Τσέφεριν: «Η τιμωρία στην Σίτι; Ξέρουμε ότι είχαμε δίκιο»

Τσέφεριν: «Η τιμωρία στην Σίτι; Ξέρουμε ότι είχαμε δίκιο»

Newsroom
Στο μικροσκόπιο της UEFA η υπόθεση Νεγκρέιρα

bet365

Ο πρόεδρος της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν αναφέρθηκε στην τιμωρία που είχε επιβάλει η ευρωπαϊκή ομοσπονδία στην Μάντσεστερ Σίτι, κι αρνήθηκε να σχολιάσει την έρευνα της Premier League για οικονομικές παρατυπίες.

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, παραχώρησε συνέντευξη στην «Telegraph» στην οποία μίλησε για ορισμένα τρέχοντα ζητήματα της UEFA και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, για παράδειγμα την έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στην Premier εναντίον της Μάντσεστερ Σίτι για μη συμμόρφωση με το Financial Fair Play -κάτι που έχει ήδη συμβεί στην UEFA και αυτό οδήγησε σε διετή κύρωση από τον οργανισμό της που αργότερα κατέπεσε στο CAS-.

«Δεν θέλω να μιλήσω για τη συγκεκριμένη υπόθεση στην Αγγλία, αλλά είμαι βέβαιος ότι η απόφαση του ανεξάρτητου οργάνου μας τότε ήταν σωστή. Ξέρουμε ότι κάναμε καλά. Δεν θα είχαμε κινηθεί έτσι αν δεν πιστεύαμε ότι είχαμε δίκιο», εξομολογήθηκε ο Σλοβένος επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

Η υπόθεση έχει γίνει τεταμένη στην Αγγλία επειδή η Έβερτον έχει τιμωρηθεί για τον ίδιο λόγο και η Νότιγχαμ Φόρεστ απειλείται εξίσου: «Φυσικά μπορώ να καταλάβω την απογοήτευση των οπαδών. Θέλουν να μάθουν τι συμβαίνει και ποιες είναι οι συνέπειες, αλλά δεν θέλω να μπω σε αυτή τη συγκεκριμένη διαδικασία γιατί δεν ξέρω πώς το χειρίζεται η Premier League».

Ο Τσέφεριν σχολίασε επίσης τη φυγή των παικτών στο πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας: «Φεύγουν γιατί τα συμβόλαια που τους προσφέρονται είναι μεγάλα. Και δεν τους κατηγορώ για αυτό. Αν είναι κοντά στο τέλος της καριέρας τους, ίσως είναι μια νέα περιπέτεια στην οποία θα βγάλουν πολλά χρήματα. Αλλά από εκεί, στο να πεις ότι πας στη χώρα για να βοηθήσεις, είναι κάτι λιγότερο από αστείο... Δεν ανησυχώ καθόλου γιατί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο έχει πολύ δυνατές ρίζες. Αυτό είναι μέρος του πολιτισμού, της ιστορίας μας. Δεν μπορείτε να το αγοράσετε αυτό. Δεν μπορείς»

Θυμίζουμε ότι το CAS αποφάσισε πως τα αποδεικτικά στοιχεία των «πολιτών» για όλες τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν για το Financial Fair Play και τις οικονομικές «ενέσεις» με... πλάγιο τρόπο από την ιδιοκτησία της ομάδας εξ Αραβίας, ήταν πειστικά ώστε ν' αναιρεθεί η τιμωρία του διετούς ευρωπαϊκού αποκλεισμού.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα