Οι πιο ακριβές ποδοσφαιρικές σουίτες της Ευρώπης - Πόσο κοστίζει να δεις ένα ματς

Βασίλης Μπαλατσός
VIP Τοτεναμ

bet365

Το Gazzetta σας παρουσιάζει τις... εξωφρενικές τιμές που απαιτούνται για να παρακολουθήσετε ματς σε VIP σουίτα σε μερικά από τα σπουδαιότερα γήπεδα του πλανήτη.

Υπάρχει μεγαλύτερο όνειρο για έναν ποδοσφαιροφίλο από το να πάει στις μεγαλύτερες έδρες του πλανήτη; Να απολαύσει ένα παιχνίδι από VIP σουίτα ενός γηπέδου που μπορεί να δει μόνο από την... τηλεόραση!

Για να βιώσεις τη... luxurious εμπειρία σε ένα από τα μεγαλύτερα στάδια της Ευρώπης χρειάζεται «γενναία» οικονομική υπέρβαση και ειδικά όταν πρόκειται για γήπεδο ομάδας Big 6 της Premier League.

Το Gazzetta σας παρουσιάζει μερικές από τις πιο ακριβές ποδοσφαιρικές σουίτες της Ευρώπης και πόσο... βαθιά πρέπει να βάλετε το χέρι στην τσέπη για να απολαύσετε τις υπηρεσίες τους.

Οι σουίτες του Emirates Stadium

Η Άρσεναλ επένδυσε 400 εκατομμύρια λίρες για την ανέγερση του «Emirates Stadium» χωρίς οικονομική βοήθεια, επομένως δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι Gunners χρεώνουν τους οπαδούς τους τις υψηλότερες τιμές για ένα εισιτήριο διαρκείας. Και όπως είναι λογικό, τα πακέτα φιλοξενίας τους είναι επίσης ακριβά.

hospitality.arsenal.com
hospitality.arsenal.com

Η πιο «προσιτή» προσφορά του κλαμπ του βόρειου Λονδίνου είναι το SuperBox, το οποίο χωράει έως και 24 άτομα ανά παιχνίδι και διατίθεται για 10.800 λίρες ανά άτομο. Αυτή η σουίτα περιλαμβάνει δερμάτινες πολυθρόνες ακριβώς έξω από το κουτί για να παρακολουθήσετε τον αγώνα, δωρεάν match programme, υποδοχή με σαμπάνια και δωρεάν αλκοολούχα ποτά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας του αγώνα.

Επιπλέον, οι επισκέπτες απολαμβάνουν μπουφέ τριών πιάτων πριν τον αγώνα και διάφορα αναψυκτικά κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το ματς. Υπάρχει ένας σερβιτόρος ή σερβιτόρα που έχει οριστεί ανά κουτί, με πρώην παίκτες της Άρσεναλ να κάνουν τις εμφανίσεις τους κατά τη διάρκεια της εμπειρίας.

Οι σουίτες του Stamford Bridge

Η έδρα της Τσέλσι φημίζεται πως βρίσκεται σε μια από τις πλουσιότερες περιοχές του Λονδίνου και οι εμπειρίες στα VIP σαλόνια του «Stamford Bridge» δεν είναι καθόλου φθηνές.

chelseafc.com
chelseafc.com

Kοστίζει πάνω από 90.000 λίρες για να νοικιάσετε μια σουίτα για ολόκληρη τη σεζόν που σας δίνει πρόσβαση σε όλους τους εντός έδρας αγώνες της Premier League, του Κυπέλλου Αγγλίας και του League Cup, καθώς και στις φάσεις των ομίλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Ωστόσο, εάν η Τσέλσι προκριθεί στα νοκ άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης, οι ιδιοκτήτες σουίτας θα πρέπει να αγοράσουν τις θέσεις τους για αυτούς του αγώνες. Θυμίζουμε πως οι Λονδρέζοι την τρέχουσα σεζόν ήταν εκτός Ευρώπης.

Οι ανέσεις στη σουίτα της Τσέλσι περιλαμβάνουν υπηρεσία στοιχηματισμού και ένα μενού με επιλογές fine-dining πιάτων. Με περίπου 25 παιχνίδια να συμπεριλαμβάνονται στο πακέτο η τιμή βγαίνει περίπου 3.600 λίρες ανά παιχνίδι για τέσσερα έως 18 άτομα.

Οι σουίτες του Anfield

Μετά την ανακαίνιση της κεντρικής κερκίδας του Anfield το 2016 άνοιξαν οι πόρτες των νέων, ανανεωμένων σουιτών του γηπέδου. «Κουτιά»... αμερικάνικου τύπου.

eventshospitality.co.uk
eventshospitality.co.uk

Σύμφωνα με την Independent , στο παρελθόν προσφέρθηκε στους παίκτες της Λίβερπουλ μια σουίτα όμως, το κόστος περίπου 13.000 λιρών ανά άτομο στάθηκε εμπόδιο ακόμη και για τους πιο ακριβοπληρωμένους ποδοσφαιριστές της ομάδας. Πρόκειται για τις πιο ακριβές σουίτες του Νησιού.

Παρά το κόστος, η προσφορά των Reds προσφέρει μια πλήρη γκάμα υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένου ενός γεύματος πέντε πιάτων και ενός περιμετρικού διαφημιστικού πίνακα έξω από τη σουίτα για την προώθηση της υπηρεσίας του ενοικιαστή. Η σουίτα μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί έως και τρεις ώρες πριν από την έναρξη του αγώνα όπως και τις ημέρες που δεν έχει ματς, αξιοποιώντας τις για μη ποδοσφαιρικές, επαγγελματικές συναντήσεις που έρχονται «πακέτο» με τις πολυτελείς σουίτες.

Οι σουίτες του Etihad Stadium

Έχοντας κατακτήσει την Premier League στις πέντε από τις έξι τελευταίες σεζόν, δεν θα ήταν παράλογο από πλευράς Μάντσεστερ Σίτι να αρχίσει να χρεώνει υπέρογκες τιμές για να μπορέσουν οι ευκατάστατοι φίλαθλοι να δουν μια από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου σε δράση. Βέβαια οι Πολίτες μερικές φορές δυσκολεύονται να γεμίσουν το «Etihad Stadium» των 51.000 θέσεων και το κόστος πιθανότατα είναι ο κύριoς λόγος πίσω από αυτό.

eventmasters.co.uk
eventmasters.co.uk

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του συλλόγου, μια οκταθέσια σουίτα κοστίζει 58.560 λίρες ανά σεζόν. To πακέτο περιλαμβάνει λουξ καθίσματα σε ιδιωτικό μπαλκόνι.

Μαζί με μια ιδιωτική οθόνη plasma έρχεται η συνηθισμένη επιλογή από casual ή «επίσημα» πακέτα δείπνων και ποτά κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Οι επισκέπτες έχουν επίσης μια θέση στάθμευσης VIP και δωρεάν match programme που κοστίζει για κάθε οπαδό τρεις λίρες ανά τεύχος.

Οι σουίτες του Old Trafford

Ένας σύλλογος που υπερηφανεύεται για τη φήμη του ως ένα από τα πιο εμπορικά brand στον κόσμο. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα μπορούσε να χρεώνει φθηνά την καλύτερη θέα στο «Θέατρο των ονείρων».

https://www.hospitalityfinder.co.uk/
hospitalityfinder.co.uk

Για να έχουν την τιμή να παρακολουθήσουν έναν αγώνα μέσα από το Sir Alex Ferguson Box, οι οπαδοί της Γιουνάιτεντ θα πρέπει να πληρώσουν τουλάχιστον 10.940 λίρες ανά άτομο για έως και οκτώ καλεσμένους για μια θέση στα κεντρικά του τρίτου ορόφου του γηπέδου. Οι παρευρισκόμενοι παίρνουν μια υπογεγραμμένη φανέλα σε κορνίζα και καλούνται να επιλέξουν από πλούσιο μενού fine wining και dining.

Σύμφωνα με την Daily Star όταν ο Βίκτορ Λίντελοφ μετακόμισε στο «Ολντ Τράφορντ» από την Μπενφίκα, το 2017, η σύζυγός του Μάγια Νίλσον, εμπειρογνώμονας μάρκετινγκ και μπλόγκερ, τα έβαλε με τους Κόκκινους Διαβόλους επειδή πίεζαν τους παίκτες να πληρώσουν ένα «αηδιαστικό» ποσό ώστε οι φίλοι και οι οικογένειες τους να μπορούν να παρακολουθήσουν τα παιχνίδια από VIP σουίτες.

Οι σουίτες του Tottenham Hotspur Stadium

Με ένα νέο γήπεδο κόστους 1 δισεκατομμυρίου λιρών, η Τότεναμ πρέπει να είναι... δημιουργική για να καταστήσει τον υπερσύγχρονο χώρο της οικονομικά βιώσιμο. Το κλαμπ δίνει το μάξιμουμ της χλιδής για να προσεκλύσει τα «μεγάλα ψάρια».

tottenhamhotspurstadium.com
tottenhamhotspurstadium.com

Οι Σπερς προσφέρουν αποκλειστική συμμετοχή στο H Club (ιδιωτική λέσχη φίλων της ομάδας), η οποία ορίζει ότι δυο θέσεις πρέπει να αγοραστούν τουλάχιστον για περιόδους μεταξύ πέντε και 10 ετών. Υπάρχει και μια... εφάπαξ συνδρομή 30.000 λιρών, πράγμα που σημαίνει ότι για δύο θέσεις για μια ολόκληρη σεζόν, ο πελάτης πληρώνει 15.000 λίρες τη μία, κάτι που σημαίνει πως σε βάθος δεκαετίας, οι πελάτες θα πρέπει να πληρώσουν 150.000 λίρες.

Το εντυπωσιακό κόστος της ενοικίασης των σουιτών είναι ακόμα πιο ακριβό. Υπάρχουν δευτερεύουσες σουίτες, στη δυτική και στην ανατολική κερκίδα, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 12 άτομα που κοστίζουν μεταξύ 72.000 και 132.000 λίρων για πέντε, επτά ή δέκα χρόνια. Με άλλα λόγια μιλάμε για 9.000 λίρες το κεφάλι, βάζοντας τους Σπερς σε παρόμοιο επίπεδο κοστολόγησης των VIP σουιτών με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και τη Λίβερπουλ.

Οι σουίτες της Allianz Arena

Όταν μιλάμε για σύγχρονα γήπεδα εκτός Νησιού δεδομένα το μυαλό πάει στο «διαστημόπλοιο» της Μπάγερν Μονάχου. Ένα από τα πιο εντυπωσιακά γήπεδα του κόσμου. Ανάλογα σπουδαίο είναι και το επίπεδο των προνομίων στις σουίτες VIP.

fcbayern.com
fcbayern.com

Το Presenterbox είναι σχεδιασμένο για έως 20 άτομα. Περιλαμβάνει πλούσιο catering, wine bar, αλκοολούχα ποτά και φυσικά θέσεις πάρκινγκ. Η συνολική του χωρητικότητα είναι για 10 ή 20 άτομα. Για να κλείσετε τη θέση σας πρέπει να επικοινωνήσετε με το κλαμπ τουλάχιστον τρεις εβδομάδες πριν το ματς.

Η μέση τιμή είναι 6.000 το κεφάλι για τις σουίτες δέκα ατόμων και 12.000 ανά άτομο για σουίτες 20 ατόμων. Οι τιμές μπορεί να αλλάζουν ανά διοργάνωση και αγώνα.

Οι σουίτες του Santiago Bernabeu

Θα κλείσουμε με το «παλάτι» της Βασίλισσας. Το κόσμημα της Ισπανίας. Την έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντως σε σχέση με άλλα γήπεδα της λίστας οι τιμές δεν είναι τόσο... βασιλικές.

bookstyle.net
.bookstyle.net

Μάλιστα υπάρχει και μεγάλο εύρος για τις τιμές. Επί παραδείγματι για το παιχνίδι με τη Σεβίλλης στις 25 Φεβρουαρίου μπορείτε να κλείσετε θέση VIP για 295 ευρώ το άτομο, ενώ για το «Clasico» της 21ης Απριλίου με την Μπαρτελόνα η τιμή εκτοξεύεται στα 1.600 ευρώ.

Με άλλα λόγια είναι υπερδιπλάσια η τιμή του... Τσέλσι - Λούτον, σε σχέση με το κόστος VIP σουίτας για ένα από τα πιο εμπορικά ντέρμπι της Ευρώπης. Διαφορετικοί κόσμοι...

@Photo credits: tottenhamhotspurstadium.com
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα