Λίβερπουλ - Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 3-1: Καθάρισε στο τέλος και πάτησε κορυφή

Νίκος Κικίδης
Λίβερπουλ

bet365

Η Λίβερπουλ τα βρήκε παραδόξως σκούρα απέναντι στην ουραγό Σέφιλντ, αγχώθηκε στην ισοφάριση, αλλά με δυο γκολ στο τελευταίο τέταρτο πήρε νίκη κορυφής (3-1).

Η αλήθεια είναι πως το αποψινό ματς πιθανότατα δεν θα είχε μαρκαριστεί με κόκκινο στο ημερολόγιο της Λίβερπουλ. Η ουραγός Σέφιλντ Γιουνάιτεντ άλλωστε και μάλιστα στο «Ανφιλντ» μοιάζει μάλλον με... ορεκτικό, αλλά στο γήπεδο μόνο έτσι δεν ήταν! Οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν πολύ καλά κόντρα στο σύνολο του Κλοπ και μέχρι το 75΄είχαν διατηρήσει την ισορροπία, όμως το αριστούργημα του Μακ Άλιστερ και η υπογραφή του Χάκπο στο τελευταίο τέταρτο έβγαλαν τη Λίβερπουλ από μπελάδες και την έστειλαν στην κορυφή (3-1).

Από το πρώτο λεπτό κιόλας η Σέφιλντ φρόντισε να δείξει πως δεν ταξίδεψε στο «Ανφιλντ» απλά και μόνο για να υιοθετήσει τον ρόλο κομπάρσου και άγγιξε το προβάδισμα σε προσπάθεια του ΜακΆτι που εξουδετέρωσε ο Κέλεχερ. Σύντομα ωστόσο ο έλεγχος πέρασε στα πόδια των παικτών της Λίβερπουλ, η οποία έριξε προειδοποιητική βολή με λόμπα του Σαλάχ που έδιωξε ο Γκρμπιτς προτού ανοίξει το σκορ στο 17΄.

Ο τερματοφύλακας της Σέφιλντ μάλλον... υπερτίμησε τις δυνατότητές του, προσκάλεσε την πίεση του Νούνιες και τελικά έκανε το βολέ πάνω στην πλάτη του Ουρουγουανού, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα ως ύψιστη τιμωρία! Οι Reds κυκλοφορούσαν τη μπάλα και προσπαθούσαν να βρουν και δεύτερο γκολ απέναντι στο τείχος που είχαν υψώσει οι φιλοξενούμενοι, δίχως όμως τύχη.

Στο 40΄ ένα άστοχο σουτ του Ντίας ήταν η τελευταία καλή στιγμή για τους Reds προτού καταφτάσει η... ψυχρολουσία. Με το εύθραυστο 1-0 άλλωστε να παραμένει η Σέφιλντ γνώριζε πως πάντα με μια επίθεση θα μπορούσε να κάνει τη ζημιά και τελικά το κατάφερε στο 58΄. Έπειτα από κεφαλιά του Χάμερ στο δεύτερο δοκάρι η μπάλα κόντραρε πάνω στον Μπράντλεϊ και κατέληξε στο βάθος της εστίας του Κέλεχερ για το 1-1. Η Λίβερπουλ ανέβασε αναγκαστικά ρυθμούς, απείλησε με ευκαιρίες των Φαν Ντάικ και Ρόμπερτσον, αλλά η λύτρωση ήρθε δια ποδός Μακ Άλιστερ.

Στο 76΄η μπάλα στρώθηκε έξω από την περιοχή και ο Αργεντινός με φαλτσαριστή οβίδα έστειλε τη μπάλα στο παραθυράκι, σε ένα εντυπωσιακό γκολ για να επαναφέρει τα χαμόγελα στο αγχωμένο «Ανφιλντ». Όλα είχαν πάρει πλέον τη ροή τους, με τους γηπεδούχους να σφραγίζουν το τρίποντο στις καθυστερήσεις. Έπειτα από τρομερή μπαλιά του Ρόμπερτσον στον αμαρκάριστο Χάκπο, ο τελευταίος έπιασε την κεφαλιά και βρήκε δίχτυα για το τελικό σκορ που έστειλε τη Λίβερπουλ στο +2 από την Άρσεναλ.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ, Κονατέ, Φαν Ντάικ, Γκόμες (73΄Τζόουνς), Μακ Άλιστερ, Σομποσλάι (73΄Χάκπο), Χράφενμπερχ (60΄Ρόμπερτσον), Ντίας, Σαλάχ (60΄Έλιοτ), Νούνιες

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (Κρις Ουάιλντερ): Γκρμπιτς, Χόλγκεϊτ, Αχμέντχοντιτς, Ρόμπινσον, Μπόγκι, Τρούστι (78΄Μπρουκς), Αρβλάστερ, Βίνι Σόουζα, Χάμερ (62΄Όσμπορν), ΜακΆτι (63΄ΜακΜπέρνι), Μπρέρετον Ντίαθ (63΄Οσούλα)

Η βαθμολογία της Premier League

Premier League Leaderboard

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα