Αρτέτα: «Ο Γκουαρδιόλα είναι ο κορυφαίος προπονητής στον κόσμο με διαφορά»

Νίκος Κικίδης
Γκουαρδιόλα - Αρτέτα

bet365

Ο Μικέλ Αρτέτα υποκλίθηκε στον πρώην συνεργάτη και νυν αντίπαλό του, Πεπ Γκουαρδιόλα, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον κορυφαίο προπονητή στον κόσμο ενόψει του Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ.

Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ συγκρούονται το απόγευμα της Κυριακής (31/3) στο «Etihad» σε ένα ντέρμπι που αναμένεται να αποβεί κομβικό στη μάχη του τίτλου, μιας και οι δυο ομάδες χωρίζονται μόλις από έναν βαθμό στην τελική ευθεία της Premier League.

Ενόψει του μεγάλου ντέρμπι οι δυο προπονητές έκατσαν απέναντι από τους δημοσιογράφους για την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, με τον Μικέλ Αρτέτα να στάζει... μέλι για τον Πεπ Γκουαρδιόλα.

Συγκεκριμένα ο Ισπανός εκθείασε τον πρώην συνεργάτη του στη Μάντσεστερ Σίτι, τον οποίο χαρακτήρισε ως τον κορυφαίο προπονητή στον κόσμο με διαφορά από τους υπόλοιπους.

«Κατά τη γνώμη μου, είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο με διαφορά. Είναι κάποιος που μου άρεσε να δουλεύω μαζί του κι αυτό θα ισχύει για πάντα.

Η ευφυΐα, ο τρόπος που διαχειρίζεται την ομάδα, μια απίστευτη ηθική. Κάνει πολλά πράγματα πίσω από τις κάμερες» ανάφερε αρχικά, προτού σταθεί στις δυναμικές του ντέρμπι. «Πιστεύω κι εμπιστεύομαι πλήρως τους παίκτες μου κι αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε.

Είναι κάτι που πρέπει να δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Είναι ένα πολύ σημαντικό ματς και για τις δύο ομάδες. Αν πάμε εκεί και κερδίσουμε, θα έχουμε και τονώσουμε και πάλι το ηθικό μας. Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος για να κατακτήσουμε την Premier League» τόνισε.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα