έπαιζε [ο Μάικλ Τζόρνταν] τη δεκαετία του '90, ξυπνούσα στις 3 ή 4 τα ξημερώματα στη Βαρκελώνη, ενώ η γυναίκα μου κοιμόταν και έβλεπα τηλεόραση, γιατί είχα την αίσθηση ότι δεν θα τον ξαναέβλεπα ποτέ».

Ο Ισπανός αναφέρθηκε επίσης στον Τάιγκερ Γουντς καθώς και στους μεγάλους του τένις Ραφαέλ Ναδάλ, Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς. «Αυτού του είδους το χάρισμα, αυτός ο ανταγωνιστής, αυτό το επίπεδο ικανοτήτων, όλα σε ένα άτομο για να κερδίσει πολλά πρωταθλήματα. Όπως ο Τάιγκερ Γουντς για παράδειγμα, ή ο Ναδάλ, ο Φέντερερ, ο Τζόκοβιτς, όλοι αυτοί οι αθλητές έχουν αυτό το πακέτο», πρόσθεσε.

«Δεν ξέρεις αν θα το ξαναδείς, οπότε δεν θέλω να το χάσω [αθλητικούς θρύλους εν δράσει]. Όπως όταν παίζει ο Γουντς είμαι εκεί. 18 τρύπες ή τέσσερις ημέρες, δεν χάνω ούτε μια βολή γιατί δεν πιστεύω ότι θα το ξαναδώ».

Ο Τζόρνταν κατέκτησε έξι απίστευτα πρωταθλήματα ΝΒΑ κατά τη διάρκεια της θρυλικής θητείας του στους Σικάγο Μπουλς. Κατέκτησε τρεις τίτλους στους Μπουλς πριν μεταπηδήσει στο μπέιζμπολ. Όταν επέστρεψε στο μπάσκετ, κέρδισε άλλους τρεις τίτλους πριν σταματήσει την εμβληματική του καριέρα.

Ο Γκουαρδιόλα είχε μια κυριαρχία σαν του Τζόρνταν στην Πρέμιερ Λιγκ, καθώς επιδιώκει να κερδίσει τον τέταρτο συνεχόμενο τίτλο του αυτή τη σεζόν και τον έκτο συνολικά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα