Τότεναμ για Champions League, κατηφόρα για Τσέλσι

Τότεναμ

bet365

Η Τότεναμ με ανατροπή πήρε σημαντική εντός έδρας νίκη κόντρα στη Λούτον και πάτησε τετράδα, την ίδια ώρα όπου η Τσέλσι συνεχίζει τον... κατήφορο. Χαμός στην ουρά της βαθμολογίας...

Η Λούτον έβαλε πολύ δύσκολα στην Τότεναμ, ωστόσο ο Σον έκανε τη διαφορά, οι Λονδρέζοι ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση και νίκησαν με 2-1. Ετσι, με αυτό το τρίποντο βρέθηκαν στην 4η θέση και ισοβαθμούν με την Άστον Βίλα. Αντίθετα, οι φιλοξενούμενοι είναι κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας όμως τους ίδιους βαθμούς με τη Νότιγχαμ.

Η Λούτον βρήκε δίχτυα μόλις στο 2ο λεπτό. Υπέροχη κόντρα – επίθεση, ο Τάουνσεντ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και βρήκε τον Μπάρκλεϊ. Ο τελευταίος μοίρασε στον Τσονγκ (ανήκει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), ο οποίος πέτυχε το 1-0. Ηταν το γρηγορότερο γκολ που δέχθηκε η Τότεναμ εντός έδρας την τελευταία δεκαετία. Η ομάδα του Ποστέκογλου πίεσε, έχασε μεγάλες ευκαιρίες τόσο με τον Βέρνερ στο 15' όσο και με τον Σον στο 20'. Μάλιστα, στην προσπάθεια του αρχηγού, η μπάλα βρήκε και τα δυο δοκάρια. Η ισοφάριση για τους Λονδρέζους ήρθε στο 51' με αυτογκόλ του Καμπορέ. Η Τότεναμ είχε τον έλεγχο, αλλά και χαμένες ευκαιρίες με τον Σον. Τελικά, ο αρχηγός των Spurs χάρισε το τρίποντο με γκολ στο 86ο λεπτό.

Νέα γκέλα για την Τσέλσι

Νέα γκέλα για την Τσέλσι, παραχώρησε στην Μπέρνλι των δέκα παικτών εντός έδρας ισοπαλία 2-2 και παρέμεινε στην 11η θέση της βαθμολογίας. Οι «Μπλε» του Ποτσετίνο μπήκαν πιο δυνατά, ήταν όμως άτυχοι στο 20ο λεπτό, όταν ο Ντισασί τελικά έκανε χέρι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα, με αποτέλεσμα το γκολ να μη μετρήσει. Η Τσέλσι πίεσε και στο 44' είχε διπλό κέρδος. Ο Μούντρικ κέρδισε πέναλτι από τον Ασινιόν, ο τελευταίος αποβλήθηκε, όπως άλλωστε και ο κόουτς, Κομπανί. Ο Πάλμερ δεν αστόχησε και οι Λονδρέζοι πήραν προβάδισμα.

Με δέκα παίκτες η Μπέρνλι κατάφερε να ισοφαρίσει με την έναρξη του δεύτερου μέρους, αφού στο 48' ο Μπράουνχιλ άλλαξε υπέροχα την μπάλα με τον Κάλεν κι εκείνος με εντυπωσιακό σουτ με εξωτερικό φάλτσο πέτυχε το 1-1. Η Τσέλσι συνέχισε την πίεση και στο 78' ήρθε το δεύτερο γκολ. Ο Στέρλινγκ με τακούνι έβγαλε στον κενό χώρο τον Πάλμερ και ο τελευταίος έφτασε τα 13 γκολ στη σεζόν. Ωστόσο, η Μπέρνλι είχε και πάλι την απάντηση, αφού ο Ο'Σέι με κεφαλιά στο 81' και με τεράστιο λάθος από τον Πέτροβιτς, διαμόρφωσε το 2-2.

Βαθμός για τη Φόρεστ στη μάχη της σωτηρίας

Η μάχη για τη σωτηρία συνεχίζεται στη Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία περιορίστηκε στο 1-1 απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας και παρέμεινε οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, υπερτερώντας στην ισοβαθμία επί της Λούτον. Παρά το προβάδισμα των Λονδρέζων με τον Ματετά (11΄), οι γηπεδούχοι δεν πατάρησαν το ματς και δικαιώθηκαν στο β΄μέρος. Στο 61΄συγκεκριμένα ο Κρις Γουντ με υπέροχο τελείωμα στον ουρανό των διχτύων ισοφάρισε σε 1-1 για να επαναφέρει την ισορροπία. Κι αφού στο 87΄ο Μουνιόθ δεν κατάφερε να βρει δίχτυα με όμορφη κεφαλιά, το 1-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος που κράτησε τη Φόρεστ στην επιφάνεια της βαθμολογίας.

Δεύτερη σερί νίκη για την Μπόρνμουθ

Η Μπόρνμουθ επικράτησε της Έβερτον με 2-1 στο «Vitality» και έφτασε τις τρεις νίκες στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της στην Premier League. Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που βρήκαν πρώτοι τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το γκολ του Ντόμινικ Σολάνκε στο 64ο λεπτό του ματς. Τα Ζαχαρωτά έβγαλαν αντίδραση και κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 87ο λεπτό, με το τέρμα του Μπέτο. Ωστόσο, η Μπόρνμουθ ήταν αυτή που χαμογέλασε τελευταία, καθώς με το αυτογκόλ του Σίμους Κόουλμαν κατάφερε να πάρει το τρίποντο στο φινάλε του αγώνα και συγκεκριμένα στο 90+1'.

Χωρίς νικητή έληξε η ματσάρα της Σέφιλντ με τη Φούλαμ

Σέφιλντ και Φούλαμ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 3-3 στο «Bramall Lane», σε ένα απίθανο παιχνίδι για την 30η αγωνιστική της Premier League. Τα τέρματα για την ομάδα του Κρις Γουάιλντερ πέτυχαν οι Μπρέρετον Ντίας (58', 70') και ο Όλιβερ ΜακΜπέρνι (68'), ενώ για τη Φούλαμ σκόραραν οι Παλίνια (62'), Ριντ (86') και ο Μουνίς στο φινάλε του αγώνα και συγκεκριμένα στο 90+3' του απίθανου παιχνιδιού ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Η βαθμολογία της Premier League

Βαθμολογία Premier League

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα