Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Έβερτον 2-0: «Σβηστή» επιστροφή στις νίκες από την άσπρη βούλα

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ περισσότερο προβλημάτισε παρά έθελξε (ξανά), ωστόσο με δύο πέναλτι των Φερνάντες και Ράσφορντ υπέταξε με 2-0 την Έβερτον στο «Ολντ Τράφορντ» και γεύτηκε και πάλι τη χαρά της νίκης μετά από δύο σερί ήττες.

Χωρίς να εντυπωσιάσει και χωρίς να... ανάψει στο φουλ τις μηχανές της, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβαλε φρένο στο κακό της σερί και επέστρεψε στις νίκες. Οι Κόκκινοι Διάβολοι έμειναν σταθεροί στον... μέτριο εαυτό τους αλλά ακόμα κι έτσι «καθάρισαν» με δύο πέναλτι από το πρώτο μέρος την Έβερτον (2-0) και άφησαν πίσω τους τις ήττες από Φούλαμ και Σίτι. Στην 6η θέση παρέμεινε η ομάδα του Τεν Χαγκ, οκτώ βαθμούς μακριά από την τετράδα. Νέα ήττα για το σύνολο του Ντάις που βρίσκεται στο +4 από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι απορρόφησαν την αρχική πίεση της Έβερτον και ευτύχησαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ την πρώτη φορά που πάτησαν στην περιοχή. Ο Γκαρνάτσο έκανε την ντρίμπλα στον Ταρκόφσκι, ο Άγγλος τον γκρέμισε και ο Μπρούνο Φερνάντες ευστόχησε στο πέναλτι για το 1-0. Τα Ζαχαρωτά δεν το έβαλαν κάτω, συνέχισαν να πρεσάρουν ψηλά και να δημιουργούν προβλήματα στη Γιουνάιτεντ, που για ακόμη μια φορά αρκέστηκε στο να... περιμένει και να ψάχνει την απειλή την κόντρα.

Η ομάδα του Ντάις ωστόσο δεν εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές της, δεν κατάφερε δις να σκοράρει με καλά σουτ του Ντουάιτ ΜακΝιλ και ακόμη μια προσπάθεια του Γκάρνερ και... τιμωρήθηκε. Αρχικά, ο Φερνάντες υποχρέωσε τον Πίκφορντ σε εντυπωσιακή επέμβαση με απευθείας φάουλ και στο 36' ο Γκαρνάτσο έκανε ξανά άνω κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων, δέχθηκε την κλωτσιά του Γκόντφρι και ο Χούπερ έδειξε ξανά την άσπρη βούλα. Αυτή τη φορά, ο Ράσφορντ ανέλαβε την εκτέλεση κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του Τεν Χαγκ.

Οι συγκινήσεις έλειψαν από το δεύτερο μέρος, με την Έβερτον σταδιακά να δείχνει κουρασμένη και να αδυνατεί να υπηρετήσει το υψηλό πρέσινγκ που τής έδωσε καλές στιγμές αρχικά. Στο 58' ο Ονάνα σταμάτησε τον Ντουκουρέ με τα πόδια και δύο λεπτά μετά, ο Γκαρνάτσο έχασε καλή στιγμή για το 3-0 μετά την ωραία μπαλιά του Φερνάντες. Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να ελέγξουν και να... σβήσουν το παιχνίδι, φτάνοντας εν τέλει στη νίκη και το σημαντικό τρίποντο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Νταλότ, Βαράν, Έβανς, Λίντελοφ, Μέινου (78' Άμραμπατ), Κασεμίρο, ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες, Γκαρνάτσο (83' Άντονι), Ράσφορντ

Έβερτον: Πίκφορντ, Γκόντφρι, Ταρκόφσκι, Μπράνθγουέιτ, Μικολένκο, Χάρισον (61' Γκόμπιν), Ονάνα, Γκάρνερ (75' Γιανγκ), ΜακΝιλ, Ντουκουρέ (61' Γκόμες), Μπέτο (61' Κάλβερτ-Λιούιν)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα