Μάντσεστερ Σίτι - Λούτον 5-1: «Περίπατος» πριν τη ρεβάνς με τη Ρεάλ Μαδρίτης

Σιτι

bet365

Λίγες ημέρες πριν τη ρεβάνς με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τα προημιτελικά του Champions League η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε τη Λούτον στο «Έτιχαντ» με 5-1

Η Μάντσεστερ Σίτι «πάτησε» προς το παρόν κορυφή και περιμένει. Οι Πολίτες χωρίς καν να... ιδρώσουν υπέταξαν τη Λούτον στο «Έτιχαντ» με το ευρύ 5-1 και είναι στο +2 από Άρσεναλ και Λίβερπουλ, οι οποίες έχουν ματς λιγότερο. Ροτέισον από τον Πεπ Γκουαρδιόλα ενόψει της ρεβάνς με τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους «8» του Champions League, ο οποίος άφησε στον πάγκο τους Ρόδρι, Σίλβα, Γκρίλις, Φόντεν, ενώ εκτός αποστολής ήταν ο Στόουνς.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν στο 2'. Ο Χάαλαντ βγήκε τετ α τετ μετά από μπαλιά του Ντε Μπρόινε, ο Καμίνσκι τον νίκησε, η μπάλα έφτασε στον Ντοκού, ο οποίος σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε, έφτασε και πάλι στον Χάαλαντ, ο οποίος δοκίμασε ένα ψαλίδι και ο Χασιόκα έστειλε άθελα του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 27' ο Ντε Μπρόινε έβγαλε εκπληκτική πάσα και ο Νούνιες με διαγώνιο σουτ σημάδεψε το κάθετο δοκάρι της Λούτον. Οι Πολίτες «κατασκήνωσαν» γύρω από την περιοχή της Λουτον και και βρήκαν για δεύτερη φορά τον δρόμο προς τα διχτυα στο 64'. Ο Άλβαρες εκτέλεσε κόρνερ και ο Κόβατσιτς με τρομερό σουτ στην κίνηση έκανε το 2-0.

Η ομάδα του Γκουαρδιόλα κέρδισε πέναλτι στο 75', όταν ο Nτοκού ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Ονιεντίνμα. Ο Χάαλαντ ανέλαβε την εκτέλεση και ευστόχησε από τα έντεκα βήματα. Στο 81' ο Μπάρκλεϊ έκλεψε την μπάλα μετά από λάθος του Έντερσον και με εξαιρετικό τελείωμα μείωσε το σκορ.

Στο 87' ο Ντοκού έκανε εκπληκτική ατομική ενέργεια, απέφυγε δυο αμυντικούς και με άψογο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 90+3' ο Βέλγος εξτρέμ έγινε και δημιουργός, καθώς έστρωσε την μπάλα στον Γκβάρντιολ, ο οποίος με άψογο σουτ διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

«Όρθια» στο Νότιγχαμ η Γουλβς

Η Γουλβς προηγήθηκε στο «City Ground», η Νότιγχαμ έκανε την αναντροπή, όμως οι Λύκοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 2-2 και να πάρουν το βαθμό της ισοπαλίας. Στο 41' ο Κούνια έκανε φανταστική ατομική ενέργεια, ανάμεσα από δυο αμυντικούς μέσα στην περιοχή και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στο 45+2' μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρέινα ο Γκιμπς Γουάιτ πήρε την κεφαλιά και ισοφάρισε σε 1-1. Στο 57' ο Ντανίλο ευνοήθηκε από τις κόντρες, βγήκε σε θέση βολής και πλάσαρε για το 2-1. Ο Κούνια είπε την τελευταία λέξη στο 62', καθώς έπειτα από φάση διαρκείας ισοφάρισε με το δεύτερο προσωπικό γκολ του.

Ο Μούριτς... έκαψε την Μπέρνλι

Η Μπέρνλι βρέθηκε αγκαλιά με ένα πολύτιμο εντός έδρας τρίποντο απέναντι στην Μπράιτον, ωστόσο το τραγικό λάθος του γκολκίπερ Μούριτς «χάρισε» στους Γλάρους τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1). Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος αλλά σπατάλησαν τις ευκαιρίες τους, ό,τι έκανε και η ομάδα του Ντε Τσέρμπι που βελτιώθηκε αισθητά στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 75' οι Κλάρετς άνοιξαν το σκορ μετά από κόντρα που έβαλε ο Μπράουνχιλ στο διώξιμο του Φερμπρούχεν που προσπάθησε να προλάβει το αδύναμο γύρισμα του Μπαλεμπά. Πέντε λεπτά μετά ωστόσο, ο Μπέργκε έπαιξε την μπάλα πίσω στον τερματοφύλακά του, Μούριτς, ο οποίος έκανε... τραγικό κοντρόλ και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του, με το 1-1 να μένει ως το τέλος.

Νίκη-ανάσα για την Μπρέντφορντ

Η Μπρέντφορντ επικράτησε εντός έδρας με 2-0 της Σέφιλντ και ανέβηκε στη 14η θέση της Premier League με 32 βαθμούς, παίρνοντας βαθμολογική... ανάσα. Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και με το αυτογκόλ του Όλι Άρμπλαστερ στο 63ο λεπτό, προηγήθηκαν με 1-0. Το τελικό σκορ της αναμέτρησης διαμόρφωσε ο Ονιέκα, με δυνατό σουτ στο 90+3', με τους γηπεδούχους να παίρνουν υπερπολύτιμο τρίποντο, ενόψει της δύσκολης «μάχης» που δίνουν στις τελευταίες θέσεις του αγγλικού πρωταθλήματος.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα