Λίβερπουλ - Μπράιτον 2-1: Ανατροπή κορυφής και με βλέμμα στο... Μάντσεστερ

Νίκος Κικίδης

bet365

Αν και βρέθηκε με το... καλησπέρα πίσω στο σκορ, η καταιγιστική Λίβερπουλ βρήκε τα πολύτιμα γκολ για να κάνει την ανατροπή κόντρα στη Μπράιτον (2-1) και να εδραιωθεί στην κορυφή.

Η ανατροπή είναι στο... αίμα της, χαραγμένη σε αυτό το ιδιαίτερο DNA. Η Λίβερπουλ ανέκαθεν έχει μάθει να επιστρέφει από τις πιο δύσκολες καταστάσεις για να κατακτά κορυφές, όπως έπραξε στην κυριολεξία (και) κόντρα στη Μπράιτον. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο 2΄, οι Reds πρόταξαν Run and Gun ποδόσφαιρο και με καταιγιστικό ρυθμό ανά διαστήματα έφτασαν στην ανατροπή (2-1) που τους έστειλε μόνους στην κορυφή της Premier League και με την πίεση πλέον να μεταφέρεται στο μεγάλο ντέρμπι των... διωκτών ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ.

Ο αγώνας βέβαια ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τους γηπεδούχους, καθώς η Μπράιτον ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη της ευκαιρία. Στο 2΄συγκεκριμένα κι έπειτα από αστραπιαία αντεπίθεση ο Ουέλμπεκ έπιασε τρομερό σουτ από το ύψος της περιοχής και άνοιξε το σκορ. Η Λίβερπουλ αναγκάστηκε να πατήσει... γκάζι με το καλησπέρα, άγγιξε την ισοφάριση με curler του Σαλάχ (9΄), όμως το 1-1 τελικά έμελλε να έχει την υπογραφή του Λουίς Ντίας. Στο 27΄κι έπειτα από αναιμική απομάκρυνση σε εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα επέστρεψε στην περιοχή και ο Κολομβιανός ξέφυγε στην πλάτη της άμυνας για να γράψει το 1-1.

Επτά λεπτά αργότερα μάλιστα η Λίβερπουλ που εφάρμοζε ασφυκτική πίεση πλησίασε την ανατροπή σε δοκάρι του Νουνιές ενώ βρισκόταν στο έδαφος (!), με το 1-1 ωστόσο να παραμένει μέχρι την ανάπαυλα. Η φούρια των Reds όμως δεν κόπασε ούτε στο β΄μέρος. Στο 54΄ο Μακ Άλιστερ έριξε προειδοποιητική βολή με άστοχη κεφαλιά, ενώ στην περίοδο 60-65΄η Μπράιτον πάσχιζε μάταια να βγάλει τη μπάλα από την περιοχή της! Τελικά η ζημιά έγινε όταν οι παίκτες του Κλοπ έκρυψαν τη μπάλα, ο Μακ Άλιστερ την εμφάνισε στα πόδια του Σαλάχ και ο τελευταίος με πλασέ υπέγραψε την ανατροπή (65΄).

Στο 71΄το VAR ακύρωσε για οφσάιντ το γκολ του Ντίας και έδωσε παράταση στα αγχωτικά τελευταία λεπτά στο «Ανφιλντ», το οποίο μάλιστα πάγωσε στο 81΄σε κεφαλιά του Ντανκ που εξουδετέρωσε ο Κέλεχερ. Κι αφού ο Φερμπρούχεν είχε με τη σειρά του την απάντηση στο πλασέ του Σαλάχ (90΄), το 2-1 παρέμεινε μέχρι τέλους που έστειλε προσωρινά τη Λίβερπουλ στο +3 από την Άρσεναλ.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Μπράντλεϊ, Κουάνσα, Φαν Ντάικ, Γκόμες, Έντο, Σομποσλάι, Μακ Άλιστερ, Λούις Ντίας (89΄Χάκπο), Σαλάχ, Νούνιες (83΄Έλιοτ)

Μπράιτον (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Φερμπρούχεν, Φέλτμαν, Ντανκ, Φαν Χεκ, Μπαλέμπα, Γκρος, Λάμπτεϊ (70΄Μπουονανότε), Εστουπινιάν, Αντινγκρά (83΄Φέργκιουσον), Μοντέρ (83΄Λαλάνα), Ουέλμπεκ

Η βαθμολογία της Premier League

Λίβερπουλ

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα