Λίβερπουλ - Λούτον 4-1: «Ολλανδική» ανατροπή και σταθερά στην κορυφή

Βασίλης Μπαλατσός
liverpool

bet365

Η Λούτον κατάφερε να προηγηθεί στο «Άνφιλντ» αλλά η Λίβερπουλ με σκόρερ τους Ολλανδούς Φαν Ντάικ - Χάκπο έκανε την ανατροπή και χάρη στα γκολ των Ντίας - Έλιοτ πήρε τη νίκη με 4-1. Δυο ασίστ ο Μακ Άλιστερ.

Τρίτη διαδοχική νίκη για τη Λίβερπουλ! H Λούτον άνοιξε το σκορ στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης με την «Άνφιλντ», όμως οι Reds με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο γύρισαν το ματς με δυο γκολ σε τέσσερα λεπτά και έφτασαν στη νίκη με 4-1. Σταθερά στην κορυφή η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, με 60 βαθμούς, στο +4 από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία όμως έχει ένα ματς λιγότερο.

Οι Reds απείλησαν μόλις στο 5' με το άστοχο σουτ του Ντίας. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 12' όταν ο Τσονγκ μετά από ατομική ενέργεια εκτέλεσε μέσα από την περιοχή, ο Κέλεχερ απέκρουσε με δυσκολία και ο Ογκμπένε με κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Η Λίβερπουλ έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 32' αλλά ο Ντίας αστόχησε με κεφαλιά και οι Hatters πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια.

Οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή στο δεύτερο μέρος με δυο γκολ μέσα σε περίπου δυο λεπτά. Στο 56' ο Μακ Άλιστερ εκτέλεσε κόρνερ και ο Φαν Ντάικ ισοφάρισε με κεφαλιά. Στο 58' ο Μακ Άλιστερ έδωσε και δεύτερη ασίστ, καθώς έκανε το γύρισμα μέσα από την περιοχή και ο Χάκπο με κεφαλιά έκανε το 2-1. Ανατροπή με δυο γκολ... made in Netherlands.

Στο 71' ο Ρόμπερτσον έκλεψε ψηλά την μπάλα, πάσαρε στον Ντίας, ο οποίος «άδειασε» τον Μενγκί και με δυνατό σουτ πέτυχε το τρίτο γκολ των Reds. Στο 90ο λεπτό ο Έλιοτ με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το τελικό 4-1.

Βαθμολογία

pl-table

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα