Τσέλσι - Κρίσταλ Πάλας 2-1: Ζορίστηκε αλλά επέστρεψε στις νίκες

Ιάσονας Θεριός
madueke_chelsea

bet365

Χάρη στο εύστοχο πέναλτι του Μαντουέκε στο 89ο λεπτό, η Τσέλσι «λύγισε» με δυσκολία (2-1) την Κρίσταλ Πάλας εντός έδρας και γεύτηκε ξανά τη χαρά της νίκης. Πάρτι με τεσσάρα στην έδρα της Μπρέντφορντ η Γουλβς.

Άφησε πίσω της την... άσχημη ήττα κόντρα στη Γουλβς προ ημερών η Τσέλσι και χάρισε ένα τελευταίο - από τα λιγοστά - χαμόγελα για το 2023 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Οι Μπλε τα βρήκαν σκούρα, φλέρταραν με μια ακόμα γκέλα αλλά εν τέλει επικράτησαν 2-1 της Κρίσταλ Πάλας εντός έδρας με... σωτήρα τον Νόνι Μαντουέκε. Έτσι, ανέβηκαν στη 10η θέση της Premier League, με τους Αετούς να παραμένουν στη 15η.

Με τον καλύτερο τρόπο μπήκαν στο παιχνίδι οι γηπεδούχοι, οι οποίοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 13ο λεπτό. Ο Γκουστό από το δεξί άκρο της άμυνας βρέθηκε στο αριστερό φτερό της επίθεσης και με ωραίο γύρισμα βρήκε στην καρδιά της περιοχής τον Μούντρικ, ο οποίος σκόραρε από κοντά για το 1-0. Οι Μπλε είχαν τα ηνία του ματς, απείλησαν ξανά στο 19' με τον Χέντερσον να λέει «όχι» στον Ουκρανό σε τετ α τετ, ωστόσο ένα στιγμιαίο black-out τους στοίχισε το προβάδισμα. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η άμυνά τους δεν μπόρεσε να αναχαιτίσει τη σέντρα του Αγιού και ο Ολίσε ολομόναχος μέσα από την περιοχή εκτέλεσε τον Πέτροβιτς για το 1-1.

Στο δεύτερο μέρος, η Κρίσταλ Πάλας ανέλαβε πιο ενεργητικό ρόλο αλλά δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τις στιγμές της και το πλήρωσε. Στο 55' ο Ματετά σπατάλησε σπουδαία ευκαιρία από πολύ κοντά, ενώ η ομάδα του Χόντσον τα έκανε... θάλασσα και όταν βρήκε χώρους στην αντεπίθεση. Στο 74' ο Τζάκσον αστόχησε από θέση τετ α τετ και δύο λεπτά είδε το γκολ του να ακυρώνεται για οφσάιντ. Η λύτρωση πάντως ήρθε στο 89'. Ο Μαντουέκε κέρδισε, μέσω VAR, το πέναλτι από μαρκάρισμα του Έζε και ευστόχησε από την άσπρη βούλα, χαρίζοντας το πολύτιμο τρίποντο στην Τσέλσι.

Γιορτινή τεσσάρα της Γουλβς

Το καλύτερο... δώρο Χριστουγέννων έκανε στους φίλους της η Γουλβς, η οποία διέλυσε την Μπρέντφορντ (4-1) στο Λονδίνο και ανέβηκε στην 11η θέση της βαθμολογίας. Λεμινά και Χουάνγκ έθεσαν μέσα σε ένα δίλεπτο (13',14') γερές βάσεις νίκης, αλλά ο Γουισά απάντησε στο 16ο λεπτό. Ο Νοτιοκορεάτης φορ των Λύκων ωστόσο στο 28'... ξέκοψε τα όνειρα των Μελισσών και στο 79' ο Μπελεγκάρντ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα