Νότιγχαμ Φόρεστ - Λίβερπουλ 0-1: «Ιαχή» τίτλου με λυτρωτή Νούνιες στο 90+9'!

bet365

Η Λίβερπουλ με πρωταγωνιστή τον Ντάργουιν Νούνιες βρήκε στο 90+9' το «χρυσό» γκολ και έφυγε από την έδρα της Νότιγχαμ Φόρεστ με το «διπλό» (0-1). Ανατροπή της Τότεναμ κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας. «Γκέλα» της Τσέλσι με την Μπρέντφορντ.

«Ιαχή»... τίτλου στο «City Ground» για τη Λίβερπουλ! Η ομάδα του Κλοπ τα βρήκε σκούρα απέναντι στη σκληροτράχηλη Νότιγχαμ Φόρεστ, όμως στην τελευταία φάση του ματς απέδειξε πως το άστρο, το μέταλλο και η αποφασιστικότητά της φέτος - μέχρι στιγμής - απλά δεν μπορούν να νικηθούν! Ο Ντάργουιν Νούνιες, παρά τα όσα έχει ακούσει, λύτρωσε ξανά τους Ρεντς στο 90+9' και τούς κράτησε στις ράγες τους για τον τίτλομ αφού η Λίβερπουλ θα παραμείνει και μετά από αυτή την αγωνιστική στην pole position της Premier League.

Οι φιλοξενούμενοι έμειναν μακριά από τον καλό τους εαυτό στο πρώτο μέρος και έδειξαν να εγκλωβίζονται στο πλάνο της ομάδας του Νούνο Εσπίριτο που έκλεινε καλά τους διαδρόμους και έψαχνε την απειλή στην κόντρα.

Η πρώτη πραγματικά καλή στιγμή στο ματς άλλωστε ήταν για τους γηπεδούχους και ήρθε στο 25ο λεπτό. Ο Ελάνγκα βρήκε χώρο και μετά από βαθιά μπαλιά ξεχύθηκε στην αντεπίθεση, όμως είδε τον Κέλεχερ να απλώνει το πόδι του και να τον σταματά με δυσκολία στο τετ α τετ.

Τη δάδα των σωτήριων επεμβάσεων παρέλαβε δύο λεπτά μετά ο Μουρίγιο, ο οποίος έβαλε κομβικό μπλοκ στον Ντίας από κοντά και τού στέρησε ένα σχεδόν βέβαιο γκολ, με την ομάδα του Κλοπ πάντως να έχει την κατοχή αλλά να δυσκολεύεται να γίνει επικίνδυνη.

Το παιχνίδι άνοιξε περισσότερο στο δεύτερο μέρος και στο 50' ο Ομομπαμίντελε σταμάτησε στη γραμμή το πλασέ του Ρόμπερτσον, ενώ στο 66' το τελείωμα του Ελάνγκα πέρασε μόλις άουτ. Σταδιακά οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να πιέζουν για τα γκολ, όμως η ψυχωμένη Νότιγχαμ κρατούσε το μηδέν και τον βαθμό στην αγκαλιά της.

Στο 90+5', ο Σελς απέτρεψε εντυπωσιακά το αυτογκόλ του Μουρίγιο από το κόρνερ, ωστόσο η ομάδα του Νούνο Εσπίριτο δεν μπόρεσε να αντέξει μέχρι το τέλος. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΜακΆλιστερ έβγαλε φοβερή σέντρα και ο Νούνιες κάρφωσε την μπάλα στα δίχτυα με το κεφάλι για να χαρίσει, πάνω που όλα έδειχναν τελειωμένα, στη Λίβερπουλ μια πολύτιμη νίκη και να τη διατηρήσει στην κορυφή της Premier League!

Νέο «φρένο» για Τσέλσι

Το αδιέξοδο δεν φαίνεται να τελειώνει για την Τσέλσι. Όσο κι αν παλεύουν, οι Μπλε δεν μπορούν να ξεφύγουν από τη μέση της βαθμολογίας στην Premier League, με την αναμέτρηση κόντρα στη Μπρέντφορντ να μην διαφέρει από την «πεπατημένη». Οι Μπλε άλλωστε περιορίστηκαν στο 2-2 κόντρα στους «Bees» κι έχασαν ξανά βαθμούς στο κυνήγι της Ευρώπης, ξεμένοντας στην 11η θέση.

Οι φιλοξενούμενοι πάντως χαμογέλασαν πρώτοι στην αναμέτρηση, όταν έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Μάλο Γκούστο στην περιοχή, ο Τζάκσον πήρε την κεφαλιά και βρήκε δίχτυα για το 0-1 (35΄). Όσο το εύθραυστο ωστόσο σκορ παρέμενε, η Μπρέντφορντ διατηρούσε ελπίδες ισοφάρισης και τελικά δικαιώθηκε στο ξεκίνημα του β΄μέρους. Στο 50΄συγκεκριένα ο Ράσμουσεν βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο και πήρε το ριμπάουντ για το 1-1, ενώ μόλις τρία λεπτά αργότερα η Μπρέντφορντ άγγιξε την ανατροπή σε προσπάθεια του Γιάνελτ που τράνταξε το δοκάρι!

Κι αφού ο Πάλμερ σπατάλησε μια καλή ευκαιρία της Τσέλσι στο 61΄, οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να ανατρέψουν το σκορ στο 69΄ με φανταστικό γυριστό του Γουίσα σε φάση διαρκείας στην περιοχή των Μπλε. Αναγκαστικά η Τσέλσι πήρε περισσότερα ρίσκα στα εναπομείναντα λεπτά και ισοφάρισε στο 83΄με κεφαλιά του Ντισασί, δίχως ωστόσο να βρίσκει ποτέ το τρίτο γκολ της λύτρωσης.

Ανατροπή και φουλ για τετράδα η Τότεναμ

Η Κρίσταλ Πάλας πήγε να «σοκάρει» την Τότεναμ στο «Tottenham Hotspur Stadium», όμως η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου βρήκε τρεις φορές δίχτυα μέσα σε 11 λεπτά και πήρε τη νίκη με 3-1. Στην 5η θέση οι Σπερς, στο -2 από την τετράδα.

Στο 18' ο Βένρερ βγήκε τετ α τετ αλλά δεν κατάφερε να ντριμπλάρει τον τερματοφύλακα της Κρίσταλ Πάλας. Στο 54' ο Κουλουσέφσκι σημάδεψε το δοκάρι και στο 59' ο Εζέ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους με φανταστική απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η ανατροπή των Σπερς άρχισε στο 77' όταν ο Τζόνσον σέντραρε από τα δεξιά και ο Βέρνερ ισοφάρισε με πλασέ εξ επαφής. Στο 80' ο Μάντισον εκτέλεσε κόρνερ και ο Ρομέρο με κεφαλιά έβαλε μπροστά την ομάδα του. Στο 88' οι Λονδρέζοι έφυγαν στην αντεπίθεση και ο Σον έκανε το 3-1.

Αγχωτικό τρίποντο της Γουέστ Χαμ στο Μέρσεϊσαϊντ

Η Έβερτον προηγήθηκε στην έδρα της κόντρα στη Γουέστ Χαμ, όμως τα Σφυριά έκαναν την ανατροπή και πήρε τη νίκη με 3-1. Στην 7η θέση οι Λονδρέζοι με 42 βαθμούς, στη 15η οι γηπεδούχοι με 25 βαθμούς.

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν στο 18' αλλά ο Μαυροπάνος που πήρε την κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Στο 44' η Έβερτον κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Ζουμά, ο Μπέτο το εκτέλεσε αλλά ο Αρεολά τον νίκησε. Ο επιθετικός των Ζαχαρωτών εξιλεώθηκε στο 56' όταν εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Γκάρννερ και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Στο 62' ο Γουόρντ Πράους εκτέλεσε κόρνερ και ο Ζουμά με κεφαλιά ισοφάρισε. Στο 90+1' ο Κούντους έβγαλε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Σούτσεκ με τρομερό τελείωμα με το εξωτερικό ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στο 90+5' ο Μπόουεν εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα έφτασε στον Άλβαρες, ο οποίος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Τριάρα για Νιουκάστλ που κυνηγάει Ευρώπη

Πρόσω ολοταχώς για Ευρώπη έβαλε η Νιουκάστλ, η οποία επιβλήθηκε με το άνετο 3-0 επί της Γουλβς και ανέβηκε στην 8η θέση της Premier League. Τον δρόμο της νίκης άνοιξε ο Ίσακ στο 14΄με κεφαλιά από κοντά έπειτα από αστραπιαία αντεπίθεση, ενώ στο 33΄ο Γκόρντον διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας. Με ξεκάθαρο προβάδισμα η Νιούκαστλ διαχειρίστηκε άψογα το ματς και τελικά πρόσθεσε το κερασάκι στην τούρτα στις καθυστερήσεις με όμορφη ενέργεια και τελείωμα του Λιβραμέντο στις καθυστερήσεις.

Περίπατος της Φούλαμ κόντρα στην Μπράιτον

Η... κυνική Φούλαμ εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές της και πέρασε ένα άνετο απόγευμα στο «Κρέιβεν Κότατζ» επικρατώντας 3-0 της - χτυπημένης από τραυματισμούς και με το βλέμμα στην Ευρώπη - Μπράιτον. Ο Γουίλσον με όμορφο πλασέ στο 21' και ο Μουνίζ με κεφαλιά στο 32' έδωσαν γερό προβάδισμα στην ομάδα του Σίλβα από το πρώτο μέρος. Στην επανάληψη οι Γλάροι πίεσαν, είχαν κάποιες καλές στιγμές αλλά δεν μπήκαν ποτέ ξανά στο ματς και ο Τραορέ στις καθυστερήσεις διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η βαθμολογία της Premier League

pl table

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα