Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-4: Φινάλε για... καρδιακούς και νίκη με ζωγραφιά Μέινου στο 90+7'

Ιάσονας Θεριός

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κόντεψε να... αυτοκτονήσει, αλλά χάρη στο πανέμορφο τέρμα του 18χρονου Μέινου στο έβδομο (!) λεπτό των καθυστερήσεων πήρε τη ματσάρα του «Μολινό» κόντρα στη Γουλβς με το τρελό 4-3 και μείωσε σε απόσταση αναπνοής από την εξάδα.

Τελευταίο σφύριγμα και... αναπνοή για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι με απίθανο φινάλε! Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν εξαιρετικοί για 45 λεπτά αλλά ακόμα κι έτσι «φλέρταραν» με την... αυτοκτονία. Ο Πέδρο Νέτο τους σόκαρε στο 90+5' αλλά ο θαυματουργός 18χρονος Κόμπι Μέινου «ζωγράφισε» δύο λεπτά μετά και χάρισε στην ομάδα του το πολύτιμο «διπλό» κόντρα στη Γουλβς (4-3). Επιστροφή στα τρίποντα για το σύνολο του Τεν Χαγκ που πλησίασε την 6η Γουέστ Χαμ σε απόσταση ενός βαθμού.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ξεκίνησαν το παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι, που ευτύχησαν να προηγηθούν στην πρώτη τους καλή στιγμή. Μόλις στο 5ο λεπτό, ο Χόιλουντ έστρωσε στον Ράσφορντ κι αυτός με πανέμορφο μονοκόμματο πλασέ από το ύψος της περιοχής κάρφωσε την μπάλα στη γωνία για το 1-0, συνδυάζοντας την επιστροφή του μετά τις... εξωγηπεδικές περιπέτειες με γκολ.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι δεν άφησαν το πόδι από το γκάζι και εκμεταλλευόμενοι την ορμή τους διπλασίασαν γρήγορα τα τέρματά τους. Στο 20', αφού ξεδιπλώθηκαν εξαιρετικά, ο Σο έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά και ο Χόιλουντ σκόραρε από κοντά για το 2-0. Στο 26' ο Κασεμίρο δεν μπόρεσε να βρει στόχο με κοντινή κεφαλιά, ενώ λίγο έλειψε πέντε λεπτά μετά η πίεση του Χόιλουντ στο ριψοκίνδυνο διώξιμο του Σα να μετατραπεί σε γκολ. Οι Λύκοι δεν μπόρεσαν σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους να ενοχλήσουν τον Ονάνα και υποχρεώθηκαν να... παρακολουθούν τη Γιουνάιτεντ να κάνει ό,τι θέλει στο χορτάρι του «Μολινό».

Στο δεύτερο μέρος πάντως η Γουλβς αναπόφευκτα χρειάστηκε να πιέσει για να ψάξει την επιστροφή της, γεγονός που ανέβασε τον ρυθμό στο παιχνίδι. Οι Λύκοι προειδοποίησαν δις με μεγάλες ευκαιρίες από τους Κίλμαν και Ντόουσον αλλά εν τέλει μπήκαν ξανά στο ματς με το εύστοχο πέναλτι του Σαράμπια στο 71ο λεπτό. Ο Σκοτ ΜακΤόμινεϊ βγήκε για ακόμη μια φορά στη... διάσωση και έδειξε να κλειδώνει το τρίποντο με κεφαλιά στο 75'.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάντως δεν απέφυγε τα... δράματα και παίρνοντας άριστα στις αυτοκτονικές τάσεις μετέτρεψε το ματς σε θρίλερ. Ο Κίλμαν από κοντά στο 85' μείωσε σε 3-2 και στην κόντρα στο 90+5' ο Νέτο με άψογο τελείωμα ισοφάρισε σε 3-3. Ο πρώτος που ξύπνησε από το σοκ πάντως, ο 18χρονος Μέινου πήρε την μπαγκέτα του στα... καπάκια και με εντυπωσιακό σλάλομ και πλασεδάρα χάρισε στη Γιουνάιτεντ το τρίποντο και έβαλε τις καρδιές των φίλων της ξανά στις...θέσεις τους.

Γουλβς: Σα, Τότι (82’ Γκόμες), Ντόουσον, Κίλμαν, Σεμέδο, Ντόερτι (54’ Αϊτ-Νουρί), Ντόιλ (82’ Φρέιζερ), Λεμινά, Νέτο, Κούνια, Μπελεγκάρντ (64΄ Σαράμπια)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ονάνα, Νταλότ, Βαράν, Μαρτίνες(87’ Μαγκουάιρ), Σο, Μεϊνού, Κασεμίρο (73’ ΜακΤόμινεϊ), Φερνάντες, Γκαρνάτσο (90+2’ Έβανς), Ράσφορντ (73’ Άντονι), Χόιλουντ (86’ Φόρσον)

Μοιρασιά για Γούεστ Χαμ και Μπόρνμουθ

Γουέστ Χαμ και Μπόρνμουθ αλληλοεξουδετερώθηκαν και έμειναν στο 1-1 στην έδρα της πρώτης. Στην 6η θέση παρέμειναν τα Σφυριά, στη 12η τα Κεράσια. Μόλις στο 3ο λεπτό ο Σολάνκι εκμεταλλεύτηκε το τεράστιο λάθος του Κάλβιν Φίλιπς στο ντεμπούτο του και από κοντά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Το εύστοχο πέναλτι του Γουόρντ-Πράουζ ωστόσο στο 61' χάρισε στην ομάδα του Μόγιες τον βαθμό.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα