Μεταγραφές: Η FIFA σκέφτεται τη δημιουργία αλγορίθμου για τη «δίκαιη» τιμολόγησή τους!

caicedo_chelsea

bet365

Έτοιμη να ταράξει τα νερά των μεταγραφών εμφανίζεται η FIFA, που εξετάζει το ενδεχόμενο να εισάγει έναν επαναστατικό αλγόριθμο που θα υπολογίζει τη «δίκαιη» τιμή κάθε μεταγραφής.

Ετοιμάζει... επανάσταση η FIFA! Μπορεί το φετινό χειμερινό μεταγραφικό παζάρι να μη θύμισε σε τίποτα αυτά του 2023, όμως οι πανθομολογουμένως... εκτοξευμένες τιμές των μεταγραφών στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο συνεχίζουν να εγείρουν ερώτηματα σχετικά με την κατεύθυνση των οικονομικών του παιχνιδιού. Δεκάδες εκατομμύρια δαπανώνται σαν να είναι... ψίχουλα και πολλοί προβληματίζονται όσον αφορά την «πραγματική αξία» των ποδοσφαιριστών που μετακινούνται από τον έναν σύλλογο στον άλλον.

Μεταξύ αυτών και η FIFA, η οποία δείχνει έτοιμη να αλλάξει μια για πάντα το πεδίο των μεταγραφών με μια και μόνο απόφαση. Όπως δήλωσε ο ίδιος ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας, Τζάνι Ινφαντίνο, στη FIFA έχουν αρχίσει να εξετάζουν το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός αλγορίθμου που θα καταστήσεις τις μεταγραφές περισσότερο «διαφανείς».

Αν όντως η FIFA προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση, επί της ουσίας θα έχουμε να κάνουμε με έναν αλγόριθμο ο οποίος θα χρησιμοποιεί μεταβλητές, όπως για παράδειγμα ο εναπομείνας χρόνος του εκάστοτε συμβολαίου, ώστε να καταλήγει στο πιο «δίκαιο» ποσό που μια ομάδα θα πρέπει να καταβάλει προκειμένου να αποκτήσει κάποιον ποδοσφαιριστή.

Φυσικά πρόκειται για μια... επαναστατική πρόταση, οι περισσότερες λεπτομέρειες της οποίας ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστές. Δεδομένα πάντως, αν το project της FIFA εγκριθεί και προχωρήσει το κεφάλαιο των μεταγραφών θα μπει σε μια εντελώς διαφορετική εποχή.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα