Λούτον - Τσέλσι 2-3: Αγχώθηκε στο φινάλε αλλά έκλεισε το 2023 με νίκη

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Η Τσέλσι προηγήθηκε στην έδρα της Λούτον με 0-3, οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-3, σφυροκόπησαν στο φινάλε, όμως η ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο κατάφερε να κλείσει τη χρονιά με τρίποντο.

Η Λούτον έβγαλε την... ψυχή της Τσέλσι, μείωσε από 0-3 σε 2-3, την... έβαλε στα δίχτυα τα τελευταία λεπτά, όμως οι Μπλε κατάφεραν να πάρουν το «διπλό» και να αποχαιρετήσουν με τρίποντο το αρνητικό 2023. Απόλυτος πρωταγωνιστής ο Κόουλ Πάλμερ με δυο γκολ και μια ασίστ. Στη 10η θέση οι Λονδρέζοι με 28 βαθμούς, στη 18η θέση οι Hatters με 15 πόντους, σε απόσταση... βολής από Έβερτον, Νότιγχαμ Φόρεστ, Κρίσταλ Πάλας και Μπρέντφορντ.

H ομάδα του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο είχε την πρώτη της καλή φάση στο 5', όταν ο Καμίνσκι απέκρουσε το πλασέ του Γκάλαχερ και πήρε κεφάλι στο σκορ στο 12'. Ο Καμπορέ έκανε τεράστιο λάθος, έδωσε την μπάλα στον Πάλμερ και εκείνος με ένα δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δεύτερο γκολ στο πρώτο μέρος, με τρομερό σουτ του Μαντουέκε από το όριο της περιοχής, μετά από πάσα του Πάλμερ. Ο Άγγλος μεσοεπιθετικός πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ με τη συμπλήρωση 70 λεπτών. Ο Τζάκσον άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο με φανταστική περιστροφή του σώματος του, έπαιξε κάθετα στον Πάλμερ, ο οποίος ευνοήθηκε από τις κόντρες και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 80' ο πρώην ποδοσφαιριστής της; Τσέλσι, Ρος Μπάρκλεϊ, μείωσε το σκορ, στο 85' ο Μόρις έπιασε την κεφαλιά αλλά ο Πέτροβιτς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στο 87' ο Αντεμπάγιο μείωσε τη διαφορά στο γκολ. Στα τελευταία λεπτά η Λούτον έβαλε την Τσέλσι στα καρέ της, είχε τις στιγμές της αλλά δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τη μεγάλη επιστροφή.

Λούτον: Καμίνσκι, Όσο, Μενγκί, Μπελ, Μπάρκλεϊ, Καμπορέ (46' Τσονγκ), Λοκόνγκα (90'+4' Γούντροου), Ντάουτι, Αντεμπάγιο, Μπράουν (46' Ογκμπένε), Τάουνσεντ (62' Μόρις)

Τσέλσι: Πέτροβιτς, Ντισασί, Τιάγκο Σίλβα, Κόλγουϊλ, Γκούστο, Μαντουέκε (81' Έντσο Φερνάντες), Τζάκσον, Πάλμερ (90'+1' Γκίλκριστ), Γκάλαχερ, Καϊσέδο, Μπρόχα (62' Ενκουνκού)

Βαθμολογία

pl table

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα