Μπράιτον - Άρσεναλ 0-3: Τριάρα στο... ρελαντί και επιστροφή στην κορυφή!

Νίκος Κικίδης

bet365

Μια κυρίαρχη Άρσεναλ σε όλα τα σημεία του γηπέδου δεν άφησε πολλά περιθώρια στη Μπράιτον, επικράτησε άνετα 3-0 και επέστρεψε έστω και προσωρινά στην κορυφή της Premier League.

Με τη φόρμα του 2024 έμοιαζε αναπόφευκτο πως η Άρσεναλ κάποια στιγμή θα πατούσε ξανά στην κορυφή... Οι Gunners δεν καταλαβαίνουν από έδρες - παγίδες και ποιοτικούς αντιπάλους, με την απόδοση που έπιασαν κόντρα στη Μπράιτον να αποδεικνύει του λόγου του αληθές. Με κυριαρχική εμφάνιση σε όλη τη διάρκεια του αγώνα η Άρσεναλ πήρε τη νίκη με 3-0 και πέρασε ξανά στην πρώτη θέση, αλλά με ματς περισσότερο από τη Λίβερπουλ.

Από το πρώτο λεπτό οι Gunners φρόντισαν να δείξουν τις άγριες διαθέσεις τους και απείλησαν με άστοχες προσπάθειες των Γκάμπριελ (2΄) και Σάκα (12΄). Στο 13΄ήταν η σειρά του Φερμπρούχεν να τους στερήσει το προβάδισμα με εντυπωσιακή επέμβαση στο σουτ του Ζεσούς, αλλά τελικά απλώς καθυστέρησε το αναπόφευκτο. Στο 31΄άλλωστε ο Λάμπτεϊ ανέτρεψε τον Βραζιλιάνο εντός περιοχής και ο Σάκα εκτέλεσε τον Ολλανδό από τα έντεκα βήματα, ανοίγοντας το σκορ για την Άρσεναλ από το σημείο του πέναλτι.

Μια οβίδα του Ενσίσο στο 44΄που εξουδετέρωσε ο Ραγιά ήταν η κορυφαία απάντηση της Μπράιτον, η οποία ωστόσο υποτάχθηκε πλήρως στο δεύτερο μέρος. Με το... καλησπέρα μετά την ανάπαυλα ο Ζεσούς απείλησε με σκαστή κεφαλιά που πέρασε δίπλα από το δοκάρι (48΄) και τελικά οι Λονδρέζοι βρήκαν το 2-0 στο 62΄. Μετά από υπέροχη ανάπτυξη η μπάλα κατέληξε στον αμαρκάριστο Ζορζίνιο στη δεξιά πτέρυγα που σέρβιρε έτοιμο γκολ για τον Χάβερτς για το 2-0.

Στο 71΄ο Φερμπρούχεν έπεσε στη γωνία του και έδιωξε το καλοζυγισμένο σου του Τροσάρ, αλλά ο Βέλγος ήταν αποφασισμένος να πληγώσει την πρώην ομάδα του. Με τη Μπράιτον να έχει ανεβάσει όλες τις γραμμές πάνω από τη μεσαία γραμμή στο τελευταίο τέταρτο, ο Τροσάρ στο 86΄κατάφερε να ξεφύγει στην πλάτη τους και να νικήσει με όμορφη λόμπα τον αντίπαλο γκολκίπερ για το 3-0.

Ένα άστοχο σουτ του Ράις στα λεπτά που ακολούθησαν ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη ευκαιρία του αγώνα, με την Άρσεναλ να παίρνει τη νίκη κορυφής και να υποχρεώνει την Μπράιτον στην πρώτη εντός έδρας φετινή της ήττα από το ματς κόντρα στην ΑΕΚ στις 21 Σεπτεμβρίου για την πρεμιέρα του Europa League.

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Φερμπρούχεν, Λάμπτεϊ, Βαν Χεκ, Ντανκ, Εστουπινιάν, Γκρος, Μπαλέμπα, Ενσίσο (64΄Ζοάο Πέδρο), Μόντερ (64΄Μπουονανότε), Αντιγκρά, Ουέλμπεκ (76΄Φατί)

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ραγιά, Γουάιτ, Σαλιμπά, Γκάμπριελ, Ζιντσένκο (72΄Τομιγιάσου), Ζορζίνιο, Όντεγκααρντ (90΄Βιέιρα), Ράις, Σάκα (64΄Μαρτινέλι), Γκάμπριελ Ζεσούς (64΄Τροσάρ), Χάβερτς (90΄Ενκέτια)

Η βαθμολογία της Premier League

Βαθμολογία Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα