Σάκα: «Ο Τσούμπα Άκπομ ήταν πηγή έμπνευσης για μένα»

Βασίλης Μπαλατσός
Σάκα: «Ο Τσούμπα Άκπομ ήταν πηγή έμπνευσης για μένα»

bet365

Ο σταρ της Άρσεναλ, Μπουκάγιο Σάκα, σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στον πρώην σέντερ φορ του ΠΑΟΚ και νυν της Μίντλεσμπρο, Τσούμπα Άκπομ, τον οποίο χαρακτήρισε ως πηγή έμπνευσης.

Ο Μπουκάγιο Σάκα μπορεί να είναι ακόμα μόλις 21 ετών, όμως είναι το μεγάλο «αστέρι» της Άρσεναλ του Μικέλ Αρτέτα, η οποία για δεύτερη διαδοχική χρονιά μπαίνει στην Premier League με στόχο να την διεκδικήσει κόντρα στην «αχτύπητη» Μάντσεστερ Σίτι. Ο διεθνής Άγγλος εξτρέμ είναι παδί των ακαδημιών των Κανονιέρηδων και μεγάλωσε έχοντας πρότυπα άλλους ποδοσφαιριστές που έκαναν τα βήματα που ονειρεύοταν να κάνει κι αυτός.

Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «France Football» ο Σάκα αναφέρθηκε στα πρότυπα του και αναφέρθηκε στον... γνώριμο μας, Τσούμπα Άκπομ. Ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ ξεκίνησε την καριέρα του από τα «φυτώρια» των Λονδρέζων και με την πρώτη ομάδα μέτρησε 12 εμφανίσεις με δυο γκολ.

«Θυμάμαι μια επίσκεψη μου στο Emirates, όταν είδα τον Τσούμπα Άκπομ. Είχα ήδη τη φανέλα του, από τότε που ήμουν στις ακαδημίες της Άρσεναλ. Τότε βρισκόταν σε καλή φόρμα. Όταν με είδε στο γήπεδο, πέταξε τη φανέλα του προς το μέρος μου, και την κράτησα για διακοσμητική.

Το δωμάτιο μου ήταν γεμάτο με αναμνηστικά από την Άρσεναλ. Φανέλες, αφίσες, ήμουν μεγάλος φαν. Θυμάμαι να είμαι στα παπούτσια των ποδοσφαιριστών των ακαδημιών μας, και να έχω ως πρότυπα τους ποδοσφαιριστές τις πρώτης ομάδας. Προσωπικά, έπαιρνα έμπνευση από τον Τσούμπα Άκπομ, τον Άλεξ Ιγουόμπι και τον Τζακ Γουϊλσίρ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μπουκάγιο Σάκα.

Θυμίζουμε πως ο MVP της περσινής Championship προέρχεται από σεζόν καριέρας με 28 γκολ σε 38 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα με την Μίντλεσμπρο και ετοιμάζεται για μεγάλη μεταγραφή.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα