Λαπόρτ: «Αν ο Γκουαρδιόλα με βοήθησε προσωπικά; Ουδέν σχόλιο»

Newsroom
Λαπόρτ: «Αν ο Γκουαρδιόλα με βοήθησε προσωπικά; Ουδέν σχόλιο»

bet365

Ο Εμερίκ Λαπόρτ, άφησε να εννοηθεί ότι η σχέση του με τον Πεπ Γκουαρδιόλα δεν ήταν και η καλύτερη στη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ αναφέρθηκε και στις δυσκολίες της ζωής στο ποδόσφαιρο της Σαουδικής Αραβίας.

Ο Εμερίκ Λαπόρτ εξέπληξε τον κόσμο του ποδοσφαίρου όταν πριν από μια σεζόν πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη Μάντσεστερ Σίτι, για να δοκιμάσει την τύχη του στην Αλ Νασρ του Κριστιάνο Ρονάλντο στη Σαουδική Αραβία. Αν και μετά από ένα χρόνο εκεί άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής στην Ευρώπη αργά ή γρήγορα, ο Ισπανός διεθνής εξέπληξε με τις δηλώσεις του για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, τον προπονητή που τον έφερε στους «Πολίτες».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «As», ερωτηθείς από τον Καταλανό κόουτς, ο Λαπόρτ ήταν ξεκάθαρος. «Για μένα, ο Γκουαρδιόλα είναι ο καλύτερος προπονητής τακτικής στον κόσμο, χωρίς αμφιβολία. Τώρα τον βλέπω από έξω και συνειδητοποιείς. Τακτικά είναι ο καλύτερος», εξήγησε ο πρώην παίκτης της Σίτι, ο οποίος αργότερα όταν ρωτήθηκε αν έλαβε τη βοήθειά του σε προσωπικό επίπεδο ή περίμενε περισσότερα, απάντησε: «ουδέν σχόλιο».

«Στη Σαουδική Αραβία δεν μας έχουν κάνει εύκολη την προσαρμογή»

Αναφερόμενος ακριβώς σε εκείνη τη φάση και την αποχώρησή του, ο Λαπόρτ εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στη φυγή. «Νομίζω ότι είναι αποτέλεσμα των τραυματισμών που υπέστησα όταν ο σύλλογος άρχισε να υπογράφει άλλους κεντρικούς αμυντικούς. Όταν κάνεις αυτές τις προσλήψεις, οι οποίες ήταν και για πολλά χρήματα, δεν μπορείς να κρατήσεις μια θέση για έναν ποδοσφαιριστή που έχει δημιουργήσει πολλά σωματικά ή ψυχικά προβλήματα από τραυματισμούς. Ο σύλλογος το είδε έτσι και προτίμησε να βάλει άλλους. Προφανώς, αν δεν είχε συμβεί αυτό θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα», είπε.

Ο έμπειρος αμυντικός δήλωσε επίσης ότι αποδείχθηκε δύσκολο να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον. «Είναι μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με την Ευρώπη, αλλά τελικά όλα έχουν να κάνουν με την προσαρμογή. Δεν μας το έχουν κάνει εύκολο. Στην πραγματικότητα, υπάρχουν πολλοί παίκτες που είναι δυσαρεστημένοι. Δουλεύουμε πάνω σε αυτό κάθε μέρα, διαπραγματευόμαστε ας πούμε και να δούμε αν θα βελτιωθεί λίγο, γιατί είναι κάτι καινούργιο και για αυτούς, έχοντας Ευρωπαίους παίκτες που έχουν ήδη μεγάλη καριέρα. Ίσως δεν είναι συνηθισμένοι σε αυτό και πρέπει να προσαρμοστούν σε μια λίγο μεγαλύτερη σοβαρότητα».

Επιπλέον παραδέχτηκε ότι η αποχώρηση του Χέντερσον και οι συζητήσεις για δυσαρέσκεια από τους Ρομπέρτο Φιρμίνο και Καρίμ Μπενζεμά, οι οποίοι συνδέθηκαν με πιθανούς δανεισμούς πίσω στην Ευρώπη, δημιούργησαν αμφιβολίες σε αυτό που έγινε.. ένα χρυσορυχείο για παίκτες το περασμένο καλοκαίρι. «Πολλοί από εμάς έχουν έρθει εδώ και όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Πολλοί από εμάς είναι ευχαριστημένοι με αυτό, αλλά ψάχνω και για κάτι πέρα από αυτό που δεν είναι το οικονομικό κομμάτι. Όσον αφορά την ποιότητα ζωής, περίμενα κάτι διαφορετικό, γιατί τελικά εδώ περνάς τρεις ώρες την ημέρα στο αυτοκίνητο. Το Ριάντ είναι μια σπατάλη κυκλοφορίας, μια σπατάλη χρόνου στο αυτοκίνητο».

Τέλος έκανε λόγο για έλλειψη επαγγελματισμού: «Το τελεσίγραφο που μπορείς να τους δώσεις δεν έχει σημασία γι' αυτούς. Θέλω να πω, ότι πραγματικά κάνουν τη δουλειά τους. Διαπραγματεύεσαι κάτι και μετά δεν το αποδέχονται αφού το έχεις υπογράψει. Σε πολεμούν».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα