Ποτσετίνο: «Μία μέρα θα κερδίσουμε την Premier League»

Ποτσετίνο: «Μία μέρα θα κερδίσουμε την Premier League»

Newsroom
Ποτσετίνο: «Μία μέρα θα κερδίσουμε την Premier League»

bet365

Ο Μαουρίσιο Ποτσετίνο τόνισε πως θα κερδίσει με την Τσέλσι την Premier League μια μέρα και πως, αν δεν το καταφέρει εκείνος, κάποιος άλλος τεχνικός θα το κάνει.

Ο προπονητής της Τσέλσι, Μαουρίσιο Ποτσετίνο στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη νέα γκέλα της ομάδας του απέναντι στην Μπέρνλι έδειξε βέβαιος πως η ομάδα του μια μέρα θα κερδίσει το πρωτάθλημα και πως αν δεν το κάνει με εκείνον στον πάγκο θα το κάνει με τον επόμενο, εξηγώντας παράλληλα πως αυτή η διαδικασία που περνάει τώρα η ομάδα χρειάζεται να συμβεί.

Τέλος τόνισε πως τα στατιστικά δείχνουν πως η ομάδα του παίζει πολύ καλά και είναι επιπέδου τετράδας και πως δεν πρέπει να χρησιμοποιείται επιλεκτικά με στόχο να βλάψουν εκείνον και την ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Βέβαια, θέλουμε να κερδίσουμε την Premier League. Μία μέρα θα το κάνουμε. Αν όχι, τότε θα το καταφέρει σίγουρα άλλο προπονητικό επιτελείο, επειδή αυτή η διαδικασία χρειάζεται να συμβεί...

Σήμερα η data μας βάζει στην τετράδα του βαθμολογικού πίνακα. Αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν είμαστε. Μπορεί να σουτάρεις 20 φορές και αν δεν σκοράρεις, όπως ενάντια στην Λέστερ, οι αντίπαλοι θα κάνουν ένα σουτ στο τέρμα και θα σκοράρουν δύο γκολ. Αυτό είναι το ποδόσφαιρο.

Η data δείχνει πως πηγαίνουμε καλά. Σε ποιες περιοχές χρειάζεται να βελτιωθούμε; Μόνο με το χρόνο μπορούμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί. Μικρές λεπτομέρειες και μόνο πράγματα που μπορείς να πάρεις με την εμπειρία και τον χρόνο προπόνησης μαζί.

Είναι εύκολο να βρεις data και αριθμούς για να ''σκοτώσεις'' κάποιον. Αλλά, όταν η data είναι καλή και για διαφορετικούς λόγους δεν παίρνουμε τα αποτελέσματα που αξίζουμε, πρέπει να εμπιστευτούμε την διαδικασία. Έτσι γνωρίζουμε πως πηγαίνουμε καλά.

Γι' αυτό δεν το παίρνω προσωπικά. Αλλά θα είμαστε δυνατοί και όλοι θέλουν να είναι επιτυχημένοι εδώ. Μπορώ να πω στους οπαδούς μας πως θα προσπαθήσουμε να προσέξουμε και να γίνουμε καλύτεροι και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να αλλάξουμε την εικόνα αυτή. Όλοι νοιαζόμαστε γι' αυτό...

Σήμερα (σ.σ. χθες) δείξαμε ότι δεν έχουμε ούτε την ικανότητα, ούτε την ενέργεια, ούτε την πείνα, ούτε το ελάχιστο που χρειάζεται για να είμαστε ανταγωνιστικοί στην Πρέμιερ Λιγκ. Είμαι τόσο απογοητευμένος που πιστεύω ότι πια είναι θέμα μυαλού και όχι ποδιών.

Οι παίκτες πρέπει να καταλάβουν ότι δεν είναι το ίδιο είμαι ανταγωνιστικός, με το παίζω απλά ποδόσφαιρο. Πρέπει να ανεβάσουμε το επίπεδό μας. Και η ευθύνη ανήκει σε όλους. Πρέπει να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο να επικοινωνούμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί».

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα