Premier League: Στο «ρελαντί» η Λίβερπουλ την Μπρέντφορντ, ανατροπή στην ανατροπή η Γουέστ Χαμ κόντρα στη Νότιγχαμ

Σαλαχ

bet365

Η Λίβερπουλ χωρίς να... ιδρώσει ιδιαίτερα νίκησε την Μπρέντφορντ στο «Άνφιλντ» με 3-0. Δυο γκολ ο Μοχάμεντ Σαλάχ, ισάριθμες ασίστ ο Κώστας Τσιμίκας. Ανατροπή στην ανατροπή η Γουέστ Χαμ κόντρα στη Νότιγχαμ, μοιρασιά για Μπράιτον και Σέφιλντ.

Επέστρεψε στις νίκες με εξαιρετικό Κώστα Τσιμίκα η Λίβερπουλ και εξακολουθεί να... κυνηγά τη Μάντσεστερ Σίτι. Οι Ρεντς, με τον Έλληνα διεθνή να μετρά δύο ασίστ, υπέταξαν 3-0 την Μπρέντφορντ στο «Άνφιλντ» κι έπιασαν την Άρσεναλ στη 2η θέση της Premier League, με 27 βαθμούς, όσους έχουν και οι Πολίτες πριν το ντέρμπι κόντρα στην Τσέλσι.

Αμφότερες οι ομάδες μπήκαν δυνατά στο ματς και χάρισαν ένα πρώτο μέρος με πολύ καλό ρυθμό. Η Μπρέντφορντ απείλησε με το σουτ του Εμπεουμό στο 18' μετά το λάθος του Έντο και οι γηπεδούχοι απάντησαν με... δύο ακυρωμένα γκολ. Ο Νούνιες έστειλε την μπάλα στα δίχτυα τόσο στο 22' όσο και στο 27', ωστόσο και στις δύο περιπτώσεις ήταν εκτεθειμένος.

Στο 32' οι Μέλισσες άγγιξαν το 1-0, με τον Άλισον να λέει «όχι» στο τετ α τετ με τον Εμπεουμό και τον Σαλάχ να τις... τιμωρεί επτά λεπτά μετά. Ο Νούνιες έσπασε στον Αιγύπτιο κι αυτός με άψογο πλασέ έκανε το 1-0. Ο Φαραώ θα μπορούσε να απλοποιήσει τα πράγματα περαιτέρω, όμως στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους αστόχησε από καλή θέση.

Ό,τι δεν έκανε σε αυτό το σημείο πάντως, το έκανε στο 62'. Ο Τσιμίκας με ωραία κούρσα πρόλαβε την μπάλα στη γραμμή και με προβολή χάρισε... μισό γκολ στον Σαλάχ ο οποίος με το κεφάλι χαλύβδωσε τις βάσεις νίκης των Ρεντς. Στο 74' ο Ζότα πήρε την πάσα του Έλληνα μπακ και με πανέμορφο τελείωμα διαμόρφωσε το τελικό σκορ, κλείνοντας ιδανικά ένα απόγευμα που η Λίβερπουλ μπόρεσε να κάνει εύκολο χάρη στην ποιότητα των παικτών της.

Λίβερπουλ (Κλοπ): Άλισον, Άρνολντ (90’ Κουάνσα), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Τσιμίκας, Έντο, Σόμποζλαϊ (90+4’ ΜακΚόνελ), Χάκπο (86’ Ντίας), Σαλάχ, Ζότα (86’ Έλιοτ), Νούνιες

Αλύγιστη Γουέστ Χαμ με ανατροπή κόντρα στη Φόρεστ

Το πρώτο της τρίποντο από τον Σεπτέμβρη κλείδωσε η Γουέστ Χαμ στην Premier League, η οποία έκανε ανατροπή στην ανατροπή της Φόρεστ και πήρε μια πολύτιμη νίκη με 3-2. Αν και το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους Λονδρέζους με τον Πακετά να ανοίγει το σκορ στο 3΄, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να φέρουν τούμπα τα δεδομένα. Αρχικά στο 44΄ο Αβονίγι έφερε το ματς στα ίσα, ενώ στο 63΄ο Ελάνγκα ολοκλήρωσε την ανατροπή. Ακόμα πάντως και με τον αγώνα να στραβώνει για τα καλά, η Γουέστ Χαμ δεν παρέδωσε πνεύμα και δικαιώθηκε στο τέλος. Αρχικά στο 65΄ο Μπόουεν ισοφάρισε με κεφαλιά, ενώ στο 88΄ο Σούτσεκ νίκησε άπαντες στον αέρα από εκτέλεση κόρνερ για να σημειώσει το τελικό 3-2 που ανέβασε τους Hammers στην 9η θέση.

Έχυσε την καρδάρα με το γάλα η Μπράιτον των δέκα παικτών

Για ακόμη μια φορά τιμωρήθηκε η Μπράιτον που παραμένει χωρίς νίκη στην Premier League από τις 24 Σεπτεμβρίου. Η ευρωπαϊκή αντίπαλος της ΑΕΚ έμεινε στο 1-1 με τη Σέφιλντ μέσα στην έδρα της κι έχασε την ευκαιρία να ανέβει στην 6η θέση. Ο Αντίνγκρα με όμορφη προσπάθεια άνοιξε το σκορ στο 6' με τους Γλάρους να κυριαρχούν πλήρως για περίπου 70 λεπτά στο γήπεδο, αλλά να σπαταλούν τις ευκαιρίες τους με τους Φατί (x2), Μπουονανότε και Μιτόμα.

Στο 69' ο Νταχούντ αποβλήθηκε για πάτημα στον Όζμπορν και στο 74' το αυτογκόλ του Γουέμπστερ χάρισε τον πολύτιμο βαθμό στις Λεπίδες. Η Σέφιλντ μάλιστα θα μπορούσε να κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα για την ομάδα του Ντε Τσέρμπι, όμως στο 83' ο Μπογκλ αστόχησε μέσα από την περιοχή και έχασε την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας της ομάδας του.

«Φουλ» για τετράδα η Άστον Βίλα

Επιστροφή στις νίκες για την Άστον Βίλα. Η ομάδα του Ουνάι Έμερι υπέταξε εντός έδρα τη Φούλαμ με 3-1 και βρίσκεται στο -1 από την 4η Τότεναμ. Στη 16η θέση το σύνολο του Μάρκο Σίλβα, στο +6 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο 27ο λεπτό ο Τίλεμανς σέντραρε από αριστερά και ο Ρόμπινσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 1-0. Στο 42' ο ΜακΓκιν με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έκανε το 2-0. Στο 64' οι Χωριάτες έφυγαν στην αντεπίθεση, ο Μπέιλι έβγαλε τη σέντρα και ο Γουότκινς εξ επαφής πέτυχε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων. Στο 70' ο Χιμένες εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά του Ρόμπινσον και μείωσε σε 3-1.

Η βαθμολογία της Premier League

Η βαθμολογία της Premier League

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα